ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ Hταν τόσο αποτυχημένος που τον αντικατέστησε η γραμματέας του

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Επικίνδυνοι κατσαιπλιάδες ως τη τελευταία στιγμή. Επικίνδυνοι και ασυγχώρητοι. Ο υπουργός που ήταν τόσο άχετος ώστε τον αντικατέστησε η
γραμματέας του Αχτσιόγλου στο υπ. Εργασίας, αφού απέτυχε παταγωδώς με το ασφαλιστικό είπε σαν χουβαρντάς να αναγνωρίσει το δικαίωμα συνδιαχείρισης των πετελαίων του Αιγαίου με τους Τούρκους. Ο λόγος για τον επικίνδυνα γραφικό Κατρούγκαλο.

Διαβάστε κατά λέξη την απάντηση του υπουργού:

Δημοσιογράφος: Η ιστορία της συνδιαχείρισης;
Γιώργος Κατρούγκαλος: Η ιστορία της συνδιαχείρισης. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε συνδιαχείριση (!!!!) στο Αιγαίο, εάν δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι οικονομικές ζώνες. Εάν δεν έχουν ξεκαθαριστεί τα νομικά δικαιώματα που έχουν η κάθε μία από τις χώρες.
Εμείς, εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος, επιδιώκουμε να οριοθετήσουμε και την ΑΟΖ μας και την υφαλοκρήπιδα, το ίδιο επιδιώκει πάντοτε και η Κύπρος που κάλεσε ξανά σε διάλογο την Τουρκία. Επιδιώκουμε να οριοθετήσουμε την ΑΟΖ μας και την υφαλοκρήπιδα με σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και το δίκαιο της θάλασσας» ανέφερε μιλώντας στο One Channel.


Σε ερώτηση που του έγινε για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, αναγνώρισε πως «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, ωστόσο η Ελλάδα έχει προστατευθεί απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λαμβάνοντας μέτρα».

Ο υπουργός Εξωτερικών παρατήρησε ότι η κυβέρνηση ενέπλεξε την ΕΕ στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας με την απειλή κυρώσεων.

«Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο ισχυρές οι διπλωματικές μας συμμαχίες, ενώ και η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων είναι σημαντική. Κανείς δεν διανοείται να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Πρέπει να είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση αλλά χωρίς φόβο» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως σκοπός της Τουρκίας δεν είναι να προκαλέσει θερμό επεισόδιο, γιατί ξέρει ότι κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό γενικά, και πολύ περισσότερο τώρα που η οικονομία της είναι ευάλωτη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε πως η χώρα μας κάνει ό,τι μπορεί για να εκτονώσει την ένταση στο Αιγαίο και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η συζήτηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Άγκυρα.   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template