ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ Ξέσπασε πόλεμος γυμναστών κατά personal trainers

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι πάντα στο αντίθετο ρεύμα στέκεται στο πλευρό των personal trainers και ειδικά στα ωραία κορίτσια του
επαγγέλματος στα οποία την πέφτουν οι πτυχιούχοι γυμναστές με ανακοίνωσή τους.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι πιστεύει ότι 12 εκατ. Ελληνες και αλλοδαποί που ζουν στη χώρα μας χρειάζονται επειγόντως άθληση για να μην επιβαρύνουν την δημόσια υγεία.
Ο Κυριάκος πρέπει να βγάλει ένα Νόμο σύμφωνα με τον οποίο δεν θα προσλαμβάνεται κανείς εάν δεν έχει συμπληρώσει τουλάχιστο 350 ώρες γυμναστικής με την επίσημη βούλα του personal ή του γυμναστή του. Ετσι-με αυτόν τον δημοκρατικό τρόπο-τόσο οι περσοναλάδες, όσο κα οι γυμναστές θα έχουν δουλειά…

Τι υποστηρίζουν οι γυμναστές σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών>

Τους σοβαρούς κινδύνους από την άσκηση του λειτουργήματος του γυμναστή από άτομα χωρίς πτυχίο, τα οποία παρουσιάζονται ως «personal trainers» επισημαίνουν οι γυμναστές της χώρας. Καλούν σε κινητοποίηση τους πτυχιούχους γυμναστές και ζητούν από το κοινό να ενημερώνεται πριν από την επιλογή ανθρώπου στον οποίο θα εμπιστευθεί την άσκησή του.







Η ανακοίνωση των συλλόγων γυμναστών και γυμναστηρίων αναφέρει τα εξής:

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗ ΒΑΖΟΥΝ «PERSONAL TRAINERS» ΔΙΧΩΣ ΠΤΥΧΙΟ

Εσείς θα εμπιστευόσασταν ένα χειρουργείο δικό σας σε κάποιον με εξάμηνη εξειδίκευση στα χειρουργεία χωρίς πτυχίο ιατρικής;

Θα εμπιστευόσασταν την ύπνωσή σας μέσα στη χειρουργική αίθουσα σε κάποιον με απλά εξάμηνη εξειδίκευση αναισθησιολογίας; Θα εμπιστευόσασταν τον προγεννητικό έλεγχο του αγέννητου παιδιού σας σε κάποιον που απλά έχει παρακολουθήσει πετυχημένα μια εξάμηνη εξειδικευμένη εκπαίδευση στην χρήση και αξιολόγηση του υπερήχου β’ επιπέδου, χωρίς πτυχίο ιατρικής, χωρίς τις βασικές γενικές γνώσεις ιατρικής για τη δομή και λειτουργία του ανθρώπινου σώματος;

Γιατί πώς θα μπορούσε ο εκάστοτε χωρίς πτυχίο ιατρικής να παρακολουθεί σεμινάρια χειρουργικής και να δηλώνει ιατρός χειρούργος;

Να παρακολουθεί σεμινάρια αναισθησιολογίας, δίχως πτυχίο ιατρικής και να δηλώνει αναισθησιολόγος; Και ούτω καθ’ εξής.

Ποιος ασθενής θα τον εμπιστευόταν για τη δική του ζωή και πόσο επικίνδυνο να αναλάβει την τύχη μιας ανθρώπινης ύπαρξης;

Και σας κοιτάω, πείτε μου δεν είναι εξίσου επικίνδυνο να εμπιστευτείτε τη σωματική σας ακεραιότητα σε κάποιον, που έχει παρακολουθήσει εξάμηνο σεμινάριο εξειδίκευσης σε πιλάτες –ματ , αλλά του λείπουν οι γενικές γνώσεις αντιμετώπισης ενός πιθανού τραυματισμού την ώρα της άσκησης, οι γενικές γνώσεις για τη δομή και τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος και το υπόβαθρο του σεμιναρίου δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο της γυμναστικής και της άθλησης;

Πείτε μου θα εμπιστευόσασταν την άθλησή σας σε άτομο, που δηλώνει γυμναστής μετά από μια εξειδίκευση σε έναν κλάδο, μη γνωρίζοντας τις βασικές γνώσεις για το σώμα σας;

Με αφορμή την άκρως επικίνδυνη ανάρτηση της ηλεκτρονικής εφημερίδας LIFO για την εκδήλωση στις 24 Ιουνίου, που υποδέχεται «εξειδικευμένο personal trainer» να υποδείξει γενικές ασκήσεις για το καλοκαίρι, ασκήσεις μαζικές για όλους, μη υπολογίζοντας τις διαφορετικές ανάγκες κάθε σώματος.

Personal trainer, διδαχθείς από σεμινάριο pilates.


Γνωστοποιούμε ότι όλο και περισσότεροι, που αυτοαποκαλούνται personal trainers από σεμινάρια και ιδιωτικές σχολές χωρίς νόμιμη πιστοποίηση άσκησης επαγγέλματος αναβλύζουν στις μέρες μας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την επικινδυνότητα αυτής της ανάρτησης στο γενικό κοινό, και ενημερωνόμαστε ως εξής:

Μετά από συζητήσεις με εκπροσώπους διαφόρων γυμναστικών συλλόγων της χώρας μας και με την Γραμματεία Αθλητισμού επιβεβαιώσαμε την ισχύ του Προεδρικού Διατάγματος 219/2006, με το άρθρο 3 παράγραφος 5, το οποίο ορίζει ότι ως γυμναστές μπορούν να απασχοληθούν μόνο οι κάτοχοι πτυχίου ΤΕΦΑΑ, ελληνικού ή ισότιμου αλλοδαπού ΑΕΙ, ή κάτοχοι ειδικής άδειας άσκησης επαγγέλματος από τον αρμόδιο κρατικό φορέα, όπως συμπληρώνεται με το 3169/2013 ΦΕΚ.

Με τον όρο «ειδική άδεια» σηματοδοτεί μόνο τις περιπτώσεις προπονητών, που σκοπεύουν να διδάξουν εξειδικευμένο άθλημα και έχουν παρακολουθήσει τα ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης, που διοργανώνει η Γ.Γ. Αθλητισμού.

Οι ιδιωτικές σχολές δεν προσφέρουν κανένα είδος κρατικής πιστοποίησης, γεγονός, παρά τις άλογες αντιδράσεις κάποιων, καθόλου παράλογο, καθότι, πλην τη μη πιστοποίηση σε αυτά της ειδικής άδειας από την Γ.Γ. Αθλητισμού, δεν πληρούν τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επικύρωση και αναβάθμιση των χορηγούμενων πιστοποιήσεων.


Η ενδεχόμενη ανάγκη και έλλειψη επιθυμητής αναβάθμισης των εν γένει ελληνικών πανεπιστημίων, δεν επικυρώνει για κανένα λόγο την καθ’ όλα επικίνδυνη νομιμοποίηση σεμιναρίων και «σχολών», που δεν συγκεντρώνουν τις βασικές προϋποθέσεις (διάρκεια σπουδών, είδος και αριθμό μαθημάτων – βασικά ιατρικά μαθήματα υγείας-, πρακτική εξάσκηση σε όλα τα βασικά αθλήματα).
Πρωτύτερα της ειδίκευσης επιβάλλονται οι γενικές γνώσεις, ακριβώς γιατί έτσι γίνεται ασφαλής και δίχως ρίσκα η μετάβαση στην ειδίκευση σε όλα τα επαγγέλματα.

Άρα σεμινάρια και απασχολήσεις, που συστήνονται ως «σχολές», οι οποίες δε φέρουν τις βασικές γνώσεις του γυμναστικού επαγγέλματος, δε φέρουν τη βάση της σωστής πυραμίδας για τη βοήθεια του κάθε ατόμου στην υγεία του, είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και φέρουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ανυποψίαστων γυμναζομένων.

Δεν απαιτούμε μονοπώλιο. Απαιτούμε, όμως, τη σοβαρότητα, την επιστημονικότητα και την αξιοπιστία, που ο κλάδος μας οφείλει να έχει προς τη διασφάλιση της υγείας των αθλούμενων.

Και δε διστάζω να πω ότι ουκ ολίγες φορές έχουν προσέλθει στους χώρους άθλησής μας άτομα «βιασμένα» και κακοποιημένα, που έχουν γυμναστεί από άτομο, που δηλώνει διδάσκων μετά την παρακολούθηση από αυτόν σεμιναρίων ειδίκευσης μιας γυμναστικής δραστηριότητας, όπως οι πιλάτες ματ.

Η ζημιά στο σώμα είναι μεγάλη, μιας που δεν ξέρουν αυτοί οι λεγόμενοι από τέτοιες εξειδικεύσης «γυμναστές» να αντιμετωπίζουν το κάθε σώμα διαφορετικά με τις ανάγκες του και λόγω της αμάθειάς τους, καταστρέφονται καθημερινά εκατοντάδες ανυποψίαστοι αθλούμενοι, που προστρέχουν σε αυτούς για την άθλησή τους.

Για όλα τα παραπάνω λέμε ΝΑΙ στην αναβάθμιση των ιδιωτικών σχολών – σεμιναρίων, στη βελτίωση των προγραμμάτων τους, ώστε να μπορέσουν να νομιμοποιηθούν χωρίς ρίσκα για τη δημόσια υγεία. Λέμε ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της άθλησης- δεν παίζεις με τις ανθρώπινες ζωές, δεν εμπορεύεσαι πλαστικές κούκλες βιτρίνας, αλλά ανθρώπους. Λέμε ένα ηχηρότατο ΟΧΙ στην παροχή ακατάλληλων πιστοποιήσεων, παράνομων και προσβλητικών για τη δημόσια νοημοσύνη, αναξιόπιστων για την επαγγελματική σοβαρότητα του κλάδου μας και πάνω απ’ όλα και πέρα απ’ όλα άκρως επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα των αθλουμένων.

ΑΝ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΝ ΚΟΥΚΛΕΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ Ή ΠΟΥΠΟΥΛΕΝΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΑΝ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ. ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΡΡΕΥΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ, ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.


ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΝΤΟΜΙΝΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΞΥΛΑΚΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΣΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΑΣΚΟΥΜΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ. ΔΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template