Nίκος Δασκαλαντωνάκης – Grecotel: Ξενοδοχεία 3ης γενιάς με επενδύσεις €62 εκατ.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019


απο την Στεφανία Σούκη
Νέα ξενοδοχειακά προϊόντα με ξενοδοχεία τρίτης γενιάς και επενδύσεις ύψους 62 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε ο όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη- Grecotel ενισχύοντας τις υποδομές φιλοξενίας της ελληνικής περιφέρειας και συγκεκριμένα σε Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο, Χαλκιδική και Πελοπόννησο.

Ειδικότερα, ο όμιλος ολοκλήρωσε πρόσφατα ριζικές ανακαινίσεις και επεκτάσεις σε πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα όπως τα Corfu Imperial και Lux.Me Daphnila Bay στην Κέρκυρα, Pella Beach στην Χαλκιδική, Casa Marron (πρώην Lakopetra Beach) στην Αχαΐα, Lux.Me White Palace στο Ρέθυμνο και το Lux.Me Rhodos στη Ρόδο. Οι εν λόγω επενδύσεις ανήλθαν σε 62 εκατ. ευρώ , ενώ στο πλαίσιο προγράμματος ευρείας αναβάθμισης των συγκροτημάτων του ομίλου υλοποιείται και το πρόγραμμα ευρείας ανακαίνισης στο Riviera Olympia & Aqua Park, το mega resort της Πελοποννήσου, που φέτος συμπληρώνει 15 έτη λειτουργίας.



Τα νούμερα


Συνολικά, ο όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel στις 32 ξενοδοχειακές μονάδες που διαχειρίζεται (60 σε όλη τη 45χρονη πορεία του), έχει αυτή την στιγμή δυναμικότητα φιλοξενίας που αγγίζει τα 6.000 δωμάτια (12.800 κρεβάτια). Σύμφωνα με τα στοιχεία του ομίλου, στα ξενοδοχεία του πραγματοποιούνται 2.052.000 διανυκτερεύσεις ετησίως από 350.000 επισκέπτες, ενώ βρίσκεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP, σταθερά στην πρώτη θέση μεταξύ των ξενοδοχειακών ομίλων της χώρας, κατέχοντας το 4% της ελληνικής αγοράς, «ποσοστό υπερδιπλάσιο της αμέσως επόμενης εταιρείας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Απολογιστικά για την περίοδο 2004-2018, ο όμιλος έχει δαπανήσει συνολικά 475 εκατ. ευρώ, για επενδύσεις που αφορούν νεότευκτες μονάδες, ανακαινίσεις, επεκτάσεις και αναβαθμίσεις υφιστάμενών ξενοδοχείων.






Πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 2,25 δισ. ευρώ και κατέβαλε 340 εκατ. ευρώ σε φόρους, 280 εκατ. ευρώ εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και 680 εκατ. ευρώ σε αμοιβές προσωπικού. Τέλος, σύμφωνα με τη διοίκηση, συνέβαλε στις τοπικές οικονομίες με ποσό άνω του 1,7 δισ. ευρώ, κονδύλι (εξαιρουμένων των χρεώσεων των ξενοδοχείων του ομίλου) προερχόμενο αμιγώς από τη δαπάνη των πελατών του στις περιοχές που έχουν έδρα οι μονάδες του. 

Ο όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη- Grecotel απασχολεί 6.700 εργαζομένους και σε συντριπτικό ποσοστό προέρχονται από τις περιοχές όπου εδρεύουν οι ξενοδοχειακές μονάδες. Η Grecotel έχει δημιουργήσει και το πρόγραμμα προνομίων (loyalty programme), το οποίο ως Privilege Club αριθμεί πάνω από 540.000 μέλη.


Η 3η γενιά ξενοδοχείων

Τα ανακαινισμένα ξενοδοχειακά συγκροτήματα «τρίτης γενιάς» του ομίλου, είναι εμπνευσμένα από τις πιο σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις, προσαρμοσμένες στο ιδιαίτερο τοπικό χρώμα, με το βλέμμα στραμμένο στα καταγάλανα νερά των προορισμών που βρίσκονται τα ξενοδοχεία της Grecotel. Σημειωτέον ότι ο όμιλος, στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης συμπληρώνει σήμερα 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, ενώ η Grecotel, η πλέον γνωστή εταιρεία του ομίλου και θεμέλιος λίθος του, ιδρύθηκε το 1981 ως εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων και από την πρώτη στιγμή ταυτίστηκε με την έννοια της πολυτελούς ξενοδοχίας.

Συνολικά 15 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει και το Riviera Olympia & Aqua Park, το πολυβραβευμένο mega resort της Ελλάδας στα δυτικά της Πελοποννήσου σε έκταση 1.900 στρεμμάτων. Το συγκρότημα ανανεώνεται διαρκώς, καλύπτοντας με νέες υποδομές και εμπλουτισμένο προϊόν τις διαρκώς μεταβαλλόμενες τάσεις της αγοράς, ενώ η συνολική δαπάνη δημιουργίας και αναβάθμισής του αγγίζει το ποσό των 103 εκατ. ευρώ.


«Σταθερά και μεθοδικά προχωράμε στην υλοποίηση της στρατηγικής μας για συνεχή αναβάθμιση των μονάδων του ομίλου, όπως αυτή του Riviera Olympia & Aqua Park, ενός από τα ωραιότερα φυσικά θέρετρα της Μεσογείου, και στήριξη της πολυτελούς υποδομής φιλοξενίας στην ελληνική περιφέρεια που αποτελεί και την ναυαρχίδα του τουρισμού της χώρας», δηλώνει η διευθύνουσα σύμβουλος κ. Μάρι Δασκαλαντωνάκη.

To πρόγραμμα αναβάθμισης του Riviera Olympia & Aqua Park, με κεντρικό το στοιχείο ‘’greek chic’’ όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα στελέχη του ομίλου, αφορά στη δημιουργία υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής καταλυμάτων, την ανέγερση 5 νέων θεματικών εστιατορίων, και τη δημιουργία νέων εμπειριών στις εμβαδού 4.400 τ.μ. πισίνες αλλά και στην 2 χλμ. αμμώδη παραλία του συγκροτήματος. 

Τα τέσσερα ξενοδοχεία που συνθέτουν το συγκρότημα διαθέτουν 33 πολυτελείς βίλες με πισίνα, 26 σουίτες, 417 πολυτελή δωμάτια και 167 Bungalows. Συνολικά, το Riviera Olympia & Aqua Park διαθέτει συνολικά 643 δωμάτια (1.623 κλίνες), 23 εστιατόρια (εκ των οποίων, όπως προαναφέρθηκε, πέντε καινούρια φέτος), το 4.500 τ.μ. Spa και Κέντρο Θαλασσοθεραπείας (Elixir Thalassotherapy Center), το σύγχρονο συνεδριακό κέντρο δυναμικότητας 1.800 ατόμων. Το resort εμπλουτίζεται από το 20.000 τ.μ. φαντασμαγορικό υδροψυχαγωγικό πάρκο Aqua Park, που βρίσκεται εντός ενός πάρκου δραστηριοτήτων εμβαδού 40.000 τ.μ.  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template