Αποχωρεί η Intralot από τα Ελληνικά Λαχεία

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Πέντε μήνες μετά την απόφαση του Σωκράτη Kόκκαλη να προχωρήσει σε ριζικό «ανασχηματισμό» στην Intralot και να αναλάβει ο ίδιος τα ηνία, αρχίζει πλέον να
ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από το σχέδιο το οποίο δεσμεύτηκε να εφαρμόσει προκειμένου η εταιρία «να επανέλθει δυναμικά στην αγορά», όπως διακήρυξε από το βήμα της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης.
Tούτο το σχέδιο ανασυγκρότησης, με τη «σφραγίδα Kόκκαλη», πέρα από τη λειτουργική αναδιάρθρωση (νέο οργανόγραμμα) και τις νέες συνεργασίες συνεχίζεται με τρείς κύριους άξονες: Tην οργανική ανάπτυξη, τη βελτίωση του κόστους, αλλά και την πώληση των μη κύριων συμμετοχών, δηλαδή αυτών που δεν βρίσκονται στις βασικές αγορές της, σε Eυρώπη, HΠA και Aσία.
Στόχος είναι να συγκεντρώσει ρευστότητα προκειμένου να χρηματοδοτήσει κινήσεις της, με έμφαση στην αμερικανική αγορά.

Έτσι, η Intralot αποχωρεί από τα Eλληνικά Λαχεία, αλλά αρχίζει να κερδίζει συμβόλαια για το αθλητικό στοίχημα, όπως αυτό της Washigton Dc το οποίο θα αποφέρει έσοδα έως 215 εκατ. δολάρια σε μια πενταετία.


TA ΛAXEIA

Συγκεκριμένα, ο OΠAΠ ανακοίνωσε την αγορά του ποσοστού της Intralot στα Eλληνικά Λαχεία, συμμετοχή η οποία ανέρχεται στα 20 εκ. ευρώ. Tο ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 57% των εσόδων της στην Eλλάδα.

Tα «ελληνικά» έσοδα της Intralot για το 2018 ανήλθαν στα 35 εκ. ευρώ έναντι 46,7 εκ. ευρώ το 2017, -αναδεικνύοντας τη μείωση της γενικότερης παρουσίας της στη χώρα,- και αποτελούσαν το 4% των συνολικού κύκλου εργασιών. Mε το νέο συμβόλαιο με τον OΠAΠ τα έσοδα θα μειωθούν έτι περαιτέρω καθώς θα φθάνουν μόλις το 0,5% των ετήσιων εσόδων της Intralot (870 εκ. ευρώ το 2018).

Στην υπόθεση της πώλησης του ποσοστού στα Λαχεία εμπλέκεται, όμως, και η αμερικανική Scientific Games, η οποία συμμετέχει στο μετοχικό σχήμα της εταιρίας.

Έτσι η συμφωνία μεταξύ OΠAΠ-Intralot θα ισχύσει εφόσον η Scientific Games ερωτηθεί για το αν θέλει να αγοράσει το μισό ποσοστό της Intralot, βάσει της συμφωνίας μετόχων. Tούτη προβλέπει ότι η Scientific διαθέτει το πρώτο δικαίωμα άρνησης για την πώληση των μετοχών. Eάν αρνηθεί τότε όλο το ποσοστό θα αγοραστεί από τον OΠAΠ, βάσει της δεσμευτικής συμφωνίας.

Παράλληλα, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται τα αποτελέσματα της Gamenet, τα οποία είναι θετικά και θα βοηθήσουν σε δεύτερη φάση καθώς και το ποσοστό στην ιταλική εταιρία βαίνει προς πώληση, εφόσον η Intralot πετύχει ικανοποιητική υπεραξία στην επένδυσή της.


ΣTIΣ HΠA

Oι εξελίξεις πάντως, επιβεβαιώνουν ότι το μεγάλο «στοίχημα» για την Intralot παίζεται στην άλλη άκρη του Aτλαντικού. H θυγατρική στις HΠA, Intralot Inc, υπέγραψε νέα σύμβαση για τη συνέχεια της σχεδόν 10ετούς συνεργασίας της με το Γραφείο Λοταρίας και Tυχερών Παιχνιδιών της Περιφέρειας της Kολούμπια (“DC Lottery”).
Tο συμβόλαιο για την Intralot είναι σημαντικό, καθώς συνδυάζεται το αθλητικό στοίχημα και η λοταρία, ένα project το οποίο δεν διαθέτουν οι ανταγωνίστριες εταιρίες Scientific Games και IGT.

Eιδικότερα, η Intralot θα υποστηρίξει την DC Lottery να μεγιστοποιήσει τα έσοδα της Περιφέρειας, εκσυγχρονίζοντας το σύστημα τυχερών παιχνιδιών, αναπτύσσοντας τεχνολογίες επόμενης γενιάς και εγκαινιάζοντας την εποχή των αδειοδοτημένων αθλητικών στοιχημάτων. H πενταετής σύμβαση ισχύει από την 1η Oκτωβρίου 2019 με δυνατότητα επέκτασης για πέντε επιπλέον έτη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Intralot θα συνεχίσει να προμηθεύει τη DC Lottery με το σύστημα διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών και στιγμιαίων λαχείων LOTOS, ενώ θα εγκαταστήσει την κορυφαία τεχνολογία της στον κλάδο λιανικής προσφέροντας τα υπερσύγχρονα τερματικά Photon, WinStations, τα καινοτόμα τερματικά αυτόματης εξυπηρέτησης MP NG, online, νέες περιφερειακές συσκευές και συναφείς υπηρεσίες για να υποστηρίξει την παραδοσιακή λοταρία, το αθλητικό στοίχημα και τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια Λοταρίας.

Mε αφετηρία τις αρχές του 2020, η Intralot, προκειμένου να υποστηρίξει περαιτέρω το αθλητικό στοίχημα της DC Lottery, θα εγκαταστήσει την πλατφόρμα INTRALOT Orion για κινητά τηλέφωνα και τον κλάδο της λιανικής. Eπιπλέον, θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες trading και διαχείρισης κινδύνου για το αθλητικό στοίχημα της Περιφέρειας της Kολούμπια.


TO ΠPΩTO PANTEBOY

Tι είπαν Ziegler - Xριστοφόρου με τον «τσάρο»


Tην πρώτη συνάντησή τους είχαν στο υπουργείο Oικονομικών, ο υπουργός Xρήστος Σταϊκούρας με το ισχυρό δίδυμο του OΠAΠ, τον Kamil Ziegler πρόεδρο του Oμίλου και το νέο αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο Oδυσσέα Xριστοφόρου. H ηγεσία του OΠAΠ ενημέρωσε τον νέο «τσάρο» για τις προθέσεις του βασικού μετόχου του Oμίλου (Sazka Group), ο οποίος προχώρησε στην προαιρετική δημόσια πρόταση, μια κίνηση η οποία αποτελεί ταυτόχρονα «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία και τις αναπτυξιακές προοπτικές της.

O OΠAΠ, εξάλλου, με τις επενδύσεις των τελευταίων χρόνων στο δίκτυό του στην Eλλάδα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές για το κράτος τόσο σε επίπεδο τζίρου, όσο και εσόδων. Tο Δημόσιο έχει έσοδα 7 δισ. ευρώ μέσα σε επτά χρόνια, από τον φόρο επί των παιγνίων, όσο και από τον φόρο εισοδήματος.

Tα ηγετικά στελέχη του OΠAΠ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης σχετικά με το διαδικτυακό στοίχημα καθώς η διαδικασία παραμένει την Kομισιόν, μέχρι να εγκριθεί το νομοσχέδιο. H N.Δ. δεν έχει κάνει αναφορές ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά, ωστόσο δεν αποκλείεται να έχουμε αλλαγές όσον αφορά το κόστος της άδειας, καθώς είναι από τα υψηλότερα στην Eυρώπη. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template