Πώς τα παιχνίδια για κινητά και ο Ρονάλντο έκαναν αυτόν τον 39χρονο δισεκατομμυριούχο

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Ο νεότερος δισεκατομμυριούχος της Σιγκαπούρης είναι πρώην κυβερνητικός υπάλληλος που δημιούργησε το παιχνίδι Free Fire, το οποίο τον ενέταξε στις
τάξεις των εξαιρετικά πλούσιων αυτήν την εβδομάδα.

Το battle royale ή ο fight-to-the-death που διανέμεται από τη Sea Ltd. κατατάσσεται μεταξύ των πέντε πιο κατεβασμένων παιχνιδιών στα app stores της Apple και της Google για φέτος και έχει έσοδα ύψους 1 δισ. δολαρίων από την έναρξη του το 2017. Αυτό προκάλεσε τριπλασιασμό της αγοραίας αξίας της Sea και της περιουσίας του συνιδρυτή Gang Ye, ενός πανεπιστημιακού συνεργάτη του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon που εργάστηκε για την Wilmar International Ltd. και το Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης.


Ο 39χρονος συνεργάστηκε με τον συνοδοιπόρο του και συνιδρυτή, Forrest Li. Ο Ye, ο οποίος μετακόμισε στη Σιγκαπούρη από την Κίνα τη δεκαετία του 1990 ως έφηβος και έγινε πολίτης λίγο μετά την επιστροφή του από τις Η.Π.Α., είναι CEO της Sea από το 2017.




Το εκτελεστικό μέλος κατέχει μερίδιο 8,4% στην εταιρεία και η περιουσία του ανέρχεται στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Οι μετοχές της εταιρείας, η οποία εν μέρει ανήκει στην κινεζικό τιτάνα των social media, Tencent Holdings Ltd, κατέγραψαν ρεκόρ την Τετάρτη, αφού η Sea ανακοίνωσε τριπλάσια έσοδα στα 610,1 εκατομμύρια δολάρια για το τρίτο τρίμηνο. Οι μετοχές αυξήθηκαν κατά 234% φέτος.




Ενώ το gaming είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση της Sea, η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Shopee, η οποία της ανήκει, αναπτύσσεται επίσης γρήγορα. Τα έσοδα τριπλασιάστηκαν στο τρίμηνο, βοηθώντας έτσι να περιοριστούν οι καθαρές ζημίες στα 206 εκατομμύρια δολάρια.

Η Shopee, κινεζική διαδικτυακή πλατφόρμα πωλήσεων, η οποία χρησιμοποίησε σε διαφήμιση τον Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε στην κορυφή των αγορών κινητών τηλεφώνων στη Νοτιοανατολική Ασία το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τον ερευνητή Iprice Group. Ενώ η εισροή γίγαντων του ηλεκτρονικού εμπορίου από την Alibaba Group Holding Ltd. έως και την Amazon.com Inc. στο πεδίο της Sea έχει προκαλέσει ανησυχίες για την ανάπτυξή της, η εταιρεία έχει «σταθερό προβάδισμα που είναι δύσκολο να σπάσει», σύμφωνα με αναλυτή του Bloomberg.


Οι Ye και Li είναι οι τελευταίοι δισεκατομμυριούχοι που «βγαίνουν» από τη σκηνή παιχνιδιών. Ο Tim Sweeney, ιδρυτής των εταιρειών Fortnite Maker Epic Games, έχει περιουσία 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο Gabe Newell – του οποίου η Valve Corp. εκμεταλλεύεται την πλατφόρμα Steam – έχει καθαρή αξία 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την κατάταξη του Bloomberg
πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template