ΣΟΚ:20.000 αγνοούμενα κορίτσια εντοπίστηκαν να ζουν υπό συνθήκες σκλαβιάς σε οίκους ανοχής στο Μάλι

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Την σοκαριστική ανακοίνωση έκανε η Διεθνής Οργάνωση για την Απαγόρευση του Ανθρώπινου Εμπορίου στη Νιγηρία στο BBC Africa.

Νaptitp (Τhe National Agency for the Prohibiton of Trafficking in Persons, μία διεθνής οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την απαγόρευση ανθρώπινου εμπορίου με έδρα τη Νιγηρία έκανε μόλις μία σοκαριστική ανακοίνωση, σύμφωνε με ρεπορτάζ το BBC Africa.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της οργάνωσης, Julie Οkah-Donli, η Naptitp κατάφερε να εντοπίσει 20,000 αγνοούμενα κορίτσια τα οποία είχαν απαχθεί από τις οικογένειας και τα σπίτια τους και βρίσκονται στο Μάλι, ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες ως σκλάβες του σ3ξ.

«Οι συνθήκες στις οποίες βρέθηκαν τα κορίτσια είναι πραγματικά φρικτές, κρατούνταν σε κελιά στη μέση ενός δάσους απ’ όπου ήταν αδύνατο να αποδράσουν, ενώ φυλάσσονταν όλο το 24ωρο από γυναίκες – υπεύθυνες των συγκεκριμένων, παράνομων οίκων ανοχής».

«Πολλά από τα κορίτσια μας είπαν ότι τα είχαν εξαπατήσει,» δήλωσε η Okah-Donli. «Νόμιζαν πως θα πάνε στη Μαλαισία να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή, δουλεύοντας σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, κομμωτήρια ή σε άλλα επαγγέλματα. Μάλιστα κάποια από τα κορίτσια είχαν απαχθεί ενώ βρίσκονταν στον δρόμο για το σχολείο».Η Donli συμπλήρωσε πως οι Αρχές της Νιγηρίας όπως επίσης και η κυβέρνηση της Μαλεσίας μαζί με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις σχετικά με την εκστρατεία διάσωσης και επαναπατρισμού των κοριτσιών, στοχεύοντας σε μία γρήγορη και αποτελεσματική συνεργασία.

Μέχρι στιγμή δεν είναι βέβαιο πόσα από τα αγνοούμενα κορίτσια της Νιγηρίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κύκλους διακίνησης λευκής σαρκός, αν και η Naptip πιστεύει πως βρίσκονται πολλές ακόμα γυναίκες σε γειτονικές χώρες και ανακοίνωσε πως η οργάνωση σκοπεύει να ξεκινήσει άμεσα επιχειρήσεις εντοπισμού στην Γκάνα και τη Σενεγάλη.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του 2018, γυναίκες από τη Νιγηρία διακινούνται κάθε χρονιά σε περισσότερες από 40 χώρες (ανάμεσα τους και κράτη της Ευρώπης), συχνά πέφτοντας θύματα συμπατριωτών τους που τις προσεγγίζουν με δόλια μέσα, υποσχόμενοι ένα καλύτερο μέρος.

Με πληροφορίες από το okayafrica.com

Πηγή: www.newsone.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template