Είναι ο ακτιβισμός της Greta Thunberg το νέο lifestyle;

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική μου ηλικία με τα κενά σας λόγια. …Τα μάτια όλων των μελλοντικών γενεών είναι στραμμένα επάνω σας. Και αν
επιλέξετε να μας απογοητεύσετε, σας λέω ότι δεν θα σας συγχωρήσουμε ποτέ. Δεν θα σας αφήσουμε να ξεφύγετε. Εδώ και τώρα τραβάμε κόκκινη γραμμή…,

Eίναι ο ακτιβισμός τύπου Greta Thunberg το “νέο” lifestyle;

Εφτασε η στιγμή για να αλλάξουν τα πρότυπα των νέων του πλανήτη; Αυτή τη βδομάδα η 16χρονη Σουηδή ήταν το τηλεοπτικό πρόσωπο στα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ.


Απέναντι στη νεαρή ακτιβίστρια βρέθηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά της διάρκεια της εκδήλωσης της LVMH για την παρουσίαση της έκθεσης αειφορίας της εταιρείας, στο Παρίσι, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη, ο Bernard Arnault της LVMH.


[Η Moët Hennessy Louis Vuitton ιδρύθηκε το 1987 και είναι διεθνώς η μεγαλύτερη επιχείρηση στην κατασκευή και διανομή από επώνυμα ήδη πολυτελειας. Με τα προϊόντα της γίνονται εισπράξεις 15,3 δισεκατομμύρια €. Το όνομα προέρχεται από τον οίκο πολυτελειας Louis Vuitton και τα οινοποιεία Hennessy και Moët et Chandon]



Θεωρώ ότι οι απόψεις της είναι απογοητευτικές για τους νέους… Είναι ένα δυναμικό νέο κορίτσι, αλλά παραδίδεται εντελώς στην καταστροφολογία
Ο ίδιος υποστηρίζοντας σθεναρά τους “πράσινους” στόχους της εταιρείας, τόνισε: Πιστεύουμε ότι οι περιβαλλοντικές επιδόσεις είναι πηγή καινοτομίας, δημιουργικότητας, αριστείας και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας, από τον σχεδιασμό ως την παραγωγή. Δεσμευόμαστε να επιταχύνουμε τη δράση μας σε αυτό το μέτωπο και να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο.




Η LVMH έχει δεσμευθεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 25% έως το 2020 και να εφαρμόσει σύστημα ιχνηλασιμότητας στο σύνολο της εφοδιαστικής της αλυσίδας, ακόμη δυνατή την ανίχνευση της πλήρους αλυσίδας, ακόμη και στους μεμονωμένους προμηθευτές γούνας, έως το 2025.

.

Η κριτική του έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την εμφάνιση της 16χρονης στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου κατηγόρησε τους αρχηγούς κρατών για “προδοσία” έναντι των δεσμεύσεών τους για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.



Έχοντας ήδη εμπνεύσει εκατομμύρια νέους σε όλο τον κόσμο να προβούν σε διαμαρτυρίες απαιτώντας την ανάληψη άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλάγής, η Thunberg προέβη σε μια οργισμένη ομιλία από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών: “Κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική μου ηλικία με τα κενά σας λόγια. …Τα μάτια όλων των μελλοντικών γενεών είναι στραμμένα επάνω σας. Και αν επιλέξετε να μας απογοητεύσετε, σας λέω ότι δεν θα σας συγχωρήσουμε ποτέ. Δεν θα σας αφήσουμε να ξεφύγετε. Εδώ και τώρα τραβάμε κόκκινη γραμμή”.


Η εκτιμώμενη περιουσία του Bernard Arnault αγγίζει τα 100 δισ. δολάρια και συνεχίζει να αυξάνεται. Το 2019 ο όμιλος ειδών πολυτελείας του οποίου ηγείται κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων και κερδοφορία, χάρις εν μέρει στις αυξημένες δαπάνες των Κινέζων καταναλωτών.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2019, η LVMH παρουσίασε έσοδα ύψους 13,6 δισ. δολαρίων (12,5 δισ. ευρώ), καταγράφοντας αύξηση 16%.


πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template