Ελένη Κάχρη - Μινέττα Ασφαλιστική: Επενδύουμε συνεχώς στο ανθρώπινο δυναμικό

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Η ΜΙΝΕΤΤΑ, από την αρχή της λειτουργίας της, επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της το οποίο -πλέον των λοιπών παροχών- εκπαιδεύει και
εξελίσσει διαρκώς" τονίζει η Ελένη Κάχρη, διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών της Μινέττα Ασφαλιστικής σε συνέντευξή της στο «Ασφαλιστικό ΝΑΙ», στο πλαίσιο του αφιερώματος «ανθρώπινο δυναμικό στις διοικητικές υπηρεσίες των ασφαλιστικών εταιρειών» (τεύχος 178).

Σύμφωνα με την κα Κάχρη, "Ο ασφαλιστικός κλάδος είναι ένας πολύ ιδιαίτερος κλάδος που μπορεί να προσελκύσει εργαζομένους πολύ διαφορετικών ειδικοτήτων".
Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη της κας Κάχρη:

1. Ποια είναι η σύνθεση (φύλο, ηλικία, μόρφωση κ.λπ.) του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας σας και ποιοι οι στόχοι για την περαιτέρω ανάπτυξή του;

- Ο ασφαλιστικός κλάδος εντάσσεται στην κατηγορία των εταιρειών εντάσεως εργασίας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι η ΜΙΝΕΤΤΑ, από την αρχή της λειτουργίας της, επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της το οποίο -πλέον των λοιπών παροχών- εκπαιδεύει και εξελίσσει διαρκώς.

Ακολουθεί η κατανομή με βάση την ηλικία, το φύλο και το μορφωτικό επίπεδο.



Μεγαλύτερη σημασία έχει, πέρα από την κατανομή, το προσωπικό να απαρτίζεται από ανθρώπους που χαρακτηρίζονται από πάθος για το αντικείμενο εργασιών τους και διάθεση για αλλαγή στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Γεγονός που συμβαδίζει με το όραμα της εταιρείας, όπως καταγράφηκε από τους εργαζόμενους: «Να είμαστε η Πρώτη Ιδιωτική Ασφαλιστική Εταιρεία ελληνικών συμφερόντων και το όνομά μας να είναι συνυφασμένο με την αξιοπιστία, τη φερεγγυότητα και την εξαιρετική εξυπηρέτηση».
2. Ποιες είναι οι βασικές αρχές ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού που υλοποιείτε;
- Πρώτα απ’ όλα, η προσπάθεια για συνεχή ανάπτυξη των γνώσεων και ικανοτήτων του προσωπικού. Με βασικό σημείο προσδιορισμού των αναγκών τη διαδικασία αξιολόγησης για τις εκπαιδευτικές/αναπτυξιακές ανάγκες και την κάλυψή τους -έπειτα από τον αντίστοιχο προγραμματισμό- με διάφορα μέσα (σεμινάρια, προγράμματα σπουδών, περιοδικές ενημερώσεις κ.ά.).

Συμμετοχή των εργαζομένων σε δράσεις με σκοπό τη γνωριμία του αντικειμένου εργασίας και άλλων τμημάτων της εταιρείας.

Η καλύτερη αξιοποίηση των δυνατών σημείων και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του κάθε εργαζόμενου μέσω των κατάλληλων εσωτερικών μετακινήσεων.

Διενέργεια συναντήσεων με σκοπό την έκφραση ιδεών/προτάσεων, αξιολόγηση αυτών και κατόπιν υλοποίησή τους.

Η εμπλοκή των εργαζομένων σε διάφορα θέματα κοινωνικού περιεχομένου μέσα από τη συμμετοχή τους σε events της εταιρείας.

Στόχος μας είναι το περιβάλλον που διαμορφώνεται στη ΜΙΝΕΤΤΑ να ευνοεί την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων.

3. Ποια ιδιαίτερα μέτρα λαμβάνετε για τα διοικητικά υποστηρικτικά τμήματα των πωλήσεων;

- Δεν υπάρχει διαχωρισμός του προσωπικού παρά μόνο των αρμοδιοτήτων. Αντίστοιχες ενέργειες υλοποιούνται προς όλους τους συναδέλφους όλων των τμημάτων. Η εργασία την οποία προσφέρει ο κάθε εργαζόμενος ξεχωριστά είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση των στόχων της εταιρείας σαν σύνολο.

4. Πιστεύετε ότι ο ασφαλιστικός κλάδος είναι ελκυστικός για τους νέους ανθρώπους εν γένει;
- Ο ασφαλιστικός κλάδος είναι ένας πολύ ιδιαίτερος κλάδος που μπορεί να προσελκύσει εργαζομένους πολύ διαφορετικών ειδικοτήτων. Ενώ ανήκει στον τεχνοκρατικό χρηματοοικονομικό τομέα, χαρακτηρίζεται από την ανθρωποκεντρική φύση του, ενώ σημαντικό ρόλο στην πορεία ανάπτυξης περιλαμβάνουν οι τεχνολογικές εξελίξεις.

5. Ποια μέτρα προωθείτε, ώστε η εταιρεία σας να προσελκύει νέα ταλέντα ως στελέχη και να ανανεώνει το ανθρώπινο δυναμικό;

- Η λειτουργία της ΜΙΝΕΤΤΑ, στο πλαίσιο ενθάρρυνσης/ενσωμάτωσης της καινοτομίας που αναφέρθηκε παραπάνω, είναι βασικό στοιχείο προσέλκυσης νέων ταλέντων.

Το πιο σημαντικό όμως για τον κάθε εργαζόμενο, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι να δραστηριοποιείται σε ένα εργασιακό περιβάλλον ευχάριστο, αξιοκρατικό με ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη και -πάνω απ’ όλα- με σεβασμό στην προσωπικότητά του. Αυτά τα χαρακτηριστικά προσπαθούμε διαρκώς να ενισχύουμε στο περιβάλλον της ΜΙΝΕΤΤΑ και αυτός είναι τελικά ένας από τους βασικούς λόγους που πιστεύουμε ότι λειτουργούν θετικά στην προσέλκυση αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template