Η κυβέρνηση της Ινδίας ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των 18 Ινδών ναυτικών του τάνκερ Nave Constellation,

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Η κυβέρνηση της Ινδίας ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των 18 Ινδών ναυτικών που απήχθησαν από το τάνκερ της Navios Maritime Acquisition, συμφερόντων της
Αγγελικής Φράγκου, κοντά στη Νιγηρία, στις 3 Δεκεμβρίου 2019.
Το ειδησεογραφικό site Mumbai Mirror ανέφερε ότι σύμφωνα με τον πατέρα ενός μέλους του πληρώματος, που είναι κάτοικος της Βομβάης, το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας βρίσκεται σε επαφή με τους πειρατές.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του ναυτικού είπε: «Λάβαμε το πρωί ένα τηλεφώνημα και μας ζήτησαν τον αριθμό τηλεφώνου της συζύγου μου. Είμαστε πραγματικά ανήσυχοι».

Παράλληλα, επισήμανε ότι εκπρόσωποι της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου Nave Constellation, Anglo-Eastern, τηλεφώνησαν στο σπίτι του και τον προειδοποίησαν να μην απαντήσει στις κλήσεις της ομάδας των πειρατών.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε, πάντως, τις συζητήσεις των δύο πλευρών, ενώ αξιωματούχος του Υπουργείου Ναυτιλίας δήλωσε ότι η καταπολέμηση της πειρατείας θα πρέπει να ενισχυθεί στην περιοχή, καθώς τα κρούσματα απαγωγών αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Το τάνκερ με σημαία Χονγκ Κονγκ είχε αποπλεύσει φορτωμένο τον τερματικό σταθμό του νησιού Bonny, όταν επιβιβάστηκαν σε αυτό ένοπλοι άνδρες, αργά τη νύχτα.


Το πλοίο και το εμπόρευμα δεν υπέστησαν ζημιές.

Ομάδες πειρατών στη Δυτική Αφρική έχουν 32 ναυτικούς σε αιχμαλωσία μετά από επιδρομές που πραγματοποίησαν τον τελευταίο μήνα.

Το Νοέμβριο, ένοπλοι απήγαγαν τέσσερα μέλη του πληρώματος ενός τάνκερ, εκ των οποίων ένας Έλληνας, έξω από το Τόγκο.

Νωρίτερα, πειρατές είχαν απαγάγει εννέα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου Bonita (κατασκευής 2010) στο Μπενίν.

Σύμφωνα με την εταιρεία παροχής συμβουλών ασφαλείας Dryad Global, το τελευταίο περιστατικό με το τάνκερ της Navios, «αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση μίας σειράς συμβάντων που κορυφώνονται και που εκτιμάται ότι πραγματοποιούνται από μια πειρατική ομάδα δράσης με επαρκείς πόρους, η οποία κατά πάσα πιθανότητα λειτουργεί από ένα ή περισσότερα πλοία».
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template