Απόρθητο κάστρο το «Γεντί Κουλέ»: 2-0 ο ΟΦΗ την Ξανθη

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Η ευχάριστη έκπληξη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας είναι σίγουρα ο ΟΦΗ ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος τις επιτυχίες .Αυτή την φορά «δάγκωσε» την Ξάνθη.
Το ντέρμπι των ευχάριστων εκπλήξεων της σεζόν είχαμε σήμερα στην Κρήτη, όπου ο ΟΦΗ επικράτησε της Ξάνθης με 2-0 και εδραιώθηκε ψηλά. Παράλληλα «επιβεβαίωσε» πως το «Γεντί Κουλέ» παραμένει ένα «απόρθητο κάστρο» (4χ4) και ότι αρέσκεται σε άκρως παραγωγικά δεύτερα ημίχρονα. Οπου τότε σημείωσε τα 11 από τα 12 γκολ που έχει πετύχει φέτος στο «Θ. Βαρδινογιάννης».

Ο Γιώργος Σίμος είχε τον Σωτηρίου κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπράουν, Μαρινάκη, Γιαννούλη, Κοροβέση στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μεγιάδο, Νέιρα στον άξονα, τους Τσιλιανίδη, Σεμέδο στα άκρα, τον Ναμπί οργανωτή και τον Φιγκερέιδο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Κίκε Ραμίρεθ παρέταξε τον Αμπάντ στο τέρμα, τους Ντίρεσταμ, Λισγάρα, Καρασαλίδη, Φασίδη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κοβάσεβιτς, Τερκί στον άξονα, τους Στάρτζεον, Ντε Αμορίμ στα άκρα και τον Εντουάρντο πίσω από τον προωθημένο Φοσέ.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη... παρέδωσε μαθήματα πως «μαρμαρώνουμε» ένα παιχνίδι. Με πολύ καλές επιστροφές, πολλές φορές και 10 παίκτες πίσω από την μπάλα, δεν επέτρεψε στον ΟΦΗ να βρει διαδρόμους. Παρότι οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 62%, απείλησαν ελάχιστες φορές. Η μία εξ΄ αυτών βέβαια ήταν με πέναλτι, καθώς στο 22' καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών σε χέρι του Στάρτζεον, την εκτέλεση ανέλαβε ο Ναμπί, όμως ο Αμπάντ έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και έδιωξε. Κρατάμε ακόμη την εξαιρετική «έμπνευση» του 25χρονου να «κρεμάσει» στο 45' τον αντίπαλο πορτιέρε πίσω από τη σέντρα, που όμως δεν είχε για εκείνον ευτυχή κατάληξη και πάνω-κάτω αυτό ήταν όλο το 45λεπτο. 


Ο ΟΦΗ κρατούσε μπάλα, σωστό passing game, θέλησε να παίξει κάθετα, αλλά η Ξάνθη αμύνονταν σωστά, όπως πρέπει και «έψαχνε» τη μισή φάση για να σκοράρει. Το πέτυχε στο 14' με τον Στάρτζεον, αλλά σωστά δεν μέτρησε το γκολ του καθώς ο Πορτογάλος ήταν σε θέση οφ σάιντ. Οι τελικές ήταν 6-1 υπέρ των κρητικών, αλλά οι καλύτερες στιγμές των φιλοξενουμένων ήταν σε φάσεις που δεν τελείωσαν, όταν οι Κοροβέσης και Μπράουν έκοψαν στο... παρά ένα παράλληλες μπαλιές τους.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς στο 47' ο Ναμπί βρήκε πανέξυπνα τον Φιγκερέιδο στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και εκείνος πλάσαρε εύστοχα τον Αμπάντ. Οι κρητικοί πήραν νωρίς το προβάδισμα και έκτοτε μπήκε στην εξίσωσή τους ο παράγοντας διαχείριση. Σε μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν, αφού με μόνη εξαίρεση τα τελευταία 15 λεπτά, η Ξάνθη που είχε προχωρήσει σε αλλαγές, δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τα καρέ τους. Μόνο από το 75' και μετά έκαναν εκεί αισθητή την παρουσία τους και στο 78' «άγγιξαν» την ισοφάριση. 


Τότε ο Σωτηρίου έκανε λάθος, «έστρωσε» μέσα στην περιοχή του στον Στάρτζεον που έκανε την ντρίμπλα, αλλά σωτήρια ο Κοροβέσης με τάκλιν του... έκοψε τη φόρα και στην εξέλιξη της φάσης ο Σωτηρίου δεν επέτρεψε στον Ρενέλα να πλασάρει όπως ήθελε.

Σα να μην έφτανε αυτό, δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση των 90', ο Νέιρα βρήκε ωραία τον Σεμέδο, εκείνος «πάτησε» περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Αμπάντ, «κλειδώνοντας» τη νίκη της ομάδας του. Λίγο αργότερα ο Ρενέλα είχε κεφαλιά στο δοκάρι και δεν μπόρεσε να μειώσει για τους φιλοξενούμενους.

MVP: Ο Μεγιάδο. Ο Αργεντίνος χαφ ήταν μέχρι το 75' ο «άρχοντας» της μεσαίας γραμμής. Η Ξάνθη δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους και εκείνος ήταν η βασική αιτία.

Στο ύψος του: Ο Ναμπί. Ναι μεν αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, αλλά στο 45' παραλίγο να πετύχει ένα φανταστικό γκολ με λόμπα πίσω από τη σέντρα και στο 47' έδωσε εξαιρετική πάσα στον Φιγκερέιδο για να ανοίξει το σκορ. Αθόρυβη δουλειά από τον Κοροβέση, που δύο φορές «έκοψε» τον Στάρτζεον ενώ ήταν έτοιμος να οπλίσει.

Αδύναμος κρίκος: Ο Εντουάρντο. Το γεγονός πως αντικαταστάθηκε από τον Ραμίρεθ με το σκορ στο «εύθραυστο» 1-0, αποτυπώνει ανάγλυφα πως δεν ήταν καλός. Για τα στάνταρ του, την μπάλα που ξέρει και το γεγονός πως είναι ο ποιοτικότερος παίκτης της Ξάνθης. Βέβαια για να φτάσουμε ως εδώ, υπήρχε και ο Μεγιάδο (βλέπε πάνω).

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Σωτηρίου στο 78' όταν «έστρωσε» στον Στράρτζεον μέσα στην περιοχή του, αλλά τελικά ο εορτάζον γκολκίπερ δεν το «πλήρωσε».

Το «στραγάλι»: Πολλές φάσεις είχε το σημερινό ματς και το VAR πήρε φωτιά. Σωστά καταλογίστηκε το πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο και ακυρώθηκε το γκολ της Ξάνθης λίγο πριν. Πάμε τώρα στη φάση του 78', όπου ο Κοροβέσης παρενοχλεί τον Στάρτζεον και δεν προλαβαίνει να «εκτελέσει». Να πούμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, στο πρώτο ριπλέι φαίνεται να υπάρχει επαφή. Ομως στο VAR έχουν καλύτερη ανάλυση, stop καρέ, πολλές λήψεις, ενώ τη φάση τσέκαρε και ο Βάτσιος. Αρα κάτι θα ξέρουν-είδαν παραπάνω. Τόσα ζευγάρια μάτια. Στην Ξάνθη πάντως διαμαρτύρονται έντονα. Μετά υπάρχει ένα χέρι του Γιαννούλη έξω από την περιοχή, που δεν δόθηκε φάουλ.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος για 75', έβγαλε 16 τελικές έναντι 4 της Ξάνθης και εκτός από 2 γκολ, είχε και ένα χαμένο πέναλτι. Τα παραπάνω αποτυπώνουν πως κέρδισε δίκαια.

ΟΦΗ: Σωτήριου, Μπραόυν (66' Νάστος), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νέιρα, Τσιλιανίδης (71' Μάνος), Ναμπί, Σεμέδο, Φιγκεϊρέδο (81' Βαζ).
ΞΑΝΘΗ: Αμπαντ, Φασίδης, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Ντίρεσταμ, Κοβάτσεβιτς (56' Μουλέν), Τερκί, Εντουάρντο (56' Μπαριέντος), Στάρτζεον, Ντε Αμορίμ, Φοσέ (71' Ρενέλα).

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template