Έναρξη της μεγαλύτερης επιχείρησης στην ιστορία της Τουρκίας - 80.000 στρατιώτες μπαίνουν Συρία

Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έδωσε διαταγή για έναρξη της επικείμενης τουρκικής εισβολής στην βορειοανατολική Συρία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες
που μεταδίδονται περίπου 80.000 Τούρκοι στρατιώτες έχουν λάβει θέσεις μάχης για την "μεγαλύτερη επιχείρηση στην ιστορία της χώρας".

Το "τάιμινγκ" της επιχείρησης είναι αξιοσημείωτο καθώς πριν λίγο ανακοινώθηκε πως η Βρετανία και η Γαλλία δέχτηκαν να στείλουν χερσαίες δυνάμεις στην Συρία για να υποστηρίξουν τους Κούρδους YPG-PKK και να αναπληρώσουν το αμερικανικό "κενό" στην περιοχή ενώ παραδίδονται σήμερα ή αύριο οι S-400 στην Αγκυρα.Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τουρκικές δυνάμεις να μεταφέρονται σε Suruç, Akçakale, στην Şanlıurfa στα σύνορα με τις κουρδικές περιοχές Ain-Al Arab και Tal Abyad​.

Τουρκικά και ρωσικά δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν την πληροφορία ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για μια πολύ μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στα σύνορα της με την Συρία.

Αριθμητικά η νέα επιχείρηση ξεπερνά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, «η Τουρκία μετακινεί στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία και προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην ιστορία της χώρας», προσθέτοντας ότι, «η μεταφορά τεθωρακισμένων οχημάτων και η συγκέντρωσή τους κοντά στα σύνορα με τη Συρία συνεχίζεται».

Τα τουρκικά και ρωσικά μέσα αναφέρουν επίσης ότι, «αυτή τη φορά το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού προχώρησε σε περισσότερες προμήθειες από άλλες φορές.

Περίπου 80.000 στρατεύματα έχουν τοποθετηθεί στα σύνορα».


Γίνεται επίσης σύγκριση με την τουρκική εισβολή του 1974 κατά την οποία συμμετείχαν 40.000 στρατιώτες.

Ο εξοπλισμός μετακινείται τμηματικά, σε τρένα από το σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξανδρέττας, ενώ έχουν τεθεί σε εφαρμογή εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας στις συγκεκριμένες διαδρομές.

Η επιχείρηση, η οποία έχει επανειλημμένα ανακοινωθεί από την τουρκική ηγεσία, θα επικεντρώνεται στα ανατολικά του Ευφράτη.

Όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η επιχείρηση θα είναι περιεκτική, με στόχο το κουρδικό κίνημα της Συρίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, η επιχείρηση θα καθοδηγείται από την Ούρφα και το Κίλις και τα τουρκικά στρατεύματα θα επιτεθούν ταυτόχρονα από περισσότερα δέκα σημεία.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες πληροφορίες για τα τουρκικά σχέδια για την βορειοανατολική Συρία είχαν δει το φως της δημοσιότητας και το προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο, αυτήν την φορά παρατηρούνται σημαντικές διαφοροποιήσεις.


Πρώτον, η Άγκυρα διαρρέει στον τύπο πληροφορίες για την προώθηση μεγάλων τμημάτων του στρατού στην συνοριακή γραμμή.

Δεύτερον, ο ρωσικός τύπος μεταδίδει παράλληλες πληροφορίες.

Δείτε φωτό και βίντεο

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template