Στα άδυτα της έπαυλης των 7,6 εκατ. δολαρίων του Μπεν Άφλεκ

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Υποκύπτοντας στη νόρμα που εδώ και χρόνια έχουν επιβάλει πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ, οι οποίοι αλλάζουν επαύλεις με την ίδια ευκολία και συχνότητα που αλλάζουν συντρόφους, ο πάλαι
ποτέ ζεν πρεμιέ Μπεν Αφλεκ έβαλε πωλητήριο στην εντυπωσιακή βίλα του στη νήσο Χάμπτον στο North Newport River της Τζόρτζια. 

Κάποιοι από το περιβάλλον του πάντα γοητευτικού ηθοποιού σχολιάζουν σχετικά: «Το μόνο που μπορεί να ανακόψει τη δημιουργικότητα του Μπεν είναι η στασιμότητα. Βαριέται σχετικά εύκολα, γεγονός που τον ωθεί σε μια καλλιτεχνική αλλά και προσωπική αναζήτηση. Ισως αυτή η ασίγαστη ανάγκη για νέες εμπειρίες που υπάρχει μέσα του να αποτελεί και την κινητήριο δύναμή του. Το 1999, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Forces of Nature», ο Μπεν βρέθηκε στην Τζόρτζια και ενθουσιάστηκε. Τέσσερα χρόνια αργότερα αγόρασε μια φυτεία 352.000 στρεμμάτων στη νήσο Χάμπτον, στην οποία υπήρχε και ένα οίκημα 560 τ.μ.».

Στον κύριο χώρο του σαλονιού, όπως και στο µπάνιο και στις κρεβατοκάμαρες, κυριαρχεί το φωτεινό λευκό, ενώ τα περισσότερα πατώματα είναι κατασκευασμένα από πεύκο. Η ανεμπόδιστη θέα στην πλούσια βλάστηση και τη θάλασσα δημιουργεί ζεν ατμόσφαιρα.
Στον κύριο χώρο του σαλονιού, όπως και στο µπάνιο και στις κρεβατοκάμαρες, κυριαρχεί το φωτεινό λευκό, ενώ τα περισσότερα πατώματα είναι κατασκευασμένα από πεύκο. Η ανεμπόδιστη θέα στην πλούσια βλάστηση και τη θάλασσα δημιουργεί ζεν ατμόσφαιρα


Πρόσφατα ο Χολιγουντιανός σταρ ήρθε σε επαφή με ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία real estate του κόσμου, το Engel & Völkers, προκειμένου να βρει αγοραστή για τη μυθική του έπαυλη. 




Η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 7,6 εκατ. δολάρια, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί δημοφιλές εξοχικό θέρετρο για την αμερικανική πλουτοκρατία. Πρόκειται για μια μαγευτική τοποθεσία στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ που προσφέρεται για ξεκούραση, ηρεμία και περισυλλογή. Γείτονες του Μπεν Αφλεκ μέχρι πρότινος ήταν Αμερικανοί τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες και μέλη γνωστών ισχυρών οικογενειών.

Η σχεδόν 600 τ.μ. βίλα σε νεοκλασικό αρχιτεκτονικό στυλ με τους ελληνοπρεπείς κίονες δωρικού ρυθμού στην πρόσοψη δεσπόζει μέσα σε ένα κατάφυτο κτήμα που μαγεύει το βλέμμα και ξεκουράζει την ψυχή. 

Το κύριο υλικό κατασκευής της είναι το ξύλο, ενώ διαθέτει τέσσερα ευρύχωρα υπνοδωμάτια και πέντε μπάνια. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους αρχιτέκτονες στην εσωτερική και εξωτερική σαλονοτραπεζαρία αλλά και τους κοινόχρηστους χώρους. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το interior design δεν φέρει τη σφραγίδα κάποιου γνωστού αρχιτεκτονικού γραφείου αλλά του ιδιοκτήτη του, ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει έναν χώρο χρηστικό και όμορφο, εναρμονισμένο με τις ανάγκες του. 

Άλλωστε, η διά χειρός Αφλεκ διακόσμηση σίγουρα αποτελεί ένα ακόμα πλεονέκτημα της βίλας που αναμφισβήτητα αυξάνει τη -χρηματική και μη- αξία της. Εντυπωσιακό, δε, είναι και το μέγεθος της κουζίνας, η οποία θα μπορούσε να φιλοξενήσει άνετα 20 άτομα και να πάρει κάλλιστα τη θέση ενός ευρύχωρου καθιστικού. Στον κύριο χώρο του σαλονιού, το μπάνιο και τις κρεβατοκάμαρες κυριαρχεί το λευκό, ενώ τα πατώματα είναι όλα από πεύκο.

Η εν λόγω βίλα στο παρελθόν είχε βρεθεί και στις σελίδες του περιοδικού «House & Garden». Το άρθρο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι διαθέτει μια ήσυχη πολυτέλεια που δεν ενοχλεί το μάτι. Το ανοιχτό χρώμα των χώρων και η πλούσια βλάστηση που είναι ορατή από τις τεράστιες τζαμαρίες και τις βεράντες συντελεί στη δημιουργία ζεν ατμόσφαιρας.

Οι άνετοι χώροι, επίσης, διευκολύνουν την αυτονομία των ενοίκων. Για απόλυτη ιδιωτικότητα, το οίκημα διαθέτει το Oyster House, τα υπνοδωμάτια του οποίου έχουν κατασκευαστεί από ξυλεία πλοίων που ανασύρθηκαν από τον βυθό της θάλασσας.



Ο Μπεν Αφλεκ δημιούργησε ένα μαγευτικό καταφύγιο μέσα στη φύση με μια χαμηλών τόνων πολυτέλεια, τη μεγάλη έμφαση στα φυσικά υλικά και τους άνετους, λειτουργικούς και, κυρίως, φιλόξενους χώρους


Με ξύλο είναι επίσης επενδυμένοι όλοι οι εσωτερικοί χώροι της νεοκλασικής έπαυλης, διακοσμητική επιλογή που δημιουργεί μια αίσθηση θαλπωρής η οποία ενισχύεται από τα μεγάλα, εντυπωσιακά τζάκια που βρίσκονται σε πολλά από τα δωμάτια και φυσικά στο σαλόνι. Η κλασική διάθεση του εσωτερικού της βίλας εκσυγχρονίζεται με μεταλλικές κατασκευές, ενώ το ψηλό ταβάνι και τα εσωτερικά μπαλκόνια προσδίδουν στον χώρο αριστοκρατικό αέρα. 

Ο παράδεισος του Μπεν Αφλεκ παρά την απαγορευτική, για πολλούς, τιμή του έχει προκαλέσει ήδη το ενδιαφέρον της αγοράς και αναμένεται πολύ σύντομα να περάσει σε άλλα χέρια.  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template