Σε κατάσταση… σοκ ο Δ.Βίτσας από την επιλογή Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό: Φοβάται ανάσχεση της μετανάστευσης!

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Διαμαρτύρεται έντονα ο πρώην υπουργός, Δ.Βίτσας, για την επιλογή Κ.Μητσοτάκη να μεταφερθεί η αρμοδιότητα της μεταναστευτικής πολιτικής
στην Αστυνομία λέγοντας πως «μόνο στην Ουγγαρία μπορούσε να συμβεί κάτι ανάλογο».

«Δεν θα μείνει έτσι αυτό» που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην μεταναστευτική πολιτική, «περιμένω την πρώτη αντίδραση από την ΕΕ, την Κομισιόν, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης», τόνισε ο πρώην αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο, αφήνοντας έξω μόνο το... "Διαπλανητικό" και "Διαγαλαξιακό Συμβούλιο", ανθρωπίνων δικαιωμάτων...

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μόνο στην Ουγγαρία η μεταναστευτική πολιτική είναι στην αστυνομία «-και δεν είμαι σίγουρος».
«Ο βασικός κορμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η κυβέρνηση Σαμαρά ... βασικά στελέχη της είναι ξανά υπουργοί στα ίδια ή σε άλλα υπουργεία … και ένας βασικός υπουργός του Σαμαρά είναι σήμερα πρωθυπουργός», είπε ο κ. Βίτσας.

«Ειδικά στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και άλλα, στέλνεται σαφές μήνυμα συντηρητισμού και μερικές φορές και ακραίας αντιμετώπισης», η μεταφορά του στη Δημόσια Τάξη «συμβαίνει γιατί η αντίληψη ΝΔ και κυβέρνησης είναι ότι το μεταναστευτικό εντάσσεται στην ατζέντα της ασφάλειας, ως πρόληψη και καταστολή.

Και ακόμη χειρότερα νομίζουν ότι το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής είναι μόνο η διαχείριση των ροών … ενώ είναι κατά κύριο λόγο ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σε άλλο σημείο μάλιστα προσέθεσε ότι «δεν θεωρούν αυτούς τους ανθρώπους κατατρεγμένους, που χρειάζονται φροντίδα και δίκαιη εξέταση του αιτήματος ασύλου, τους θεωρούν εισβολείς … είναι μία στροφή πάρα-πάρα πολύ σοβαρή».

Ο κ. Βίτσας τόνισε ότι υπάρχουν και τεχνικά ζητήματα από αυτή την επιλογή.

«Μιλάνε για μεταναστευτικό και στο μυαλό τους έχουν μόνο τα 5 hotspot στα νησιά … διερωτώμαι: υπάρχει η άδεια παραμονής για τους κατόχους golden visa, άνθρωποι που έρχονται και επενδύουν στην Ελλάδα και παίρνουν άδεια παραμονής. Θα περνούν από την Αστυνομία αυτοί; Ή τα στελέχη επιχειρήσεων τρίτων χωρών εκτός ΕΕ που έρχονται να εργαστούν στην Ελλάδα, ή εποχιακοί εργαζόμενοι τρίτων χωρών, ή σπουδαστές τρίτων χωρών. Θα περνούν από την αστυνομία;»,αναρωτήθηκε.

Σε επίπεδο διαχείρισης ανθρώπινων και διοικητικών πόρων του Δημοσίου, ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε και στις δομές που έχει αναπτύξει το υπουργείο Εσωτερικών.

«Τι θα γίνει η δομή του υπουργείου που υπάρχει για ζητήματα αδειών παραμονής; Θα περάσει και αυτή στο Προστασίας του Πολίτη;»

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template