Αυτός είναι ο Ελληνας που απήγαγε την ΣΟΦΙΑ ΛΟΡΕΝ! Η ίδια τον επισκεπτόταν κάθε βράδυ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Τα 85α της γενέθλια γιορτάζει η ντίβα του κινηματογράφου Σοφία Λορεν.
Αφορμή λοιπόν να θυμηθούμε μια ιστορία από τα παλιά!


Το Μάιο του 1957 ξεκίνησαν στη Λιβύη τα γυρίσματα της ταινίας «Legend Of The Lost», με πρωταγωνιστές τον Τζον Γουέιν και τη Σοφία Λόρεν. Σε μια σκηνή, η Λόρεν έχανε το δρόμο της επιστροφής στην κατασκήνωση της ερήμου. Βοήθεια της παρείχε ένας Έλληνας σφουγγαράς, τον οποίον υποδύθηκε ο Γ.Ο, που ζούσε για χρόνια στο Σίτι Σάζιεντ και ήταν όντως Έλληνας και σφουγγαράς στο επάγγελμα.


Η Σοφία Λόρεν σε στιγμιότυπο της ταινίας

Η μικρή αυτή σκηνή ήταν η αφορμή για να δείξει η Λόρεν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον όμορφο και ρωμαλέο, όπως έλεγε, σφουγγαρά. Δεν έκρυβε από το συνεργείο ότι την είχε γοητεύσει και ότι της «είχε εμπνεύσει σφοδρό και φλογερό έρωτα». Καθ’ όλο το διάστημα που έμεινε η Λόρεν στην έρημο για τα γυρίσματα της ταινίας, πήγαινε συχνά στο Σίτι Σάζιεντ για να βρεθεί κοντά του. «Ο σφουγγαράς αυτός έχει ένα σπίτι στην ακροθαλασσιά. Το έχει κτίσει με άσπρη πέτρα και θυμίζει πολύ τα ιταλικά μάρμαρα (…) 

Δεν υπάρχουν βέβαια ούτε μπιμπελό, ούτε ταμπλό για διακόσμηση εκεί μέσα. Υπάρχουν μόνο ευρήματα της θάλασσας, μεγάλες πεταλίδες και ξεραμένα χταπόδια», έγραφε μεταξύ άλλων η ηθοποιός σε ένα γράμμα προς την κολλητή της φίλη. 

Μέσα σε εκείνο το μικρό σπιτάκι, εκτυλίχθηκε το ειδύλλιο μεταξύ της Λόρεν και του σφουγγαρά. Ωστόσο, κάποια στιγμή η ιστορία έφθασε στο τέλος της. Μια ημέρα πριν αναχωρήσει η Λόρεν για τη Ρώμη, έσπευσε να συναντηθεί μαζί του για να τον αποχαιρετήσει. Η ιδέα του αποχωρισμού συντάραξε τον Έλληνα. Δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα αποχωριζόταν τη γυναίκα, η οποία αντιπροσώπευε τον έρωτα της ζωής του….

Το σχέδιο απαγωγής

Ο σφουγγαράς πρότεινε στη Λόρεν να κάνουν βόλτα με τη βενζινάκατο που είχε για το ψάρεμα. Η ηθοποιός ανυποψίαστη δέχτηκε, αφού δεν ήταν η πρώτη φορά που θα πήγαιναν κάπου μαζί. Όταν βγήκαν λίγο έξω από το Σίτι Σάζιεντ, ο άνδρας της αποκάλυψε το παράτολμο σχέδιο του, το οποίο ήταν να την απαγάγει, να την μεταφέρει στην Κρήτη και να την παντρευτεί με τη βοήθεια των συγγενών του. Όπως διηγήθηκε αργότερα η Ιταλίδα σταρ, εκείνη τη στιγμή δέχτηκε να τον ακολουθήσει. Ωστόσο, του ζήτησε να επιστρέψουν στο Σίτι Σάζιεντ, ώστε να πάρει μαζί της μερικές αποσκευές. 
Ο σφουγγαράς, με την αφέλεια που τον διέκρινε, την πίστεψε και πήρε το δρόμο της επιστροφής. Όταν όμως η βενζινάκατος έφτασε στην παραλία η Λόρεν πήδηξε και ζήτησε τη βοήθεια ορισμένων Βεδουίνων που περνούσαν από εκεί με τις καμήλες τους.

Αν και η ηθοποιός δεν ζήτησε τη δίωξη του παραλίγο απαγωγέα της, ο άνδρας συνελήφθη. «Αφήστε τον ελεύθερο, σας παρακαλώ, δεν είχε την πρόθεση να μου κάνει κακό», έγραφε σε επιστολή, την οποία έστειλε στον αστυνομικό διοικητή του Σίτι Σάζιεντ. Η περιπέτεια της Λόρεν με τον Έλληνα σφουγγαρά έληξε

Ήταν μια σκηνή από τη διαμονή της στην έρημο, την οποία δεν απαθανάτισε ο κινηματογραφικός φακός, αλλά όπως έλεγε η ίδια, «τη θυμόταν για πολύ καιρό»….
πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template