5 σημάδια ότι έχετε μια ισχυρή προσωπικότητα που φοβίζει τους γύρω σας!

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Εάν σας λένε συχνά ότι έχετε ισχυρή προσωπικότητα ή εάν αισθάνεστε ότι οι άνθρωποι που συναντάτε «τρομάζουν» όταν
είστε παρόν, τότε αυτό το άρθρο είναι για σας

Ένας φιλόσοφος είπε κάποτε: «Τι είναι αυτό που με κάνει να είμαι ο εαυτός μου; Για να δώσω απάντηση σε μια τέτοια ερώτηση, θα πρέπει να κάνω μια ανασκόπηση ολόκληρης της ζωής μου, από τη γέννησή μου μέχρι σήμερα. Όλες οι εμπειρίες συνδυάζονται και σχηματίζουν την προσωπικότητά μου. Όλα όσα μου συνέβησαν είναι συστατικά αυτού του μείγματος».

Έτσι είναι.
Οι εμπειρίες στη ζωή μας πλάθουν σε αυτό που είμαστε σήμερα. Έτσι, αν συμβαίνει να έχετε μια ισχυρή προσωπικότητα, είναι επειδή αντιμετωπίσατε μια ζωή που σας πετροβολούσε σε κάθε γωνία του δρόμου και αναπόφευκτα μάθατε πώς να αντικρούετε τις βολές.
Δεν είναι κακό να είσαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους, αν και ίσως να νιώθεις ότι κάνεις κάτι λάθος από τον τρόπο που οι άλλοι σε αντιμετωπίζουν. Στη δουλειά μπορεί να γίνονται παρεξηγήσεις και οι σχέσεις σας να χαρακτηρίζονται από ένταση, αλλά ο ανεξάρτητος τρόπος σκέψης σας δεν είναι λάθος – απλώς οδηγεί μερικούς ανθρώπους να απομακρύνονται.

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι είναι επιφυλακτικοί όταν τους πλησιάζετε, ή όταν σας συναντούν τυχαία σάς λένε ένα γρήγορο γεια, με ένα χαμόγελο και φεύγουν απότομα. Το λυπηρό είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι του κύκλου σας δεν συνειδητοποιούν ότι η συμπεριφορά τους οδηγεί στο να ξεκόβουν από κοντά σας, τους αποξενώνει από σας χωρίς αυτοί να το θέλουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, άνθρωποι σαν εσάς έχουν καλή καρδιά και είναι πολύ ευγενικοί, αλλά η έντονη προσωπικότητά τους τούς κάνει να φαίνονται επιθετικοί ή ακόμα και αγενείς.

Δεν υπάρχει ένας γενικός ορισμός της ισχυρής ή «εκφοβιστικής» προσωπικότητας, διότι αυτός μπορεί να διαφέρει για τον κάθε ένα ξεχωριστά. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα που φαίνεται να είναι αρκετά συνηθισμένα.

1. Δεν ανέχεστε τους αδαείς ανθρώπους.
Για να είμαστε ειλικρινείς, τα σχόλια των αδαών ανθρώπων προκαλούν θυμό σε αυτούς που έχουν μια ισχυρή προσωπικότητα παρακινώντας τους να τοποθετηθούν και να απαντήσουν έντονα ή να αδιαφορήσουν και να αποχωρήσουν χωρίς να πουν ούτε λέξη. Σίγουρα αυτή η συμπεριφορά αφήνει τον άλλο με το στόμα ανοιχτό ή τον τρομάζει.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά κύριο λόγο οι άνθρωποι με ισχυρή προσωπικότητα είναι επίσης πολύ μορφωμένοι. Κοπιάσαν πολύ να αποκτήσουν γνώσεις και μελέτησαν για να κατανοήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τον κόσμο γύρω τους (πράγμα που απαιτεί να έχει κανείς ανοιχτό μυαλό), έτσι όταν βλέπουν κάποιον που έχει άγνοια και ελλιπή κριτική σκέψη, απλά δεν μπορούν να συνεννοηθούν μαζί του και δεν τους ανέχονται.

2. Οι απλοϊκές συζητήσεις είναι ενοχλητικές.
Οι συνομιλίες που προκαλούν πνευματική διέγερση είναι πάντα ευπρόσδεκτες για όσους διαθέτουν ισχυρή προσωπικότητα. Έχουν ασχοληθεί και μελετήσει σε βάθος πολλά θέματα και απαιτούν από τον συνομιλητή τους να αναπτύξει στη συζήτηση χρήσιμες και ενδιαφέροντες θέσεις.


Απ’ την άλλη, οι απλοϊκές συζητήσεις, οι κουβέντες για το καιρό, τους διάσημους και γενικά το κουτσομπολιό, τους αφήνουν παντελώς αδιάφορους, τους απογοητεύουν και τους είναι ενοχλητικές.

Και όπως εύκολα φαντάζεστε, τέτοιοι άνθρωποι είναι επιρρεπείς στο να λένε στους άλλους τι ακριβώς νομίζουν για αυτές τις συζητήσεις με ειλικρίνεια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που έχουν εστιάσει σε ένα σημαντικό θέμα ή εργασία και κάποιος τους διακόπτει με χαζές συζητήσεις. Δεν έχουν την υπομονή ή τον χρόνο να ασχοληθούν με τέτοιες ασήμαντες λεπτομέρειες.

3. Βρίσκετε ευκαιρίες εκεί όπου οι άλλοι δεν τις υποψιάζονται.
Ένα από τα πλεονεκτήματα του να είναι κάποιος ανοιχτόμυαλος είναι ότι εντοπίζει ευκαιρίες εκεί όπου οι άλλοι βλέπουν κλειστές πόρτες. Με ένα λογικό τρόπο σκέψεις και με λίγη δημιουργικότητα μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να σας βοηθήσει να επιβιώσετε μιας δυσκολίας και να αναπτύξετε τα σχέδιά σας όταν τα χρονικά περιθώρια είναι στενά. Το μόνο επακόλουθο που μπορεί να συναντήσετε είναι ότι μπορεί οι άλλοι να δείξουν μνησικακία και ζήλια για την ικανότητά σας να πετυχαίνετε και να δημιουργείτε ευκαιρίες.

4. Εστιάζετε στις λύσεις – όχι στα προβλήματα.
Αυτοί που έχουν ισχυρή προσωπικότητα έχουν την τάση να κάνουν πράγματα και να τα τελειώνουν. Είναι επίμονοι πάνω σε αυτό που μελετούν και εργάζονται ακούραστα για να επιτύχουν τους στόχους τους. Όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα, εστιάζουν στην επίλυσή του. Λόγω αυτής της νοοτροπίας, δεν ανέχονται τις δικαιολογίες των συνεργατών που προσπαθούν να απεμπολήσουν τις ευθύνες τους.

Εάν κάποιος επιχειρήσει να κλαψουρίσει και να παραπονεθεί σε ένα άτομο με μια ισχυρή προσωπικότητα, χωρίς να να έχει προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, θα δεχτεί έντονη κριτική. Οι ισχυρές προσωπικότητες δεν κολακεύουν και δεν στρογγυλεύουν τις αδυναμίες των άλλων.

5. Αυτό που θα πείτε είναι νόμος.
Όσοι έχουν ισχυρή προσωπικότητα ξέρουν από πρώτο χέρι ότι εννοούν αυτό που λένε και δεν διστάζουν ποτέ να εκφραστούν με ειλικρίνεια. Δύσκολα θα αθετήσουν μία υπόσχεση που δίνουν ή θα πουν ψέματα σε φίλους και γνωστούς (ακόμα κι αν γνωρίζουν ότι η αλήθεια θα τους πονέσει). Αλλά κι οι άλλοι σέβονται την ειλικρίνεια με τη διαφορά πως ίσως δεν την εκτιμήσουν στη στιγμή. Έτσι ενδέχεται, κάποιος να σας πει πως δυσφορεί με τη θέση σας και την κουβέντα που του κάνατε, παρόλο που του μιλήσατε με καλοσύνη και ειλικρίνεια.

Αυτό το χαρακτηριστικό σάς αναγκάζει να περιφρονείτε τους ψεύτες και όσους φέρονται ανακόλουθα και δεν μπορούν να κρατήσουν μια υπόσχεση. Μόλις σας πουν κάτι που ξέρετε ότι είναι ψευδές, σάς βγάζουν από τα ρούχα σας και μπορεί να σάς κάνουν να συμπεριφερθείτε με θυμό και οργή. Εξαιτίας αυτού, μία ισχυρή προσωπικότητα έχει την τάση να διαλέγει πολύ προσεκτικά τους φίλους και τα άτομα που κάνει παρέα απορρίπτοντας ταυτόχρονα πάρα πολύ κόσμο.

Εδώ να διευκρινίσουμε πως οι άνθρωποι που έχουν ισχυρή προσωπικότητα και φαίνονται απόμακροι σε μία μερίδα κόσμου, δεν το κάνουν από αγένεια και δεν προσπαθούν να επιβληθούν σε κανέναν. Απλώς, έχουν κουραστεί να αντιμετωπίζουν τις μάσκες των υποκριτών και αυτές οι σχέσεις τους είναι περιττές και εξαντλητικές.

ΠΗΓΗ
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template