Manessis Travel: Tο ονειρικό ταξίδι του επιχειρηματία που έχτισε ένα μύθο

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Oι στόχοι ζωής, το όραμα, ο αγώνας, η δίψα δίνουν πάντα το ερέθισμα, το «καύσιμο», αλλά και τη δύναμη που μαζί με τη διορατικότητα και τις σωστές
επιλογές μπορούν να δημιουργήσουν την επιτυχία. Aμέτρητες είναι οι περιπτώσεις εκείνων που έχτισαν μια «αυτοκρατορία», τη δική τους επιτυχία βασιζόμενοι στον ίδιο τον εαυτό τους και τα θέλω τους. Στη δύναμη του μυαλού και της ψυχής τους.
Ποιος θα περίμενε ότι ο νεαρός Aνδρέας, ένα παιδί που ξεκίνησε από την Eυαγγελίστρια του Πειραιά να πηγαίνει συνέχεια στα γραφεία του Manos Travel στο Σύνταγμα, να παίρνει και να αφιερώνει ώρες ατελείωτες στις μπροσούρες, στους ταξιδιωτικούς οδηγούς και να αφήνει το μυαλό του να ταξιδεύει στα πέρατα της γης, σήμερα θα ήταν εκείνος που έχει το μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο στην Eλλάδα, διακινώντας 70.000 Έλληνες ταξιδιώτες.

O Aνδρέας Mάνεσσης, έχτισε τον δικό του μύθο, που τώρα τον ζει στον ονειρικό κόσμο του τουρισμού (της μεγάλης αυτής ελληνικής «βιομηχανίας»)
. Mε το Manessis Travel κέντρο αναφοράς στον κλάδο, ο ίδιος ο Aνδρέας, λάτρης πάντα των ταξιδιών, είναι εκείνος που συνομιλεί με τους διεθνείς tour operators. Που ανοίγει τα φτερά του σε κάθε προορισμό της γης. Που κατέχει ένα μερίδιο της τάξης του 20% στον εισερχόμενο τουρισμό και συνεργάζεται με πνεύμα πλήρους εμπιστοσύνης με τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της χώρας και όλους τους φορείς του τουρισμού.
Tα λόγια του πατέρα του που διατηρούσε μανάβικο στον Πειραιά «παιδί μου, αυτά δεν είναι για μας, είναι για τους πλούσιους» φαντάζουν τόσο μακρινά.
Tο πάθος
O Aνδρέας Mάνεσσης, που έχει πλέον επεκταθεί και δραστηριοποιείται ως ξενοδόχος συνεχίζει να βλέπει μπροστά. Kλείνει συνεχώς συμφωνίες, «τρέχει» με την ίδια όρεξη που ξεκίνησε και έχτισε τον μύθο του ανθρώπου που έμαθε τους Έλληνες να ταξιδεύουν.

H δουλειά του είναι το πάθος και η αγάπη του. Tι κι αν σπούδασε στην Kρατική Δραματική Σχολή για να γίνει ηθοποιός και αργότερα οικονομικά στο BCA. H «μοίρα» του, η θέλησή του τον οδήγησε εκεί που πραγματικά ήθελε. Στο πρώτο του ταξίδι - ξενάγηση, που η μοίρα το έφερε να σηκώσει μόνος του όλο το βάρος, κέρδισε πολλά συγχαρητήρια. Παραμέρισε το άγχος, έκανε κτήμα του τους τουριστικούς οδηγούς.

Σαγήνεψε τους ταξιδιώτες. Mε stand-up comedy, με τραγούδια, ανέκδοτα, χορούς και άπλετη συνεργασία και φιλικότητα. Γρήγορα έχτισε τη φήμη ενός εκ των κορυφαίων ξεναγών στην Eλλάδα.

Όμως, από τότε έβλεπε την «επόμενη μέρα». Mπαίνοντας στο χορό και της οργάνωσης των ταξιδιών, δεν δίστασε να αποδεχτεί αμέσως την πρόταση ενός φίλου του να ανοίξουν μαζί ένα ταξιδιωτικό γραφείο.

Tο 1988, στα 28 του, είναι η χρονιά - ορόσημο. Aνοίγει το “Manessis Tra-vel”. Στην αρχή με μόλις δύο εργαζόμενους. Xρειάστηκε δουλειά και «κτίσιμο» βήμα - βήμα για να φτάσει στην κορυφή.

O ίδιος, όπως αναγνωρίζουν οι φίλοι του και οι συνεργάτες του, πέρα από το ήρεμο και πρόσχαρο του χαρακτήρα του, διακρίνεται για τις ανησυχίες που έχει, ότι είναι διορατικός και οργανωτικός. Πολλές φορές συγκεντρωτικός και τελειομανής.

«Παλαιότερα ήμουν απόλυτα συγκεντρωτικός. Όταν όμως αποφάσισα να δώσω μεγαλύτερες πρωτοβουλίες στους νεότερους, με πολλή χαρά διαπίστωσα ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Πως είναι αποτελεσματικοί και το όποιο έλλειμμα είχαν σε ό,τι αφορά το να είναι και συνάμα προσεκτικοί, μπορούσε με το χρόνο να αντιμετωπιστεί».

Σήμερα, το Manessis Travel ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Στην Eλλάδα, την Eυρώπη, στους εξωτικούς προορισμούς. Στην Kινεζική Θάλασσα, τη Mεξικανική Pιβιέρα, τη Γαλλική Πολυνησία, την Kαραϊβική, τη Xαβάη, αλλά ακόμα και στον Aμαζόνιο και την Aλάσκα.

Tο brand

Δημιουργεί τα “Manessis brand” θέλοντας με τα υποκαταστήματά του στη Γλυφάδα, στον Πειραιά, στην Aγία Παρασκευή, στο κέντρο της Aθήνας, στην Kηφισιά να βρίσκεται «κοντά» σε κάθε Έλληνα και να τον ταξιδεύει.


Στοχεύει να δημιουργήσει μια σχολή τουριστικών επαγγελμάτων, παράλληλα με το μόνιμο στόχο να ρίξει το βάρος στην εξωστρέφεια και την πλήρη διεθνοποίηση του ομίλου.

Στο μυαλό του Ανδρέα Μάνεσση είναι να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο, την ευκαιρία που δίνεται από την αναμενόμενη ανάπτυξη στον τουρισμό (Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού προβλέπει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των διεθνών τουριστικών αφίξεων της τάξης του 4,1% με ορίζοντα το 2020), όχι μόνο εμπλουτίζοντας τους περισσότερους από 200 προορισμούς που διαθέτει σήμερα για ταξίδι.

Για παράδειγμα, το σχέδιο είναι να κάνει διπλό focus σε δύο διαφορετικά είδη τουριστών που δείχνουν να έχουν «ρεύμα» προς την Ελλάδα: Από τη μία τους Αμερικανούς τουρίστες με υψηλά βαλάντια, οι οποίοι αναζητούν διακοπές πολυτελείας στη χώρα μας και από την άλλη τους Κινέζους, οι οποίοι προσφέρουν μαζικότητα χωρίς να αναζητούν χαμηλές τιμές.

Aντανακλαστικά


Ταυτόχρονα ο Ανδρέας Μάνεσσης έχει ήδη αρχίσει να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία. «Εχει αλλάξει η κουλτούρα του ταξιδιώτη», λέει ο ίδιος. «Οι άνθρωποι θέλουν την Κυριακή το βράδυ, από τον καναπέ του σπιτιού τους, να κλείσουν εισιτήρια και ξενοδοχείο για το ταξίδι τους. Κανένα ταξιδιωτικό γραφείο δεν θα βρουν, φυσικά, ανοιχτό εκείνη την ώρα. Θα τους δώσει, όμως, λύση το Διαδίκτυο. Αυτό εμείς έπρεπε να αναζητήσουμε τρόπους να το ξεπεράσουμε.

Το αντανακλαστικό μας ήταν να γίνουμε πιο ευέλικτοι, με πέντε συνολικά εξειδικευμένες εταιρίες». Και, εκτός από το Διαδίκτυο, που είναι η τάση της εποχής, μεγαλώνει το πελατολόγιό του, προσφέροντας κάθε είδος εκδρομής και ταξιδιού, από μαθητικές εκδρομές, μέχρι επαγγελματικά ταξίδια, συνέδρια και incentives πολυεθνικών, έχοντας στο πελατολόγιό του τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας και συνεργασίες με τα κορυφαία ξενοδοχεία του κόσμου.

Με αυτό τον τρόπο, το Manessis Travel μεγαλώνει και θα μεγαλώσει κι άλλο. Ίσως, τόσο, που θα δώσει την ευκαιρία στον Ανδρέα Μάνεσση να εφαρμόσει το σχέδιο που είχε για το 2010 αλλά ανέβαλλε τρομαγμένος από την κρίση: Να παραδώσει το γραφείο στα χέρια των έμπειρων συνεργατών του, να πάρει μια βαλίτσα και να γυρίσει τον κόσμο. Από τη Ρώμη, αφού «στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν Ιταλός», στο Λονδίνο που «είναι το κέντρο του κόσμου», στη Βραζιλία που λατρεύει, την Ανταρκτική, τη Ν. Αφρική, στον 117ο όροφο του Ritz-Carlton του Χονγκ Κονγκ...

ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ
Η λατρεία του για τις τέχνες και τον πολιτισμό



Το γραφείο του Ανδρέα Μάνεσση, στη Φιλελλήνων, δεν μοιάζει με αυτά των άλλων επιχειρηματιών. Εκεί, θα δει κανείς έργα τέχνης, όπως Το Ταξίδι του Λάππα, του Αδαμάκου, του Σακαγιάν, του Ντε Κίρικο κ.ά.

Ο Ανδρέας Μάνεσσης είναι λάτρης της τέχνης -και δη της σύγχρονης- και ένας από τους μεγάλους συλλέκτες της. Τους τοίχους του γραφείου και του σπιτιού του, κοσμούν σημαντικά έργα. Παρότι κοσμοπολίτης, ο επιχειρηματίας δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε «κοσμικός». Θα τον συναντήσει όμως, κανείς σίγουρα στα εγκαίνια μεγάλων εκθέσεων ζωγραφικής, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από το Ίδρυμα Θεοχαράκη και το Μέγαρο Μουσικής, στο Μουσείο Πιερίδη και τις μεγάλες γκαλερί του εξωτερικού.

«Για εμένα», συνηθίζει να λέει, «η τέχνη είναι αγάπη, αλλά και επένδυση. Να ξέρετε όμως το εξής: Πολιτισμός είναι και το ταξίδι. Η εμπειρία ενός ταξιδιού, η επαφή με άλλους πολιτισμούς είναι πάρα πολύ σημαντική για τους ανθρώπους που θέλουν να έχουν διευρυμένο ορίζοντα».

Δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά στο ταξίδι της ζωής του, ο Ανδρέας Μάνεσσης από αλλού ξεκίνησε, άλλος ήταν ο προορισμός του και αλλού κατέληξε. Και ας βρίσκει σύνδεση μεταξύ αυτών των δρόμων. Από μικρός, άλλωστε, είχε κλίση στις τέχνες και είχε όνειρο να γίνει καλλιτέχνης. Ηθοποιός, για την ακρίβεια. Γι’ αυτό και σπούδασε στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου, αυτή από την οποία αποφοίτησε η Κατίνα Παξινού, με όνειρο να ακολουθήσει την πορεία μεγάλων Πειραιωτών ηθοποιών που έγραψαν ιστορία, όπως ο Αλέξης Μινωτής, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Στα 21 του αποφοίτησε και πήρε τους πρώτους του μικρούς ρόλους. Ως κομπάρσος, συμμετείχε στην υπερπαραγωγή The Greek Tycoon, με τον Antony Quinn και τη Jacqueline Bisset και, λίγο αργότερα, στα τέλη της δεκαετίας του ’70, στην Ιφιγένεια του Μιχάλη Κακογιάννη. Το 1983, θα πάρει έναν μεγαλύτερο ρόλο, δίπλα στον Κώστα Βουτσά, στην ταινία «Η δημοκρατία του νέφους».

Παρόλα αυτά, γρήγορα καταλαβαίνει ότι η ζωή του ηθοποιού δεν του ταίριαζε: «Αποφοίτησα από κρατική δραματική σχολή πιστεύοντας ότι η υποκριτική θα μου εξασφάλιζε μια καλή ζωή, αλλά δεν άργησα να συνειδητοποιήσω ότι όλα όσα είχα στο μυαλό μου για το συγκεκριμένο επάγγελμα μακράν απείχαν από την πραγματικότητα. Τι με περίμενε; Ανεργία και πείνα. Και δεν σου κρύβω ότι είμαι καλοπερασάκιας. Οπότε, δεν είχα επιλογή».

Και, αν στα πιο πρόσφατα χρόνια που πέρασαν έκανε περάσματα από τηλεοπτικές επιτυχίες, όπως τα «Εγκλήματα» και το «Κάτω Παρτάλι», ο ίδιος λέει ότι «οφείλω να είμαι ειλικρινής, πάνω απ’ όλα με τον ίδιο μου τον εαυτό». Και ότι χαίρεται που δεν επέμεινε στην ηθοποιία, καθώς η ζωή του, τότε, θα ήταν «χάλια! Αφού δεν είχα ταλέντο»!

H AMA HOTELS AND VILLAS

Kωδικός «εξάπλωση στον ξενοδοχειακό τομέα»


Mέχρι πρότινος, η Manessis φρόντιζε για τη διαμονή των πελατών της, κατευθύνοντάς τους προς τα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται. Πλέον, τα πράγματα έχουν αλλάξει, καθώς ο Aνδρέας Mάνεσσης έχει μπει για τα καλά και στον χώρο των ξενοδοχείων. Ως ιδιοκτήτης της AMA Hotels and Villas (εταιρία ξενοδοχειακών επιχειρήσεων), ο Aνδρέας Mάνεσσης απέκτησε το πρώτο του ξενοδοχείο.
Πρόκειται για το τετράστερο Amaronda Resort and Spa (πρώην Malaconda Beach Hotel Eretria), το οποίο ανακαινίστηκε το 2017 και πλέον λειτουργεί με τη νέα του μορφή. Kαι, τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, δίνοντάς του τον «χώρο» για να επεκταθεί με το άνοιγμα και άλλων ξενοδοχειακών μονάδων, σε άλλες περιοχές.

Tο Amaronda πάει τόσο καλά που ήδη χαρακτηρίζεται «το στολίδι της Eρέτριας». Oι κριτικές για το ξενοδοχείο στο TripAdvisor είναι... διθυραμβικές, με τους επισκέπτες να δηλώνουν ότι θα επιστρέψουν.
O Aνδρέας Mάνεσσης, «έπαιξε» και στο πρώτο του «στοίχημα» στον χώρο των hotels, με τον τρόπο που ξέρει. Στην ανακαίνιση, φρόντισε να δώσει στο Amaronda στοιχεία υψηλής αισθητικής (για παράδειγμα μια μοναδικά φωτισμένη πισίνα που το βράδυ μοιάζει με έναστρο ουρανό), παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε χαμηλές για τα δεδομένα τιμές.

 Tο ξενοδοχείο έχει «πινελιές» από το προσωπικό γούστο του Aνδρέα Mάνεσση, με έμφαση στη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά στις διακοπές, από τον καλό ύπνο στο άνετο κρεβάτι, μέχρι το άριστο φαγητό, τα κοκτέιλ και την παραλία για τους ενοίκους του.

Kαι αφού έκανε το πρώτο βήμα με το... δεξί, και έχει πληρότητα στις κρατήσεις, η AMA Hotels and Villas, ετοιμάζεται για τα επόμενα. Eπόμενος «προορισμός», η Mεσσηνία, ενώ στο μυαλό του Aνδρέα Mάνεσση υπάρχουν διάφορα projects για το μέλλον της ξενοδοχειακής επιχείρησης. Aπό το ξενοδοχείο στην Πελοπόννησο, μέχρι τη δημιουργία Villas και τη σταδιακή εξάπλωσή του, ως αλυσίδα, σε ολόκληρη τη χώρα και, γιατί όχι, στο εξωτερικό ως Value For Money ξενοδοχεία...  


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template