ΤΑ ΝΤΕΣΙΜΠΕΛ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ -Έξαλλος ο Αδωνις με την αφασία του Δομαζάκη

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Τα ντεσιμπέλ της φωνής του Αδωνι Γεωργιάδη έφθασαν στα ύψη το Σάββατο στο υπουργείο Ανάπτυξης όταν κατά τη συνάντηση που είχε
συγκαλέσει για την σωτηρία της Creta Farm άκουσε τον ένα από τους δύο αδελφούς Δομαζάκη να μην καταλαβαίνει την κρισιμότητα των στιγμών για το μέλλον της εταιρείας και των πάνω από 700 εργαζομένων.

Γράφει η Gillian Rothschild

Με πρωτοβουλία αστραπή, ο υπουργός Ανάπτυξης συντόνισε τράπεζες και βασικούς μετόχους και το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε δίνει ανάσα στην εταιρεία.

Ο Τάκης Δομαζάκης που τα «άκουσε» από τον υπουργό υπέγραψε, όπως και ο αδελφός του Μάνος, και πλέον η ΕΥ, εκτός από Monitoring Trustee και CRO από 1/8 αναλαμβάνει και την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.
Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε παρέμβαση διάσωσης την πρωτοβουλία του να συντονίσει τράπεζες και βασικούς μετόχους της εταιρείας προκειμένου να συναινέσουν στο MoU, με καταληκτικό στόχο την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Κατά τον Υπουργό, η εταιρία “θα έκλεινε αυτή την εβδομάδα”, από παντελή έλλειψη ρευστότητας και διαθέσιμου προιόντος.

Πέραν τούτων, ο Υπουργός ενημέρωσε ότι κατά το σχέδιο των πιστωτριών τραπεζών της εταιρίας, έως τις 31 Ιουλίου προβλέπεται η μεταβίβαση σημάτων και πατεντών της εταιρίας από την προσωπική εταιρία Novaplot στη μητρική Creta Farm, καθώς και η άμεση τοποθέτηση CRO – που θα ελέγχει κάθε οικονομική δραστηριότητα της εταιρίας- από την EY.

H EY επίσης αναλαμβάνει να βρει στρατηγικό επενδυτή για την εταιρία. Πέρα από το ενδιαφέρον του αμερικανικού Fund HIG (το οποίο επιβεβαιώθηκε και από την πλευρά των νυν βασικών μετόχων), ο Υπουργός ανάφερε ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από άλλα επενδυτικά κεφάλαια. Επισήμανε ωστόσο ότι η διαδικασία θα τρέξει από τις τράπεζες και την ΕΥ. Το χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνεται στο MoU προβλέπει την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξυγίανσης και εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή έως τις 30/10/ 2019.


Οι αδελφοί που βρίσκονται σε οξεία κόντρα προσήλθαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης (σε διαφορετικά ραντεβού) παρουσία εκπροσώπων των τραπεζών και υπέγραψαν το MoU, συναινώντας πλήρως στους όρους των τραπεζών.

Σε λιγότερα από δύο εικοσιτετράωρα από τότε που ανέλαβε την υπόθεση της Creta Farms, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατάφερε να πείσει τους μεγαλομετόχους της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας να συναινέσουν και να υπογράψουν το MoU για τη διάσωση της εταιρείας. Απαντώντας στην ερώτηση, πώς κατάφερε να τους πείσει τους αδελφούς Δομαζάκη να υπογράψουν το MoU, απάντησε : «έχω μεγάλη πειθώ. Τους κατέστησα σαφές πως θα έβγαινα να δηλώσω ποιος από τους δύο φταίει, και ήταν ένα επιχείρημα το οποίο νομίζω ότι μέτρησε».

Μετά και από τη σημερινή εξέλιξη οι Τράπεζες έχουν δεσμευθεί ότι θα ανοίξουν τις εγγυητικές προκειμένου να λειτουργήσει η παραγωγή η οποία βρίσκεται σήμερα στο μηδέν, με την εταιρεία να έχει ζητήσει 3-4 εκατ. ευρώ για να λειτουργήσει.

Η αδυναμία πάντως κάλυψης της αγοράς δεν αποτελεί κάτι καινούργιο για την εταιρεία: πέρυσι έχασε πωλήσεις 6,2 εκατ. ευρώ ή το 5,2% των συνολικών της πωλήσεων, εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Το σύνολο των δανείων της Creta Farms την 31η Δεκεμβρίου ήταν 109,53 εκατ. ευρώ από 106,879 εκατ. ευρώ το 2017.

Πέρυσι οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 117,8 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση 9% σε σχέση με τη χρήση του 2017 με τη λειτουργική κερδοφορία να διαμορφώνεται στα 13,5 εκατ. ευρώ, υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ ο όμιλος επιβαρύνθηκε με απομειώσεις.   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template