ΑΥΤΟΓΚΟΛ;-Kε Μητσοτάκη μείωση ΤΩΡΑ των φορολογικών συντελεστών, όχι το 2020!

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Καθημερινά ανοίγουν χιλιάδες νέες επιχειρήσεις στην προσμονή νίκης της Νέας Δημοκρατίας και μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Μπορεί να το διαπιστώσει κανείς με μια απλή βόλτα στα υποκαταστήματα των τραπεζών στα οποία σπεύδουν οι επιχειρηματίες για το άνοιγμα εταιρικών λογαριασμών. 

Ολοι αυτοί οι άνθρωποι καθώς και η μεσαία τάξη στο σύνολό της περιμένει την πρώτη εβδομάδα της ανάληψης της πρωθυπουργία από τον Μητσοτάκη την μείωση εδώ και ΤΩΡΑ των φορολογικών συντελεστών.

Ότι δηλαδή υποσχέθηκε ότι θα κάνει με την επένδυση του Ελληνικού. Έτσι με αγωνία και αμηχανία οι επιχειρηματίες τον άκουσαν να δηλώνει ότι οι φοροι θα μειωθούν το 2020! Γύρευε τι θα έχει συμβεί ως τότε σε μια χώρα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά που μοιάζει με κινούμενη άμμο και σε μια παγκόσμια οικονομία με άπειρες μεταβλητές. Ίσως αυτή η δήλωση του αρχηγού της ΝΔ να είναι το μεγαλύτερο αυτογκόλ του ίδιου σ΄αυτό το διάστημα.

Οι Ελληνες πολίτες έχοντας υποστεί τόνους ψεύδους από τον κ. Τσίπρα έχουμε ανάγκη δράση και χειροπιαστά πράγματα. Ο Τσίπρας μέχρι πρόσφατα έλεγε ότι θα εξοφλήσει το ΔΝΤ με το αίμα της υπερφορόλογησής μας. Δεν το έκανε. Αρα είμαστε καχύποπτοι με τις μακροπρόθεσμες υποσχέσεις. Ασε που η μεσαία τάξη έχει συνθλιβεί. Περιμένουμε απελευθέρωση από το καθεστώς Τσίρπα εδώ και τώρα. Ποιο 2020;
Την απόφασή του να προχωρήσει σε μείωση φόρων από το 2020 με το φορολογικό νομοσχέδιο διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Στον προϋπολογισμό του 2020 θα υπάρχει η μείωση φόρων. Έχουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε τη μείωση» είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για διατήρηση του αφορολογήτου, την πρώτη δόση της μείωσης φόρου των επιχειρήσεων, τον εισαγωγικό συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ και τη μείωση του φόρου στα μερίσματα.
Παράλληλα επισήμανε ότι «θα πάω στους Ευρωπαίους και θα τους πω “σας ενδιαφέρει να πάρετε τα λεφτά σας και θα τα πάρετε από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορόληγηση».


«Έχω αρκετά δείγματα ότι μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση – και γι αυτό ζητώ ισχυρή εντολή -μπορεί να διαπραγματευθεί μείωση πλεονασμάτων» πρόσθεσε.

Όπως είπε, κληθείς να σχολιάσει την στάση των Ευρωπαίων, «όλοι οι υπολογισμοί σήμερα γίνονται με ρυθμό ανάπτυξης που αδικεί την ελληνική οικονμία. Έγινε δραματική αφαίμαξη της μεσαίας τάξης για να μοιράζουν επιδόματα σε εξαντλημένους από τη φορολογία πολίτες».

«Γι’ αυτό μιλάμε για ισχυρή ανάπτυξη για αυτοδύναμη Ελλάδα. Αν δεν έχουμε ισχυρή ανάπτυξη δεν μπορούμε να προχωρήσουμε» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλοντας ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι ένα από τα τρία πρώτα που θα ψηφιστεί καθώς, όπως είπε, η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι – με εξαίρεση ίσω μια εβδομάδα τον Δεκαπενταύγουστο – και θα έχουμε κανονικό νομοθετικό εργο».

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template