Ξέσπασαν 59 φωτιές σε ένα 24ωρο - Σε ύφεση όλα τα μέτωπα

Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Σχεδόν εξήντα δασικές πυρκαγιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει μέσα σε ένα 24ωρο η Πυροσβεστική
Στην πιο δύσκολη ημέρα του καλοκαιριού, λόγω των υψηλών

θερμοκρασιών και των πολύ ισχυρών ανέμων εκδηλώθηκαν 59 δασικές πυρκαγιές στις οποίες επιχείρησαν συνολικά 459 πυροσβεστες, 204 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα και 7 Pezedel.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής τις δυνάμεις συνέδραμαν 16 υδροφόρες των περιφερειών και των ΟΤΑ εθελοντικά οχήματα ενώ αυτό που επισημαίνεται είναι ότι στην πλειοψηφία τους οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, πριν δηλαδή πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.


Αυτό ήταν και το στοίχημα που κέρδισαν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις και οι ιθύνοντες της Πολιτικής Προστασίας στις τρεις φωτιές που ξέσπασαν από το πρωί στην Αττική, η πρώτη στον μαραθών, η δεύτερη στο Ζούμπερι και η τρίτη στον Ασπρόπυργο.

Οι σημαντικότερες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν και βρίσκονται σε ύφεση είναι στην Ελαφόνησο, όπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και στον Μαραθώνα όπου στις προσπάθειες κατάσβεσης πήραν μέρος 146 πυροσβέστες με 47 οχήματα, 3 ομάδες μηχανοκίνητες, 6 ομάδες πεζοπόρες, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Οι φωτιές σε Ζούμπερι και Μαραθώνα

Σε ύφεση είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οι δύο πυρκαγιές στον Μαραθώνα και στο Ζούμπερι.

Όπως έγινε γνωστό και οι δύο πυρκαγιές έχουν οριοθετηθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, γεγονός που καθιστά πιο εύκολο το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο παραμένουν όλες οι δυνάμεις, μέχρι να τεθούν υπό έλεγχο. Πάντως στο Ζούμπερι αποκαταστάθηκε πριν από λίγο η κυκλοφορία στους δρόμους όπου είχε διακοπεί νωρίτερα.

Στην συγκεκριμένη πυρκαγιά, καθαρά για προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις της περιοχής, χωρίς να υπάρξει άμεσος κίνδυνος και μεταφέρθηκαν στην παραλία, μέχρι να γίνει κατάσβεση.

Για τον λόγο αυτό μετέβη στο σημείο και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μίλησε με τους υπευθύνους των κατασκηνώσεων και με τα παιδιά καθησυχάζοντας τους, ενώ για να νοιώθουν ακόμα πιο ασφαλείς, έδωσε εντολή και μετέβη από τη θάλασσα σκάφος του Λιμενικού και περιπολεί μπροστά στην παραλία.


Στον Ασπρόπυργο η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, σε οικοπεδικούς χώρους κοντά στο Κοιμητήριο και ήδη επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις για την κατάσβεση της.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη φωτιά που ξέσπασε στο Ζούμπερι








Λόγω της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Νέας Μάκρης διακόπηκε νωρίτερα η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς: Αεροπορίας και Αγίας Μαρίνας από το ύψος της Λ. Μαραθώνος










Πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Λίγο μετά τις 5.30 μ.μ. ξέσπασε νέα πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο. Εκεί κατευθύνθηκαν άμεσα 20 οχήματα της Πυροσβεστικής με 45 πυροσβέστες, μια μηχανοκίνητη ομάδα ειδικών επιχειρήσεων και 2 υδροφόρες του Δήμου. Η Και αυτή η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση.





Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki


#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο Αττικής. Επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 20 οχήματα, μια ομάδα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και 2 υδροφόρες της περιφέρειας.
15
6:04 μ.μ. - 10 Αυγ 2019
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα


πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template