«Revenge porn»: Μάστιγα για τις γυναίκες, «χρυσωρυχείο» για το Pornhub - Η ιστορία της Σόφι

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Σε μάστιγα, αλλά και σε μια άκρως κερδοφόρα «μπίζνα», τείνει να εξελιχθεί το λεγόμενο «revenge porn» -ήτοι, η «πορνογραφία εκδίκησης».
Μάστιγα για τις γυναίκες, κυρίως, οι οποίες πέφτουν θύματα εκδίκησης από πρώην τους, οι οποίοι εκθέτουν τις προσωπικές, ερωτικές τους στιγμές στο Διαδίκτυο και... χρυσωρυχείο για ιστοσελίδες όπως το Pornhub, που μετρούν άπειρα κέρδη από τα βίντεο τέτοιου περιεχομένου -σε βαθμό, μάλιστα, όπως αναφέρει το BBC, που αρνούνται να αφαιρέσουν το προσβλητικό για πολλούς περιεχόμενο, ακόμα και έπειτα από καταγγελίες.

Η καμπάνια #NotYourPorn ασχολείται με αυτό ακριβώς το θέμα, ενώ τονίζει πως τέτοιο περιεχόμενο επιτρέπει στους ιδιοκτήτες της διάσημης ιστοσελίδας, την εταιρεία MindGeek, να αποκομίζει περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις. Το Pornhub από την πλευρά του είπε ότι καταδικάζει απερίφραστα την «πορνογραφία εκδίκησης» και δεσμεύτηκε πως θα λάβει μέτρα ενάντια στην τακτική.

Η Σόφι, όπως αναφέρει το BBC σε σχετικό άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα του, είναι μια γυναίκα που δήλωσε πως αισθάνεται «βαθιά προσβεβλημένη», αφότου ένα βίντεο με... πρωταγωνίστρια την ίδια, κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο. Το Pornhub ωστόσο ισχυρίζεται ότι, ανατρέχοντας στα αρχεία του, δεν κατάφερε να βρει κανένα μήνυμα (mail) της Σόφι, με το οποίο να ζητάει να αποσυρθούν τα βίντεο, ενώ τώρα επικοινώνησαν μαζί της, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα.

H Σόφι -της οποίας δεν είναι αυτό το πραγματικό όνομα- είπε ότι, πριν από 18 μήνες και καθώς περνούσε χρόνο με την οικογένειά της, βρήκε αναπάντητες κλήσεις και μηνύματα στο τηλέφωνό της
.
Όταν το σήκωσε, την ενημέρωσαν πως ο σύντροφος της αδερφής της είχε βρει κάποια βίντεό της στο Pornhub, με το ένα εξ αυτών να συγκαταλέγεται μάλιστα στη λίστα με τα πιο δημοφιλή -τώρα, τι ακριβώς έψαχνε ο σύντροφος της αδερφής της στο Pornhub, είναι μια άλλη ιστορία...

Η ίδια περιέγραψε στο BBC πόσο αμήχανα ένιωσε, λέγοντας επίσης πως με τον πρώην σύντροφό της είχαν γυρίσει έξι βίντεο. Φυσικά, μετά τον χωρισμό τους, δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της για να δημοσιευτούν. Μια εβδομάδα χρειάστηκε για να κατέβουν τα βίντεο, από τότε που επικοινώνησε με την ιστοσελίδα. Η ίδια απευθύνθηκε και στις αστυνομικές αρχές, μέχρι σήμερα όμως δεν έχει πάρει κάποια απάντηση.

Η Κέιτ Άιζακς, μέλος της καμπάνιας #NotYourPorn, δήλωσε ότι η πορνογραφική εκδίκηση συχνά χαρακτηρίζεται στο Pornhub ως «ερασιτεχνικό ή εγχώριο περιεχόμενο». Πρόκειται για δύο δημοφιλείς όρους αναζήτησης για τα βίντεο, που καθιστούν τον ιστότοπο... πόλο έλξης για τους διαφημιζόμενους. Η ιστοσελίδα σκοπεύει ωστόσο να κινηθεί άμεσα, όπως λέει, ώστε αντίστοιχο περιεχόμενο να διαγράφεται.
Η Σόφι ανέφερε ακόμη ότι, όταν ανακαλύφθηκαν τα βίντεό της, εκείνη είχε ξεκινήσει μια νέα σχέση, η οποία επηρεάστηκε από τις αποκαλύψεις. Όπως λέει, οι φίλοι του νέου συντρόφου της «του έκαναν πλάκα» με αφορμή το υλικό. Είπε ακόμη ότι έχει μια έφηβη κόρη, η οποία σταμάτησε να συμπεριφέρεται το ίδιο, από την στιγμή που είδε τη μητέρα της σε... στενές σεξουαλικές επαφές στο Διαδίκτυο.


Ο αντιπρόεδρος του Pornhub, Κόρει Πράις, σχολίασε: «Το περιεχόμενο που μεταφορτώνεται στο Pornhub και παραβιάζει άμεσα τους όρους παροχής υπηρεσιών μας καταργείται από τη στιγμή που θα το μάθουμε και αυτό περιλαμβάνει περιεχόμενο που δεν είναι συναινετικό».    

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template