Patrick Drahi: Ποιος είναι ο μεγιστάνας που αγόρασε τον οίκο Sotheby’s για 3,7 δισ. δολάρια

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Ο γαλλοϊσραηλινός δισεκατομμυριούχος των τηλεπικοινωνιών και συλλέκτης έργων τέχνης Patrick Drahi αναδείχθηκε ως
ο νικητής του πλειστηριασμού για τον Sotheby's, τον οίκο δημοπρασιών που μετράει 275 έτη ζωής, σε μια συμφωνία αξίας 3,7 δισ. δολαρίων

Η εταιρεία BidFair USA του Drahi έχει καταβάλει 57 δολάρια σε μετρητά ανά μετοχή του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Sotheby's. Η τιμή προσφοράς αντιπροσωπεύει μια πριμοδότηση του 61% της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Sotheby's στις 14 Ιουνίου 2019 και του 56,3% της μέσης σταθμισμένης τιμής μετοχής της εταιρείας.
Η συμφωνία αυτή σημαίνει ότι οι δύο βρετανικοί οίκοι δημοπρασιών που κυριαρχούν στις διεθνείς πωλήσεις καλών τεχνών, ακινήτων και συλλεκτικών ειδών ανήκουν και οι δύο σε Γάλλους δισεκατομμυριούχους. Η μεγάλη ανταγωνίστρια της Sotheby's, Christie's, ανήκει στην επενδυτική εταιρεία Artemis από το 1998, του Γάλλου μεγιστάνα Francois-Henri Pinault.


Ο Patrick Drahi δήλωσε ότι «είναι τιμή του» να συνεργαστεί με τη Sotheby's. Είπε, «Η Sotheby's είναι μία από τις πιο κομψές και φιλόδοξες μάρκες στον κόσμο», ευχαριστώντας το διοικητικό συμβούλιο της Sotheby's για την υποστήριξή του.
Από την πλευρά του, ο Tad Smith, Διευθύνων Σύμβουλος της Sotheby's, καλωσόρισε τον δισεκατομμυριούχο Drahi ως «έναν από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες στον κόσμο... για τη δέσμευσή του στην καινοτομία και την εφευρετικότητα».


Ποιος είναι ο Patrick Drahi

Ο Patrick Drahi είναι Γάλλος-Ισραηλινός επιχειρηματίας με γαλλική, πορτογαλική και ισραηλινή ιθαγένεια και η περιουσία του εκτιμάται σήμερα από το Forbes στα 9,1 δισ. δολάρια.

Είναι ο ιδρυτής της Altice NV, της πολυεθνικής εισηγμένης εταιρείας τηλεπικοινωνιών και κατέχει το 60% του μετοχικού κεφαλαίου. Ο Drahi δημιούργησε την Altice με περισσότερες από 20 εξαγορές επιχειρήσεων καλωδιακών και κινητών υπηρεσιών και έχει επεκταθεί περαιτέρω με συμφωνίες υψηλού κύρους.

Μέσω της Altice, με έδρα την Ολλανδία, κατέχει το 75% της Numericable, της μεγαλύτερης εταιρείας καλωδιακής τηλεόρασης στη Γαλλία. Μπήκε στην αγορά των ΗΠΑ το 2015 αγοράζοντας ένα μερίδιο 70% στον φορέα εκμετάλλευσης καλωδιακού δικτύου Suddenlink για συμφωνία ύψους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων και εξαγοράζοντας την Cablevision για 17,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτές οι οντότητες των ΗΠΑ αποσχίστηκαν από την Altice USA, η οποία μπήκε στο χρηματιστήριο τον Ιούνιο του 2017, και ενώθηκαν σε μια εταιρεία. Ο Drahi διαθέτει περίπου το 35% της νέας εταιρείας. 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template