Ο Λιβάγια σωτήρας για την ΑΕΚ που πέρασε νικηφόρα απο το Αγρίνιο

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΑΕΚ πέρασε με νίκη (1-0) από την έδρα του Παναιτωλικού χάρις στο γκολ του πολύ φορμαρισμένου Λιβάγια, δείχνοντας για άλλη
μια φορά ένα πολύ καλό πρόσωπο. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν ένταση, πλάνο και… μάτι που γυάλιζε στο Αγρίνιο, φτάνοντας τις τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και πηγαίνουν πλέον με ψυχολογία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Νίκος Κωστένογλου επέλεξε την… επιστροφή στο 3-5-2, τοποθετώντας τον Αλμπάνη στο πλευρό του Λιβάγια. Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πιέζοντας ψηλά την άμυνα του Παναιτωλικού. Οι Κιτρινόμαυροι έγιναν για πρώτη φορά απειλητικοί στο 6’, όταν ο Μάνταλος έπιασε ένα γυριστό μέσα από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.


Η Ένωση συνέχισε στο ίδιο τέμπο και κατέγραψε άλλες δύο τελικές πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο του αγώνα. Τόσο η προσπάθεια του Αλμπάνη όμως όσο και εκείνη του Λιβάγια δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Στο 18’ ήταν η σειρά του Λόπες να δοκιμάσει την τύχη του, όμως το μακρινό σουτ του Πορτογάλου κατέληξε στα χέρια του Κνετ.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο Παναιτωλικός άρχισε να πατά καλύτερα στο γήπεδο και ισορρόπησε το ματς. Οι Αγρινιώτες άρχισαν να δυσκολεύουν τους παίκτες της ΑΕΚ, που δεν μπορούσαν να φτάσουν με άνεση στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 42’ ο Παναιτωλικός απείλησε μέσω στημένης φάσης, με τον Μοράρ να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ αλλά να μην δημιουργεί πρόβλημα στον Μπάρκα.


Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς τέρματα, με την ΑΕΚ να μπαίνει στην επανάληψη με διάθεση να «τρέξει» περισσότερο και να γίνει πιο πιεστική. Στο 52’ ο Δικέφαλος έφτασε κοντά στο γκολ, όμως το σουτ του Λιβάγια από καλή θέση, κατέληξε στα χέρια του Κνετ. Έξι λεπτά μετά ο Κροάτης φορ απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με το κεφάλι, χωρίς όμως να βρει στόχο.

Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών του Λιβάγια συνεχίστηκε. Στο 62’ ο άσος της ΑΕΚ θα μπει στην περιοχή και θα βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, όμως αντί να πλασάρει επέλεξε να σουτάρει με δύναμη, με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 69’ όμως ο Κροάτης δεν λάθεψε! Σε μια αντεπίθεση της ΑΕΚ η μπάλα θα φτάσει στα πόδια του, θα ελιχθεί μέσα στην περιοχή και με έναν «κεραυνό» στην κλειστή γωνία θα κάνει το 0-1!

Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς πήγε για τα καλά στα μέτρα της ΑΕΚ. Η Ένωση είχε αυτό που ήθελε και φρόντισε να το διαχειριστεί με ψυχραιμία. Στο 86’ η ΑΕΚ άγγιξε το 0-2, όμως η κεφαλιά του Λιβάγια κατέληξε στο δοκάρι, ύστερα και από παρέμβαση του Κνετ. Τελικά το 0-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να παίρνει μια μεγάλης σημασίας νίκη, σε μια δύσκολη έδρα. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template