ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-Αυτοί είναι οι νέοι υπουργοί και τα «πόστα» τους

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Συμπληρώνεται το παζλ της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπλήξεις σε σχέση με τα όσα είχαν γίνει γνωστά ως τώρα. Μετά την
επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναθέσει το υπουργείο Οικονομικών στον Χρήστο Σταϊκούρα, το Ανάπτυξης στον Άδωνι Γεωργιάδη και το Ενέργειας στον Κωστή Χατζηδάκη, οριστικοποιούνται οι αποφάσεις του πρωθυπουργού για μια σειρά υπουργείων. Στο Αθλητισμού τοποθετείται ο Λευτέρης Αυγενάκης, στο Τουρισμού ο Χάρης Θεοχάρης, στο Εργασίας ο Γιάννης Βρούτσης.

Σε λίγο η επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Το νέο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να ανακοινωθεί στις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας από τον Στέλιο Πέτσα ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Για υπουργός Επικρατείας προαλείφεται ο καθηγητής Γιώργος Γεραπετρίτης, βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.


Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναμένεται να διοριστεί ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.


Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων λέγεται ότι θα τοποθετηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Χατζηδάκης στο υπουργείο Ενέργειας

Στη θέση του υπουργού Ενέργειας πηγαίνει ο Κωστής Χατζηδάκης που θα πρέπει να «αδρανοποιήσει» την ωρολογιακή βόμβα της ΔΕΗ, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει στο χείλος του γκρεμού με σωρευτικά χρέη περίπου ενός δισ. ευρώ!
Τον υπουργό Ενέργειας αναμένεται να πλαισιώσουν δύο εξωκοινοβουλευτικοί υφυπουργοί με υψηλή εξειδίκευση στο αντικείμενό που θα αναλάβουν. Όπως πληροφορείται το protothema.gr, ο ένας υφυπουργός θα αναλάβει τα θέματα ενέργειας και ο έτερος το χαρτοφυλάκιο της χωροταξίας και του περιβάλλοντος.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το protothema.gr, στο υπουργείο Υγείας τοποθετείται ο Βασίλης Κικίλιας.

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναμένεται να αναλάβει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Ο Κώστας Τσιάρας, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στην προηγούμενη Βουλή ακούγεται για το υπουργείο Δικαιοσύνης.


Σταϊκούρας για το κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Επικρατέστερος να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών θεωρείται ο Νίκος Δένδιας. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, αναμένεται να αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών. Υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την οικονομική διπλωματία θα διοριστεί ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης.


Χρυσοχοϊδης στο Δημοσίας Τάξεως

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να αναλάβει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος, και πλέον βουλευτής Αθηνών, πρόκειται να διοριστεί υφυπουργός με αρμοδιότητα την Μεταναστευτική Πολιτική.

Στο υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να τοποθετηθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος με υφυπουργό τον εξωκοινοβουλευτικό Θοδωρή Λιβάνιο.
Το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει η Νίκη Κεραμέως με υφυπουργό τη Σοφία Ζαχαράκη.
Για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας η τελική επιλογή είναι το πρόσωπο του Γιάννη Βρούτση, μέχρι πρότινος τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ.



Βορίδης στο Αγροτικής Ανάπτυξης, Πλακιωτάκης στο Ναυτιλίας

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τοποθετείται ο Μάκης Βορίδης. Για το χαρτοφυλάκιο της ναυτιλίας που θεωρείται η ισχυρότερη ελληνική βιομηχανία προωθείται ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στο υπουργείο Υποδομών αναμένεται να βρεθεί ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.
Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης, στον οποίο έχει ήδη γίνει το τηλεφώνημα να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο που επί ΣΥΡΙΖΑ κατείχε ο Νίκος Παππάς.

Ως υπουργός Τουρισμού επελέγη ο Χάρης Θεοχάρης.

Προηγήθηκε η άρνηση της Όλγας Κεφαλογιάννη να δεχθεί το χαρτοφυλάκιο, αφού σε συνομιλία της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έθεσε ως προϋπόθεση να πάρει «πακέτο» με το υπουργείο Τουρισμού και το υπουργείο Πολιτισμού.
Πιθανότερη επιλογή για το υπουργείο Πολιτισμού είναι η Λίνα Μενδώνη, παλαιότερα γενική γραμματέας στο υπουργείο Πολιτισμού.

Αυγενάκης στο Αθλητισμού

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας της ΝΔ, αναμένεται να τοποθετηθεί επικεφαλής στο υπουργείο Αθλητισμού.

Συνολικά στο υπουργικό συμβούλιο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν 7-8 εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Λιβάνιος και Παπαθανάσης.
Για την προεδρία της Βουλής εκτιμάται ότι η ΝΔ θα προτείνει τον βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα, ο οποίος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στα Ιωάννινα.

Διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου τοποθετείται ο Ακης Σκέρτσος, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του ΣΕΒ.
Διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να οριστεί ο Κωνσταντίνος Ζούλας με αναπληρωτή τον δημοσιογράφο Αργύρη Παπαστάθη.   

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template