Βολές Μαρινάκη κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την επιλογή Τσουβάλα ως γ.γ. Πολ. Προστασίας

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Πολλοί στοιχημάτιζαν πότε θα ξεκινούσε τις βολές ο Ε.Μαρινάκης κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οχι γιατί δεν την
στηρίζει, αλλά γιατί θέλει να λειτουργήσει ως «η συνείδηση της παράταξης».

Και σε τελική ανάλυση είναι πολύ πιο κοντά στη Ντόρα παρά στον Κυριάκο. Και ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει και μια φιλοδοξία ο ίδιος ο Ε.Μαρινάκης για κάτι «πιο μεγάλο».


Ας δούμε λοιπόν τι έγινε:


Με κείμενό του στην ιστοσελίδα in.gr ιδιοκτησίας Μαρινάκη, ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος επικρίνει την επιλογή του κυβερνώντος κόμματος να τοποθετήσει στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας Πολίτη τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια της τραγωδίας στο Μάτι.

Στο κείμενο με τίτλο «Πάτε καλά στη ΝΔ; Τον αρχηγό της ΕΛΑΣ που τα είδε «όλα καλά» στο Μάτι κάνατε γενικό γραμματέα;» ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι η επιλογή του Κωνσταντίνου Τσουβάλα έρχεται σε σύγκρουση με το λαϊκό αίσθημα.
Αναλυτικά το κείμενό του:

Ώρες-ώρες δεν μπορώ να τους καταλάβω τους νεοδημοκράτες.

Βρέθηκαν στην εξουσία επειδή την έχασε ο Τσίπρας.

Και ένας από τους λόγους που την έχασαν ήταν ότι ο Τσίπρας και η παρέα του χειρίστηκαν με τρόπο επικίνδυνο και μαζί κυνικό την τραγωδία στο Μάτι.

Η κοινωνία δεν συγχώρεσε ποτέ στον Τσίπρα ότι χάθηκαν άνθρωποι λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, επειδή οι κρατικές υπηρεσίες δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Όπως και δεν συγχώρεσε ποτέ τα επικοινωνιακά κόλπα, τις συσκέψεις στην πυροσβεστική την ώρα που ήξεραν για νεκρούς, τις συνεντεύξεις των αρμοδίων υπουργών.

Ούτε συγχώρεσε ποτέ την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν μπόρεσε να χειριστεί την κατάσταση και είχε συμβολή στον τραγικό απολογισμό.

Γιατί δεν ξεχνάμε το χάος, την απουσία σαφών οδηγιών, την άγνοια της έκτασης της καταστροφής, τον εγκλωβισμό αυτοκινήτων και ανθρώπων στην επικίνδυνη ζώνη.

Και ένας από τους ανθρώπους που δεν συγχώρεσε η ελληνική κοινωνία ήταν ο τότε αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Ήταν αυτός που τότε είχε δηλώσει «Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Έκαναν εξαιρετική δουλειά».

Ήταν η περίφημη συνέντευξη Τόσκα και Τζανακόπουλου, μαζί με τους αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ, που εξελίχθηκε σε πρωτοφανή εμπαιγμό των νεκρών και των κατοίκων της περιοχής, αφού ο βασικός σκοπός ήταν ότι «όλα έγιναν όπως έπρεπε» και απέδωσαν την ευθύνη στον άνεμο και τους εμπρηστές.

Θυμούνται στη ΝΔ την κατακραυγή που ξέσπασε τότε για αυτή την συνέντευξη, που ήταν τόση που ανάγκασε τελικά και την κυβέρνηση να «ξηλώσει» τον αρχηγό της ΕΛΑΣ όπως και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής;

Το να έρχεται τώρα και μια νέα κυβέρνηση και να τον κάνει γενικό γραμματέα στο υπουργείο Προστασίας Πολίτη έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το λαϊκό αίσθημα.

Δεν είναι καλά σημάδια αυτά.
Κριτική στην επιλογή της κυβέρνησης να τοποθετήσει γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, τον πρώην αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού θυμίζει ότι «ο νέος υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. στη πρώτη του ομιλία στη παραλαβή του υπουργείου αναφώνησε: ‘

Πότε πια Μάτι. Θα έχουμε ηγεσία στα δύσκολα', σημειώνει: «Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο κ. Μητσοτάκης έβαλε Γ.Γ. του υπουργείου την αποπεμφθείσα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ που διαχειρίστηκε την τραγωδία στο Μάτι. Την ίδια ηγεσία την οποία η ΝΔ τότε υποκριτικά καλούσε την κυβέρνηση να αποπέμψει και σήμερα έσπευσε να επικροτήσει.

Τελικά για να τελειώνουμε -συμπεραίνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ας παραδεχθούν ότι το μόνο που τους ενδιέφερε είναι η μικροπολιτική τυμβωρυχία και η στοχοποίηση της Ρ. Δούρου». 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template