Έσεξ: Λιποθύμησε ο οδηγός του φορτηγού όταν είδε τα 39 πτώματα

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Νέες συγκλονιστικές πληροφορίες σχετικά με την τραγωδία στο Έσεξ και τα 39 πτώματα που βρέθηκαν σε φορτηγό γίνονται γνωστές όσο προχωρούν οι ώρες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού λιποθύμησε όταν είδε ότι υπήρχαν 39 πτώματα. Η βρετανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρει ότι όταν ο Μο Ρόμπινσον άνοιξε το τρέιλερ του φορτηγού που οδηγούσε και είδε τους νεκρούς κατέρρευσε.

Ο νεαρός κάλεσε τις Αρχές να σπεύσουν στο σημείο και λίγο αργότερα συνελήφθη. Ο Μο Ρόμπινσον κρατείται ακόμα ενώ θεωρείται ύποπτος για την ανθρωποκτονία των 39 ανθρώπων.


Oι νεκροί είναι 31 άντρες και 8 γυναίκες με καταγωγή από την Κίνα. Εικάζεται ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν θύματα λαθρεμπόρων και πέθαναν στην προσπάθεια τους για μία καλύτερη ζωή.

Φίλος του νεαρού από την Ιρλανδία υποστήριξε στην βρετανική εφημερίδα ότι ο 25χρονος οδηγός είναι από καλή οικογένεια και αποκλείεται να γνώριζε ότι στο φορτηγό ήταν άνθρωποι.
Πάγωσαν μέχρι θανάτου

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα της Daily Mail τα θύματα πάγωσαν μέχρι θανάτου μέσα στο όχημα το οποίο από το Βέλγιο πέρασε στη Βρετανία. Ειδικοί επισημαίνουν ότι η θερμοκρασία μέσα στο τρέιλερ, που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά μπισκότων, ήταν -25 βαθμούς Κελσίου. Η αγγλική εφημερίδα αναφέρει ότι οι μετανάστες παρέμειναν κλεισμένοι για περισσότερες από 15 ώρες μέχρι τη στιγμή που εντοπίστηκαν από την Αστυνομία χθες.

Διασώστες και αστυνομικοί εντόπισαν τα πτώματα 38 ενηλίκων και ενός εφήβου νωρίς χθες Τετάρτη σε κοντέινερ φορτηγού σε βιομηχανικό πάρκο στο Γκρέις, περίπου 32 χλμ. ανατολικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη ταυτοποιήσει τα θύματα, όμως το ITV μετέδωσε πως είναι όλοι Κινέζοι. Η αστυνομία του Έσεξ ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ή από την πρεσβεία της Κίνας στο Λονδίνο.

Επιθεωρητές της αστυνομίας εξακολουθούν να ανακρίνουν τον οδηγό του φορτηγού, έναν 25χρονο από τη Βόρεια Ιρλανδία. Πηγή που πρόσκειται στην έρευνα δήλωσε πως ονομάζεται Μο Ρόμπινσον και είναι κάτοικος της πόλης Πόρτανταουν στη Βόρεια Ιρλανδία. Το BBC μετέδωσε πως η αστυνομία έκανε έφοδο σε τρία σπίτια στη Βόρεια Ιρλανδία στο πλαίσιο της έρευνας.

το κοντέινερ έφθασε στο Πέρφλιτ του Έσεξ, στη νότια Αγγλία, προερχόμενο από το βελγικό λιμάνι Ζεεμπρούγκε. Η κόκκινη καμπίνα φέρεται πως προερχόταν από την Ιρλανδία. Είχε το σήμα «Ιρλανδία» (“Ireland”) στο παρμπρίζ μαζί με το μήνυμα «Το απόλυτο όνειρο» (“The Ultimate Dream”).

«Είναι σκληρό αν μπούμε στη θέση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης... καθώς κλήθηκαν να ανοίξουν το κοντέινερ και να δουν το αποκρουστικό έγκλημα που είχε λάβει χώρα», είπε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.



Το όχημα μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο στο γειτονικό Τίλμπουρι Ντοκς όπου θα διεξαχθεί περαιτέρω εγκληματολογική εργασία για αυτό που η αστυνομία λέει ότι θα είναι μια μακρά διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων.

Η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία ανέφερε πως συνδράμει τις έρευνες και εργάζεται προκειμένου να «εντοπίσει επειγόντως και να λάβει δράση εναντίον οποιωνδήποτε ομάδων οργανωμένου εγκλήματος που έχουν παίξει έναν ρόλο στην πρόκληση των θανάτων αυτών».

Ο Σον Σόιερ, εθνικός εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας για την εμπορία ανθρώπων, δήλωσε πως χιλιάδες άνθρωποι επιδιώκουν να φθάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και η αστυνομία καταφέρνει να διασώσει πολλά από τα θύματα των διακινητών, η Βρετανία θεωρείται από το οργανωμένο έγκλημα ένας ενδεχόμενος εύκολος στόχος για τους διακινητές.

«Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε το Ηνωμένο Βασίλειο σε φρούριο. Πρέπει να δεχθούμε ότι έχουμε διαπερατά σύνορα», δήλωσε ο Σόιερ στο ραδιόφωνο του BBC.

Για χρόνια, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, παράτυποι μετανάστες επιχειρούν να φθάσουν στη Βρετανία κρυμμένοι στο πίσω μέρος φορτηγών, προερχόμενοι συχνά από την ευρωπαϊκή ενδοχώρα.

Στη μεγαλύτερη τραγωδία με παράτυπους μετανάστες στη Βρετανία, τα πτώματα 58 Κινέζων βρέθηκαν στοιβαγμένα σε ένα φορτηγό που μετέφερε ντομάτες στο νότιο λιμάνι Ντόβερ το 2000. Το φορτηγό είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Ζεεμπρούγκε
.

[ΠΗΓΗ]
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template