ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ: Σήμερα θα ξαναγιορτάσουμε την μεγαλύτερη απάτη της μεταπολίτευσης

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019


Το άρθρο του Θάνου Τζήμερου βέβαια γράφτηκε πριν 2 ήμερες και ειχε τίτλο ..Σε δυο μέρες θα “ξαναγιορτάσουμε” την μεγαλύτερη απάτη της μεταπολίτευσης,και το οποίο έχει ενδιαφέρον να διαβαστεί..


Μαθητές σε όλη τη χώρα θα μάθουν ότι “η χούντα δεν τελείωσε το ’73” (όντως: τελείωσε το ’74 αφού ο Ιωαννίδης ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο και προκάλεσε την τραγωδία της Κύπρου) θα ακούσουν τη δακρύβρεκτη ιστορία της Ηλένιας που ήταν τελικά κλεμένη φωτογραφία από… σαμπουάν, ενός μοντέλου από τη Νέα Ζηλανδία, θα καταθέσουν στεφάνι στην κεφάλα του Σβορώνου και θα μάθουν για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου που όλοι σκοτώθηκαν εκτός Πολυτεχνείου.




Γράφει ο Θάνος Τζήμερος

Τι δεν θα μάθουν; Την επίσημη άποψη του (παράνομου τότε) ΚΚΕ για τους “αγωνιστές” του Πολυτεχνείου, όπως την εξέφρασε η “Πανσπουδαστική”, η φοιτητική οργάνωση του ΚΚΕ στο 8ο τεύχος της, καθώς το Πολυτεχνείο τής χάλασε τα σχέδια για καπέλωμα του φοιτητικού κινήματος με την Αντι – ΕΦΕΕ.


«Καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου προβοκατόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφογάλλη-Καραγιαννόπουλου, με σκοπό να προβάλλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας, γελοία και αναρχικά συνθήματα που δεν εκφράζανε τη στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις. Για να μπορέσουν παραπέρα, κατασκευάζοντας (και με τη βοήθεια των χουντικών μέσων ενημέρωσης) την εικόνα μιας μεμονωμένης εξτρεμιστικής αναρχικής εξέγερσης, να χρησιμοποιήσουν το χιλιοτριμμένο πρόσχημα του “επαπειλούμενου κοινωνικού καθεστώτος”, για να δικαιολογήσουν την επαναφορά του στρατιωτικού νόμου και το δυνάμωμα της αιματηρής τρομοκρατίας. Ενέργειες που οι Αμερικάνοι και η χούντα είχαν από καιρό πάρει την απόφαση να επιβάλλουν ύστερα από την παταγώδη αποτυχία της χουντομαρκεζινικής προσπάθειας καθήλωσης και εκτόνωσης της λαϊκής πάλης».

Σε μια κατάληψη του Πολυτεχνείου σαν τις σημερινές στην οποία όντως είχαν μπουκάρει και αναρχικοί (από τότε το συνήθιζαν) αλλά και φοιτητές από όλες τις σχολές της Αθήνας, οι ΚΚΕέδες μέτρησαν 350 προβοκάτορες!


Κι επειδή έπρεπε οπωσδήποτε να το αποδείξουν κατασκεύασαν έναν: τον φοιτητή της φυσικομαθηματικής Διονύση Μαυρογένη, ο οποίος, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στη συνέλευση της Νομικής (με παρουσία και φοιτητών άλλων σχολών) πρότεινε, παρά την αντίδραση της Αντι – ΕΦΕΕ, να γίνει πορεία προς το Πολυτεχνείο. Η πορεία έγινε και 350 άτομα από την Νομική που δεν ήλεγχε η ΚΝΕ ενώθηκαν με τους φοιτητές του ΕΜΠ. Αυτοί ήταν οι πράκτορες της ΚΥΠ, κατά την ΚΝΕ!



Τι συνέβη μετά; Το ίδιο που συμβαίνει και τώρα. Άρχισαν οι ΚΚΕδες να προσπαθούν να διώξουν από το ΕΜΠ όσους δεν ήλεγχαν. Το ξύλο που έπεσε μεταξύ των “αγωνιστών” το θυμούνται πολύ καλά όσοι δεν εξαργύρωσαν τη συμμετοχή τους στην εξέγερση ως πολιτικάντηδες της μεταπολίτευσης. Οι άλλοι το ξέχασαν. ΚΚέδες, αναρχικοί, μετριοπαθείς αριστεροί, τροτσκιστές, εργάτες, όλοι εναντίον όλων. Καθαιρούσαν τη μία ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ και “εξέλεγαν” άλλη, γι’ αυτό υπάρχουν σήμερα εκατοντάδες “βετεράνοι” που ισχυρίζονται ότι υπήρξαν μέλη της “συντονιστικής του Πολυτεχνείου”. Μέχρι που επειδή κόντεψε να γίνει του… Μαρκάτου (οι ζημιές σε κτήρια και εξοπλισμό που προκλήθηκαν ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο δραχμές της εποχής – με το δολάριο να αξίζει 30 δραχμές) η πρυτανική αρχή ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας που κατέληξε σε επέμβαση του στρατού.

Το Πολυτεχνείο όχι μόνο δεν έριξε τη Χούντα, αλλά έδωσε την ευκαιρία στους σκληροπυρηνικούς στρατιωτικούς να επιβάλουν μια σκληρότερη και ηλιθιότερη χούντα και να ματαιώσουν τη μετάβαση σε μια ελεγχόμενη μορφή κοινοβουλευτισμού που είχαν σχεδιάσει ο Παπαδόπουλος με τον Μαρκεζίνη, προγραμματίζοντας εκλογές για τον Φεβρουάριο του 1974. Οι “ήρωες” του Πολυτεχνείου, από τον Νοέμβριο του ’73 μέχρι τον Ιούλιο του ’74, που η τραγωδία της Κύπρου οδήγησε σε κατάρρευση τη χούντα του Ιωαννίδη, λούφαζαν.

Το ΚΚΕ λοιπόν ήταν σφόδρα αντίθετο στην εξέγερση. Μέχρι και τις φοιτητικές εκλογές της χούντας χαρακτήρισε “ελεύθερες”!

Αλλά όταν κατάλαβε ότι το “Πολυτεχνείο” είχε αρχίσει να μυθοποιείται από πολιτικάντηδες, που έψαχναν από τη μια για σύμβολα κι από την άλλη για αγωνιστικές περγαμηνές που θα εξαργύρωναν αργότερα και με τις οποίες θα έκαναν περιουσίες (κάποιους από αυτούς ακόμα τους λουζόμαστε), κορόιδο ήταν να μην το οικειοποιηθεί;

Απατεώνες είναι, δεν είναι ηλίθιοι.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template