ΣΤΑ 13 ΕΚΑΤ. ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΤΗΣ AEGEAN Tι (δε) φοβίζει τον Ευτύχιο Βασιλάκη

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Η μείωση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια στην Ευρώπη είναι μεγαλύτερη απειλή από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου εκτιμά ο
πρόεδρος της Αegean Ευτύχιος Βασιλάκης, την στιγμή που το Forbes προειδοποιεί για τις συνέπειες που θα έχει το χτύπημα στις εγκαταστάσεις της Aramco.


(Ένα χτύπημα που ισχυροποιεί την προεδρία Τραμπ με ότι κι αν σημαίνει αυτό)
Η AEGEAN ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του Πρώτου Εξαμήνου 2019, σύμφωνα με τα οποία καταγράφεται αύξηση 14% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, που ανήλθε σε €519,4 εκ., και βελτίωση του καθαρού αποτελέσματος μετά από φόρους, το οποίο διαμορφώθηκε σε ζημίες ύψους €13,0 εκ. από €13,8 εκ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2018, μετά και την πρώτη εφαρμογή του λογιστικού προτύπου IFRS 16.


H πρώτη εφαρμογή επιβάρυνε το αποτέλεσμα κατά €3,8 εκ. συνεπώς σε συγκρίσιμη βάση οι καθαρές ζημιές του πρώτου εξαμήνου 2019 θα ήταν €9,2 εκ. από €13,8 εκ. το 2018.


Η συνδρομή του δεύτερου τριμήνου ήταν καθοριστική στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, με τον Όμιλο να προσφέρει 12% περισσότερες χιλιομετρικές θέσεις, επιλέγοντας στρατηγικά την προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Πέτυχε συνεπώς 10% αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης, κυρίως λόγω της αύξησης της κίνησης εξωτερικού κατά 15%, που αποτελεί και ρυθμό ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερο από το σύνολο των αεροπορικών αφίξεων προς τη χώρα.

Αντίστοιχα, κατά το δεύτερο τρίμηνο κατέγραψε 20% αύξηση των ενοποιημένων εσόδων και 30% αύξηση του καθαρού αποτελέσματος μετά από φόρους, που ανήλθε σε κέρδη ύψους €22,2 εκ. από €17 εκ. το δεύτερο τρίμηνο του 2018.
Στο σύνολο του πρώτου εξαμήνου του έτους, ο Όμιλος πέτυχε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 9%, μεταφέροντας 6,5 εκ. επιβάτες. Στο δίκτυο εσωτερικού ταξίδεψαν 2,8 εκ. επιβάτες, 4% περισσότεροι σε σχέση με το 2018. Στο δίκτυο εξωτερικού, που αντιπροσωπεύει και το 76% του κύκλου εργασιών, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 12% σε 3,7 εκ. επιβάτες. H μέση πληρότητα πτήσεων βελτιώθηκε περαιτέρω σε 82,2% από 81,7%.

Tα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε €602,3 εκ. την 30.06.2019 ενώ το σύνολο των δανείων ανήλθε σε €200 εκ. μετα την έκδοση του επταετούς ομολόγου.

Τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια και όχι την άνοδο των τιμών πετρελαίου προσδιόρισε ως μεγαλύτερη πρόκληση για τις αεροπορικές εταιρείες τη χρονιά που ακολουθεί, ο πρόεδρος της Αegean Ευτύχιος Βασιλάκης.

Παρουσιάζοντας σε αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου που δημοσιοποίησε χθες η ελληνική αεροπορική εταιρεία ο Ε. Βασιλάκης σημειώσε πως το 2019 αποτελεί μεταβατική χρονιά για την Αegean, καθώς από το 2020 θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα νέα αεροπλάνα που έχει παραγγείλει στην Airbus. Εξέλιξη από την οποία αναμένει μείωση λειτουργικών δαπανών τα επόμενα χρόνια.

– διαμορφώνονται συνθήκες επιβράδυνσης των ευρωπαϊκών οικονομιών και

– επιβραδύνθηκαν σημαντικά οι τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα, ύστερα από μία ανοδική πορεία εξαετίας.


Περιμένοντας την παραλαβή των νέων αεροπλάνων της από το 2020 η Αegean επέλεξε, όπως εξήγησε ο Ε. Βασιλακης, να επιδιώξει καλύτερα αποτελέσματα μέσω της καλύτερης αξιοποίησης του υπάρχοντος στόλου της.

Έτσι έδωσε έμφαση στην επέκταση των δρομολογίων της στο δεύτερο τρίμηνο και ιδιαίτερα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Αυξάνοντας 12% τα διαθέσιμα επιβατο-χιλιομετρα (ASK) η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει 20% τα έσοδά της και 30% τα καθαρά της κέρδη σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018 και να βελτιώσει σημαντικά τα συνολικά οικονομικά της αποτελέσματα α’ εξάμηνου. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template