Europa League: Άρης - Μόλντε 3-1 - Άγγιξε το όνειρο, λύγισε στην παράταση

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Αν και έριξε τη Μόλντε… στα σκοινιά, ο Άρης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τo «θαύμα» και να πάρει εκείνος το «εισιτήριο» για τα φετινά play-
offs του Europa League, παρά τη νίκη του με 3-1 στο… φλεγόμενο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους, έφτιαξαν πολλές ευκαιρίες και κατάφεραν να πάνε το παιχνίδι στην παράταση, χάρη στη… φαουλάρα του Ματίγια στο 25’, την προβολή του Δεληζήση στο 37’ και την ωραία κεφαλιά του Ντιγκινί στο 84ο λεπτό!

Ωστόσο, οι Νορβηγοί μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν μια αδράνεια και να χτυπήσουν στην «κόντρα», με το γκολ του Μπολί στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης να αποδεικνύεται καθοριστικό για την υπόθεση πρόκριση…

Μια πρόκριση που κατέληξε στη Μόλντε, με συνολικό σκορ 4-3 και τον Άρη να πληρώνει, ουσιαστικά, την ήττα του πρώτου αγώνα στο «Άκερ». Χάνοντας την δυνατότητα να παίξει απέναντι στην Παρτιζάν, τον επόμενο γύρο και αποχαιρετώντας πρόωρα την Ευρώπη για φέτος παρά την υπερπροσπάθεια των παικτών του.
Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης μπήκε δυνατά και, όπως αναμενόταν πίεσε από το ξεκίνημα αρκετά ψηλά, θέλοντας να αναγκάσει τον αντίπαλο του σε εύκολα λάθη. Παρότι είχε την υπεροχή, δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά, ωστόσο...

Η Μόλντε φρόντισε να καλύψει σωστά τους χώρους, μην αφήνοντας διαδρόμους για την εστία της και περιθώρια στον Ιντέγε να «φανεί», ενώ Ντιγκινί και Λάρσον επίσης δεν κατάφεραν να βρεθούν σε… θέση βολής, παρότι έπαιζαν συχνά στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στα μισά του πρώτου 45λεπτου, με το χρόνο να κυλάει υπέρ των φιλοξενούμενων και τους Θεσσαλονικείς να… απαντούν με γκολ. Συγκεκριμένα, ο Ματίγια φρόντισε με φοβερή μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 25’ να νικήσει τον ανήμπορο ν’ αντιδράσει Κράνινξ και να… βάλει φωτιά στο «Κλεάνθης Βικελίδης»!

Μια «φωτιά» που παραλίγο να «σβήσει» στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν το φάουλ του Έικρεμ να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κουέστα, ενώ στο 28’ η Μόλντε απείλησε ξανά, με την κεφαλιά του Μπγέρνμπακ να περνάει άουτ.

Με υπομονή στο παιχνίδι τους και «σπρώξιμο» από τον κόσμο, οι παίκτες του Άρη κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, στο 37ο λεπτό. Όταν, μετά από φάση διαρκείας, ο Φετφατζίδης έβγαλε από δεξιά τη συρτή σέντρα και ο ανενόχλητος Δεληζήσης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

Παράλληλα, με το μομέντουμ να είναι… κιτρινόμαυρο, λίγο έλειψε να έρθει και το 3-0 πριν την ανάπαυλα, αλλά αμφότερες οι προσπάθειες του Ντιγκινί, στο 38’ και στο 41’ πέρασαν λίγο δίπλα από την εστία του Κράνινξ…


Με 7-3 τα σουτ, 3-2 τα κόρνερ και 69%-31% την κατοχή της μπάλας, ο Άρης πήγε στα αποδυτήρια γνωρίζοντας ότι είχε κάνει τη… μισή δουλειά, για να ανατρέψει το υπέρ της Μόλντε 3-0 από το πρώτο ματς, πριν από μια εβδομάδα.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ξεκίνησε και πάλι με το… πόδι στο γκάζι κι έφτασε κοντά στο γκολ δύο φορές. Όμως, ο Κράνινξ έβγαλε εντυπωσιακά την ωραία προσπάθεια του Κόρχουτ στο 50’. Ενώ, δύο λεπτά μετά, ο Ροζ δεν μπόρεσε να βάλει σωστά την προβολή και να σκοράρει στο δεύτερο δοκάρι…

Εμφανώς αιφνιδιασμένοι οι Νορβηγοί, προσπάθησαν στη συνέχεια να «παγώσουν» τον ρυθμό για να αποφύγουν τα… χειρότερα και τα κατάφεραν εν μέρει. Καθώς χρειάστηκε να περάσουν 15 λεπτά μέχρι ο Άρης να κάνει αισθητή την παρουσία του στα καρέ της. Με τον Ντιγκινί πάντως να μην εκμεταλλεύεται το «δώρο» των Κράνινξ και Χάραλντσεϊντ, στο 67ο λεπτό, προκειμένου να σκοράρει με προβολή βάζοντας λάθος το πόδι του.

Ο Παντελίδης πέρασε στο ματς τον Μαρτίνες αντί του Λάρσον, βάζοντας τον πίσω από τον Ιντέγε και μεταφέροντας τον Ντιγκινί στα άκρα, ψάχνοντας για «φρέσκες» ιδέες έξω από την αντίπαλη περιοχή.

Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, ήταν η Μόλντε εκείνη που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, με τον Ομοϊχουάνφο να… τεστάρει τα ρεφλέξ του Κουέστα, που απέκρουσε το γυριστό σουτ του, στο 77’, στην πρώτη αξιόλογη φάση της ομάδας του Έρλινγκ Μόε...

Από το αμέσως επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με δύο επιθετικούς, μετά την είσοδο και του Γιουνές στην αναμέτρηση, ενώ η… λύτρωση ήρθε στο 84ο λεπτό. Όταν ο Σούντγκρεν σέντραρε από δεξιά και ο Ντιγκινί με ωραία κεφαλιά έκανε το 3-0 και… εξιλεώθηκε για τις χαμένες του ευκαιρίες!

Ο Άρης δεν σκόραρε δύο λεπτά μετά με τον Ιντέγε, δεν πλήρωσε ούτε τη λάθος έξοδο του Κουέστα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Δεληζήση να διώχνει πριν τη γραμμή τη σέντρα σουτ του Μπολί και, κάπως έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Αμφότερες οι ομάδες ήταν προσεκτικές, αποφεύγοντας να ρισκάρουν περισσότερο του αναγκαίου, με τα σουτ των Έλινγκσεν στο 101’ και Ντιγκινί στο 102’ να είναι οι μόνες αξιόλογες φάσεις.

Ωστόσο, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, Δεληζήσης και Κουέστα δεν συνεννοήθηκαν, ο Μπολί βγήκε στην «πλάτη» του πρώτου και με ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον δεύτερο, που έκανε καθυστερημένη έξοδο, για το 3-1...

Στο δεύτερο μισό του έξτρα ημιώρου, παρότι… αποκαμωμένοι οι Θεσσαλονικείς έφτιαξαν και σπατάλησαν τρεις καλές φάσεις, με τον Ροζ να έχει δοκάρι στο 111ο λεπτό, ενώ Γιουνές και Δεληζήσης ήταν άστοχοι.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άρης (4-2-3-1): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (104’ Μπάσα), Ματίγια, Σάσα, Φετφατζίδης (78’ Γιουνές), Ντιγκινί, Λάρσον (64’ Μαρτίνες), Ιντέγε (102’ Τόνσο).

Μόλντε (4-2-3-1): Κράνινξ, Χάραλντσεϊντ, Μπγέρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Χάουγκεν (55’ Φόρεν), Άουρσνες, Χουσαϊν, Χέσταντ (99’ Κνούντζον), Έικρεμ (75’ Έλινγκσεν), Ομοϊχουάνφο (88’ Μπολί), Τζέιμς.

Διαιτητής: Ρομπ Χάρβεϊ (Ιρλανδία). 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template