9 ξένες γλώσσες, σπουδές στην Αγγλική-Γερμανική Φιλολογία και δεν την προσέλαβαν στην Ελλάδα!

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Και να σκεφθείς ότι δεν την ήθελε καμία ελληνική επιχείρηση! Αυτό δείχνει κάτι για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τον τρόπο που επιλέγουν
το προσωπικό τους. 

Μιλάμε για την Μαρία Βλάχου, το κορίτσι που μαζί με την αδελφή της Πένυ ίδρυσαν το 2007 την εταιρία Feréikos στην Αρχαία Κόρινθο. Η Μαρία με την εκτροφή σαλιγκαριών έγινε σύμβολο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Σε ηλικία μόλις 39 ετών-γεννημένη το 1980-έφυγε από την ζωή.
Από την Ιόλη Πιερίδη

Στο μεταξύ είχε προλάβει να μάθει 9 ξένες γλώσσες, να σπουδάσει Αγγλική και Γερμανική Φιλολογία στην Ιταλία, να κάνει μεταπτυχιακό στη διδασκαλία των πορτογαλικών στη Λισαβόνα, όπου και άρχισε διδακτορικό με θέμα τη συγκριτική λογοτεχνία
Στη συνέχεια εκλήθη από το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης όπου δίδαξε αρχικά ιταλική φιλολογία και έπειτα ελληνικά στο νεοπαγές Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.





Το σλόγκαν που μας εκφράζει είναι το: “Σπίτι μου σπιτάκι μου”. Γι’αυτό, ακριβώς επενδύσαμε στη δημιουργία σπιτικών προϊόντων με υλικά που προέρχονται από την τοπική, ελληνική αγορά. Διότι, όπως ακριβώς και τα σαλιγκάρια, όλοι μας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα σαν το σπίτι μας!», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

Όπως έλεγε σε συνέντευξη της, η ιδέα για την εταιρεία, που κατέκτησε πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις, ξεκίνησε όταν βρισκόταν στην Ελβετία, όπου δοκίμασε για πρώτη φορά σαλιγκάρια. «Τότε δούλευα στις Βρυξέλλες ως μεταφράστρια. Ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα αλλά έστελνα το βιογραφικό μου και κανένας δεν με έπαιρνε [..] Οπότε για μένα τα σαλιγκάρια ήταν ο τρόπος να γυρίσω στη χώρα μου» είχε πει χαρακτηριστικά.

Η Μαρία και η Πένυ στηρίχθηκαν στις δυνάμεις τους για να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και να πετύχουν τους στόχους τους, αποτελώντας ένα σπουδαίο ελληνικό success story. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Friends of Europe «η Μαρία ήταν μια λαμπρή και οραματίστρια Ελληνίδα επιχειρηματίας [..] 
Η αισιοδοξία και ο δυναμισμός της ήταν πραγματικά αξιοσημείωτα και η γοητευτική προσωπικότητά της φώτιζε κάθε δωμάτιο στο οποίο βρισκόταν. Το πάθος της ενέπνευσε όλους εκείνους που την γνώρισαν. Ήταν πραγματικά μοναδικό».

Η κηδεία της Μαρίας Βλάχου θα πραγματοποιηθεί  ΣΗΜΕΡΑ  Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 11:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην Πουλίτσα Κορινθίας.   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template