ΕΠΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ 2-0 επί της Καραμπάχ

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε μία παλικαρίσια πρόκριση μέσα σε μια φανατισμένη τουρκοαζέρικη έδρα στο Αζερμπαιτζάν κι ενώ οι Τουρκοαζέροι είχαν κρεμάσει
σημαία του ψευδοκράτους στην εξέδρα του γηπέδου!

Δυνατά μπήκαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος και στο πρώτο 20λεπτο κατέγραψαν δύο ευκαιρίες. Στο 12ο ο Εμρέλι δοκίμασε το σουτ-ψαλιδάκι από το ύψος της περιοχής το οποίο κατέληξε μόλις έξω ενώ ο Σλάτσεφ εντελώς ανενόχλητος στο 20’ έστειλε τη μπάλα ξανά λίγο έξω από την εστία του Μπέλετς.


Ο ΑΠΟΕΛ άρχισε να παίρνει τα πάνω του και στο 26’ κατέγραψε τη πρώτη του ευκαιρία όταν ο Μπέζιακ έπιασε το σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Βάγκνερ ο οποίος ήταν στη σωστή θέση.
Οι γαλαζοκίτρινοι στο 33’ κέρδισαν πέναλτι και ένα λεπτό αργότερα ο Ντε Βινσέντι ανέλαβε την εκτέλεση του στέλλοντας τη μπάλα στα δίκτυα, ενώ «πάγωσε» τους γηπεδούχους.

Προηγουμένως ο Σαντίκοφ ανέτρεψε τον Ιωάννου εντός περιοχής, μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Κύπριου διεθνή. Οι Αζέροι ((τουρκικής καταγωγής ασιατικό φύλο) προσπάθησαν να απαντήσουν στο 44’ μετά από απίστευτη ευκαιρία. Ο Ζουμπίρ έπιασε το δυνατό κοντινό πλασέ, όμως ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Με… φόρα μπήκε στο δεύτερο μέρος η Καραμπάχ, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που σημείωσαν την πρώτη ευκαιρία του 45λεπτου. Ο Ντε Βινσέντι από πολύ μακρινή απόσταση έπιασε το σουτ το οποίο απέκρουσε ο Βάγκνερ και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι. Δώδεκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απαντήσουν, όμως το σουτ του Αλμέιδα σταμάτησε στο δοκάρι.

Η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν έχασε κλασσική ευκαιρία στο 59’ όταν ο Σλάτσεφ εντελώς μόνος από κοντινή απόσταση έστειλε τη μπάλα μόλις έξω.
Ο ΑΠΟΕΛ όμως δεν είπε την τελευταία του λέξη καθώς στο 68’ πέτυχε το δεύτερο και πολυπόθητο γκολ που του εξασφάλισε την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η άμυνα των γηπεδούχων δεν έδιωξε αποτελεσματικά, η μπάλα κατέληξε στον Μάτιτς ο οποίος με γυριστό και πανέμορφο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Η πίεση από τους γηπεδούχους μέχρι το φινάλε ήταν ασφυκτική, όμως οι γαλαζοκίτρινοι άντεξαν και έφυγαν με το κεφάλι ψηλά από το Αζερμπαϊτζάν. Στο 90’+3 η Καραμπάχ έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές αφού ο Αλμέιδα είδε δύο φορές την κίτρινη κάρτα σε διάστημα 2 (!) λεπτών.

Τώρα θα αντιμετωπίσει έναν εκ των ΠΑΟΚ ή Άγιαξ στον επόμενο γύρο!

Δείτε τα highlights της επικής πρόκρισης του ΑΠΟΕΛ


Play Video



Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Καραμπάχ (Γ. Γκουρμπάνοφ): Βάγκνερ, Μεντβέντεφ, Μαμάντοφ, Σαντίκοφ, Αΐλτον (87′ Αράζ), Μίχελ, Αλμέιδα, Σλάτσεφ (73′ Κιντάνα), Ρομέρο, Ζουμπίρ (81′ Κέγε), Εμρέλι.

ΑΠΟΕΛ (Τ. Ντολ): Μπέλετς, Ιωάννου, Λαφράνς, Μερκής, Μιχαΐλοβιτς, Μάτιτς, Γκέντσογλου, Ντε Βινσέντι (61′ Χαλένιους), Τάαμαρι, Μπέζιακ (83′ Γιάκολις), Πάβλοβιτς (73′ Σόουζα).

Σκόρερ: – / 33′ Ντε Βινσέντι (πεν.), 68′ Μάτιτς

Κίτρινες: Μαμάντοφ / Ντε Βινσέντι, Τάαμαρι

Αποβολές: 90’+3 Αλμέιδα

Διαιτητής: Ντάνιελ Σιέμπερτ

Α’ βοηθός: Γιάν Σέιντελ

Β’ βοηθός: Λας Κοσλόφσκι

Η σημαία του ψευδοκράτους που κρέμασαν οι Αζέροι


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template