Η ΚΟΥΤΑΛΑ τα σπάει στην Μύκονο. Δύο Θεσσαλονικείς οι «Νουσρέτ» των φτωχών

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Να θυμηθείτε αυτό το μαγαζί.Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο κόσμο θα έχει και σίγουρα θα επεκταθεί αλλά και θραύση θα κάνει οχι μόνο στους εκατοντάδες εργαζόμενους που το «τιμούν» αλλά και στους τουρίστες(το εχουν πάρει χαμπάρι) οι οποίοι έχουν στην κυριολεξία απηυδήσει τόσο απο τις τιμές όσο και απο την ποιότητα αλλά και ποσότητα στο φαγητό.

Κάποια στιγμή έπρεπε κάτι να γίνει..Διαβάστε το ρεπορτάζ του


Φρίξου Δρακοντίδη για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Δυο νεαροί επιχειρηματίες απο την Θεσσαλονίκη έλυσαν το πρόβλημα επιβίωσης των εργαζομένων στο νησί, προσφέροντας νοστιμότατες αλατισμένες μπριζόλες στη τιμή των 8,5 ευρώ, όσο κοστίζει ένας espresso στα μυκονιάτικα μπιτς μπαρ.

Λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας που ταλαιπωρεί χιλιάδες εργαζόμενους στη Μύκονο έδωσαν δυο νεαροί επιχειρηματίες από τη Θεσσαλονίκη, καθώς άνοιξαν το πρώτο εστιατόριο με φυσιολογικές τιμές, καλή ποιότητα αλλά και σημαντικές εκπτώσεις για τους εργαζόμενους στο νησί.

Όταν λοιπόν υποψήφιοι επιχειρηματίες και επενδυτές, προσπαθούν να κατεβάσουν πρωτότυπες ιδέες και να καινοτομήσουν προσφέροντας το κάτι διαφορετικό, δυο νεαροί Θεσσαλονικείς έκαναν το αυτονόητο: 


Αντί να επενδύσουν μεγάλα χρηματικά κεφάλαια, πληρώνοντας τσουχτερά ενοίκια, ακόμη και τον “αέρα” ενός καταστήματος, άνοιξαν σε ένα αντιεμπορικό σημείο του νησιού ένα εστιατόριο που προσφέρει φθηνό και ποιοτικό φαγητό ... είδος προς εξαφάνιση στο κυκλαδίτικο νησί.

Όσοι έχουν επισκεφτεί την Μύκονο τα τελευταία καλοκαίρια για διακοπές ή να εργαστούν, δεν γίνεται να μην έχουν αντιληφθεί το πόσο σπάνιο είναι να βρεις ένα εστιατόριο με ποιοτικό και φθηνό φαγητό. Μάλιστα είναι αρκετά τα εστιατόρια στις δημοφιλείς παραλίες και στα σοκάκια της Χώρας που πάσχουν από το σύνδρομο των “χρυσών” καλαμαρακιων, καθώς οι τιμές των προϊόντων τους κυμαίνονται σε εξωφρενικά επίπεδα ενώ σε κάποιες των περιπτώσεων, δεν συμβαδίζουν με την ποιότητα που προσφέρουν.


Ο Γιάννης Καλαράρης και ο Κωνσταντίνος Ψαριανός, ιδιοκτήτες της Κουτάλας


Απο την Θεσσαλονίκη στη Μύκονο
Ο 31χρονος Γιάννης Καλαλάρης από την Χαλάστρα Θεσσαλονίκης και ο 36χρονος Κωνσταντίνος Παριανός, κι αυτός με καταγωγή από την συμπρωτεύουσα, είναι οι ιδιοκτήτες της “Κουτάλας”, ενός μικρού και καλαίσθητου εστιατορίου που εξυπηρετεί κυρίως τους χιλιάδες εργαζόμενους στο νησί, εσχάτως και τους τουρίστες που αναζητούν μια όαση φθηνού και καλού ελληνικού φαγητού.


Οι δυο επιχειρηματίες είχαν εργαστεί στο παρελθόν στα μπαρ και εστιατόρια της Μυκόνου και ξέρουν από πρώτο χέρι, τι σημαίνει να μην μπορείς να βρεις τίμιο απ’ όλες τις απόψεις φαγητό. Κάπου δηλαδή που να μην χρειάζεται να ξοδέψεις ένα μεροκάματο για να φας μια μερίδα, κι αυτή “κουτσή”.

“Γι’ αυτό και σκεφτήκαμε να ανοίξουμε κάτι που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όσων δουλεύουν στο νησί, που να μην υστερεί όμως σε ποιότητα” λέει στο protothema.gr ο Γιάννης Καλαράρης. Το μαγαζί τους βρίσκεται στην περιοχή Αργύραινα που δεν θεωρείται κοσμικό σημείο του νησιού, καταφέρνοντας έτσι να γλιτώσουν τα τσουχτερά ενοίκια και τον “αέρα” στα τουριστικά σημεία της Μυκόνου.

“Δεν ψάχναμε χώρο ούτε σε κεντρικούς δρόμους, παρά μόνο θέλαμε να βρούμε κάτι που να έχει ησυχία και πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα. Λέγαμε στους εαυτούς μας ότι αν πράγματι πετύχουμε και σερβίρουμε ποιοτικό φαγητό και πλούσιες μερίδες, δεν υπάρχει περίπτωση, ο κόσμος θα μας βρει όπου κι αν ανοίξουμε” προσθέτει ο Γιάννης Καλαράρης.

Στην Κουτάλα, το κοκτέιλ κοστίζει 9 ευρώ, όταν για μια βότκα- πορτοκάλι στα μπαράκια της χώρας πρέπει να βγάλεις από το πορτοφόλι σου 20 ευρώ!
Ο τιμοκατάλογος

Οι τιμές στον κατάλογο του καταστήματος χαρακτηρίζονται χαμηλές για Μύκονο ενώ οι εργαζόμενοι στο νησί απολαμβάνουν και το προνόμιο έκπτωσης 15% από τις αναγραφόμενες τιμές.

Για παράδειγμα, για μια χοιρινή μπριζόλα στα κάρβουνα που σύμφωνα με τον κατάλογο του καταστήματος κοστίζει 10 ευρώ, ο εργαζόμενος στο νησί θα πληρώσει 8,5 ευρώ και για μια μερίδα μουσακά που κοστίζει 8,20 ευρώ, θα δώσει 6,97 ευρώ.

Και δεν είναι μόνο το φαγητό που κοστίζει φθηνά, είναι και το ποτό. Στην Κουτάλα, το κοκτέιλ κοστίζει 9 ευρώ, όταν για μια βότκα- πορτοκάλι στα μπαράκια της χώρας πρέπει να βγάλεις από το πορτοφόλι σου 20 ευρώ!


Το μαγαζί αν και βρίσκεται σε αντιεμπορικό σημείο, εντοπίστηκε στο άψε σβήσε από τους εργαζόμενους στο νησί που έψαχναν για μια μερίδα φθηνού και ποιοτικού φαγητού.

Φωτογραφίες Στάθης Μπουζούκας
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template