Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ο Τσίπρας στο Ηράκλειο για την προεκλογική ομιλία

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Σε ένα ακόμη φάουλ, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, υπέπεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος
για να μεταβεί στην Κρήτη, όπου είχε χθες το βράδυ ομιλία στο Ηράκλειο.

Το φάουλ έγκειται στο ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνον για τις κρατικές υποθέσεις και τις διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού και όχι για τις κομματικές δραστηριότητες.
Άλλωστε, μόλις προ ημερών ο πρωθυπουργός είχε διαβεβαιώσει ότι δεν το χρησιμοποιεί σε περιστάσεις άλλες από τις διεθνείς επαφές του, αφού -όπως είχε πει- δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνονται τέτοια μεγάλα έξοδα.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας το χρησιμοποίησε στην αρχή της προεκλογικής καμπάνιας, τον Απρίλιο του 2019, για να μεταβεί στο Βελβεντό Κοζάνης, αν και υπήρχε εσωτερική πτήση.

Οι αντιδράσεις για την συχνή χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τον κ. Τσίπρα, μετά τις αποκαλύψεις μάλιστα για την αναβάθμιση του μενού με την προσθήκη gourmet πιάτων, οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα στη χρήση και εσωτερικών πτήσεων, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ. Και χθες εμφανίστηκε στην Κρήτη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αν και η ομιλία του ήταν προεκλογική και καθαρά κομματική.


Το βίντεο του Γιώργου Κατρούγκαλου

Η χρήση των κρατικών υποδομών για κομματικούς λόγους, όμως, δεν περιορίζεται στον Αλέξη Τσίπρα. Μόλις χθες αποκαλύφθηκε ότι και ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, χρησιμοποίησε το ιστορικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών ως φόντο για το προεκλογικό του σποτ.

Ο κ. Κατρούγκαλος εμφανίζεται στη μεγάλη αίθουσα έξω από το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών, φαίνεται να περπατά στις σκάλες του κτιρίου και μετά απευθύνεται στους ψηφοφόρους. Ντυμένος άψογα, με τη χαρακτηριστική pochette, που είναι το σήμα κατατεθέν του στιλ του, αλλά χωρίς γραβάτα, ο κ. Κατρούγκαλος είναι ο πρώτος ΥΠΕΞ που χρησιμοποιεί το κτίριο της υπηρεσίας για το προεκλογικό του σποτ.

Τα φυλλάδια του Σταύρου Αραχωβίτη

Το τρίτο κρούσμα έχει να κάνει με τα φυλλάδια που μοίρασε λίγες ημέρες προ των εκλογών, μέσω εφημερίδων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης.
Το έντυπο που τυπώθηκε και διανεμήθηκε με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων υποτίθεται ότι ενημερώνει τους Έλληνες αγρότες για τις δράσεις του υπουργείου και, όπως σημειώνει ο ίδιος ο υπουργός, έγινε με απευθείας ανάθεση.

Στην ουσία πρόκειται για ένα προπαγανδιστικό για την κυβέρνηση διαφημιστικό φυλλάδιο που τυπώθηκε με χρήματα του Δημοσίου, και προωθεί το υπουργείο, τις πολιτικές του και τον υπουργό. Έστω και αν, όπως σημειώνει ο κ. Αραχωβίτης, το όνομά του δεν αναφέρεται στο φυλλάδιο, ενώ η εκτύπωση και η διανομή είχαν αποφασιστεί πριν από τις πρόωρες εκλογές. Το γιατί η διανομή υλικού στους αγρότες έγινε μέσω εντύπων που κατ’ εξοχήν διανέμονται και κυκλοφορούν στην Αθήνα, και όχι στον Τύπο της περιφέρειας, δεν το εξηγεί ο κ. υπουργός… 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template