Δυνατότερη, πιο επιβλητική και πιο έξυπνη η νέα BMW X6

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Της τρίτης κατά σειρά και ακόμα επιβλητικότερης γενιάς της Χ6 έκανε τα αποκαλυπτήρια η βαυαρική φίρμα, μοντέλο που θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στην
προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης. 
Το Sports Activity Coupe, όπως αρέσκονται να το αποκαλούν οι Γερμανοί, έχει ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική με την Χ5, την επονομαζόμενη και ως CLAR, χωρίς βέβαια να χάσει την γνώριμη δυναμική εμφάνιση με την χαρακτηριστική γραμμή οροφής που καθιέρωσε την Χ6 και μαζί με αυτήν το ολοένα και πολυπληθέστερο είδος των coupe SUV.
Εκτός από την προφανή σχεδιαστική εξέλιξη, η νέα Χ6 έχει μεταβάλλει και τις διαστάσεις της επί το επιβλητικότερο, αυξάνοντας το μήκος της κατά 2,6 εκ. το πλάτος της κατά 1,5 εκατοστό ενώ μειώνει το ύψος της κατά 6 χιλιοστά αποκτώντας μια ακόμα αθλητικότερη εμφάνιση.



Το μειωμένο φυσικό ύψος συνεπάγεται και χαμηλότερο κέντρο βάρους το οποίο σε συνδυασμό και με την αύξηση κατά 4,4 εκ. των μπροστινών μετατροχιών υπόσχεται βελτίωση στην οδική συμπεριφορά του βαυαρικού coupe.
Στα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν, εκτός από το τόξο της οροφής, συγκαταλέγονται τα οριζόντια πίσω φωτιστικά σώματα που καταλαμβάνουν σχεδόν το σύνολο του πίσω τμήματος, προσφέροντας μια σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με την Χ5 ακόμα και αν κάποιος αγνοήσει την σχεδίαση της οροφής.


Ένα ακόμα στοιχείο που πρωτοεμφανίζεται στην Χ6 είναι η φωτιζόμενη γρίλια η οποία φωτίζεται αυτόματα κατά διαδικασία κλειδώματος/ξεκλειδώματος προσφέροντας στον οδηγό τη δυνατότητα επιλογής να τη διατηρήσει φωτισμένη ή να την απενεργοποιήσει πλήρως. Παρά τις αυξημένες της διαστάσεις, o χώρος αποσκευών παραμένει σταθερός στα 580 λίτρα ενώ αυξάνεται σε 1.530 με την αναδίπλωση των καθισμάτων.



Σε επίπεδο κινητήρων, η νέα Χ6 θα είναι διαθέσιμη με τέσσερις επιλογές, δύο εκδόσεις βενζίνης και ισάριθμες πετρελαίου. Εφαλτήριο θα αποτελεί η έκδοση xDrive 30d με εξακύλινδρο μοτέρ πετρελαίου 3,0 λίτρων με απόδοση 265 ίππους σε συνδυασμό με τετρακίνηση και το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, τα οποία αποτελούν κοινό παρονομαστή όλων των διαθέσιμων εκδόσεων του μοντέλου. Η συγκεκριμένη έκδοση επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα.
Την μικρότερης ισχύος έκδοση βενζίνης xDrive 40i εφοδιάζει έναν επίσης εξακύλινδρος 3,0 λίτρων, κινητήρας με απόδοση 340 ίππους και 450 Nm ροπής. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, η xDrive 40i υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα. Την κορυφαία πετρελαιοκίνητη έκδοση M50d εφοδιάζει εξκύλινδρο diesel μοτέρ 3,0 λίτρων με ισχύ 400 ίππων 760 Nm ροπής και τετραπλή υπερτροφοδότηση η οποία υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα.
Την ισχυρότερη έκδοση της γκάμας, M50i εξοπλίζει ένας twin-turbo V8 με απόδοση 530 ίππων και 750 Nm ροπής η οποία «εξαργυρώνει» την ισχύ της με την ικανότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα.



Τις προδιαγραφές της Χ6 συμπληρώνει η αερανάρτηση, οι τροχοί των 19 ιντσών το σύστημα infotainment 7.0 iDrive με οθόνη 12,3 ιντσών και δυνατότητα χειρισμού μέσω νευμάτων, Wi-Fi hotspor, σύστημα επαγωγικής φόρτισης smartphone ενώ στο βασικό εξοπλισμό ανήκουν επίσης τα δερμάτινα καθίσματα και το δερμάτινο σπορ τιμόνι.
Για όσους το επιθυμούν διατίθενται και εκδόσεις M Sport οι οποίες προσθέτουν στην λίστα εξοπλισμού τροχούς 22 ιντσών, σπορ διαφορικό και ανάλογου προσανατολισμού ανάρτηση με την υπογραφή του M Division καθώς και ηχοσύστημα Harman Kardon.




















ΠΗΓΗ: IN.GR
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template