Η Άγκυρα θα στήνει εξέδρες άντλησης φυσικού αερίου δίπλα στις κυπριακές εξέδρες!

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Η εφημερίδα Hurriyet αποκάλυψε τι συζητήθηκε μεταξύ Ερντογάν και Οζερσάι-Τατάρ στην Άγκυρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα αποφασίστηκε μία αλλαγή τακτικής όσον αφορά την
κλιμάκωση των ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Ερντογάν γνωρίζει πως ο βομβαρδισμός πλατφορμών της Exxon Mobil ή της Total είναι αδύνατος καθώς θα αναγκάσει τον 6ο στόλο να επέμβει.
Για να αντιμετωπίσει αυτό το...πρόβλημα, αποφάσισε πως σε κάθε πλατφόρμα που θα χτίσουν οι Κύπριοι σε "αμφισβητούμενο" σημείο της κυπριακής ΑΟΖ (δηλαδή σχεδόν στο σύνολο της κυπριακής ΑΟΖ) , θα χτίζουν και οι Τούρκοι μία δίπλα.

Μέχρι πρόσφατα, η Τουρκία ακολουθούσε τη διπλωματία των κανονιοφόρων: Απειλούσε δηλαδή με χρήση βίας ενάντια σε όλες τις δραστηριότητες έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Κύπρο σε περιοχές που είτε θεωρούνται από την Τουρκία ως το έδαφός της είτε στην ΑΟΖ του ψευδοκράτους, ως μέρος των δικαιωμάτων στην βάσει των ρυθμίσεων του 1960 που δημιούργησαν την Κυπριακή Δημοκρατία με μια φόρμουλα 7/3 μεταξύ Ελλήνων και Τουρκοκυπρίων.

Πλέον, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, «η Άγκυρα και το ψευδοκράτος αποφάσισαν να μην καταφύγουν στη χρήση βίας αλλά να υπερασπιστούν σθεναρά τις τουρκικές γεωτρήσεις ή τις έρευνες, ξεκαθαρίζοντας στην ελληνοκυπριακή πλευρά και την διεθνή κοινότητα ότι αν κάποιος εγκαταστήσει μια εξέδρα σε αμφισβητούμενα ύδατα, στο οποίο χορηγήθηκαν άδειες ερευνών από το ψευδοκράτος, τότε θα μπορούσε να τοποθετηθεί παράλληλα μια (τουρκική) εξέδρα σε κοντινή απόσταση και σύντομα "μπορεί να βρεθούμε χαιρετούμε ο ένας τον άλλο από τις χωριστές μας πλατφόρμες εξόρυξης».

Τα -φανταστικά - θαλασσοτεμάχια του ψευδοκράτους.



Ο αρθρογράφος, τονίζει πως «πρόκειται για μια επαναστατική και εκρηκτική αλλά και αποφασιστική προσέγγιση που αποδεικνύει ότι ούτε η Άγκυρα ούτε η Βόρεια Κύπρος θα παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους στην ανατολική Μεσόγειο».
«Σε μια εποχή που η Τουρκία έχει κάποιες σοβαρές οικονομικές, ασφαλιστικές και εγχώριες πολιτικές προκλήσεις και το ψευδοκράτος διέρχεται μία από τις χειρότερες οικονομικές περιόδους του, που εισάγεται σε μεγάλο βαθμό με την παραπαίουσα σε αξία τουρκική λίρα - μια απότομη αύξηση των εντάσεων θα μπορούσε να βοηθήσει τις εσωτερικές πολιτικές αφού συνήθως τέτοιες εξελίξεις βοηθούν το έθνος στο να ενωθεί ενάντια στον αντιληπτό εχθρό.

Αυτό ήταν που έχει φροντίσει η Τουρκία; Μερικοί άνθρωποι το πιστεύουν. Ωστόσο, περπατώντας σε τέτοιους επικίνδυνους δρόμους μπορεί να καταλήξουν σε σοβαρή πρόκληση. Με κάθε τρόπο, μια τέτοια αλλαγή πολιτικής μπορεί να είναι πολύ πιο ασφαλής σε σύγκριση με την πρόκληση που θέτει η διπλωματία των κανονιοφόρων»
, καταλήγει.

Βέβαια το στήσιμο μιας πλατφόρμας δεν είναι απλή ιστορία καθώς, αφενός χρειάζεται αρκετά χρήματα αφετέρου χρειάζεται να υπάρχει...κοίτασμα από κάτω για να το εξορύξει. Άρα τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι δύο έχει βρει κοίτασμα η Τουρκία; Αν όχι που θα στήνει τις πλατφόρμες... στον αέρα; 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template