ΒΟΜΒΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ-Δεν θεωρώ τον Παυλόπουλο κατάλληλο για Πρόεδρο Δημοκρατίας γιατί δεν αντιστάθηκε στις “σειρήνες” του πελατειακού κράτους

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Ήταν Φεβρουάριος του 2015 όταν η ελληνική βουλή προχώρησε στη ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.


Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Με 233 ψήφους υπέρ (από τους συνολικά 295 ψηφίσαντες) ο Προκόπης Παυλόπουλος εκλέχθηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία – 30 ψήφους συγκέντρωσε ο Νίκο Αλιβιζάτος που προτάθηκε από Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ενώ 32 βουλευτές (οι ΚΟ Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ) δήλωσαν «παρών».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έλαβε το σύνολο των ψήφων των παρευρισκόμενων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΑΝΕΛ.

Απόντες οι Γ. Μιχελογιαννάκης, Ιωάννα Γαϊτάνη (ΣΥΡΙΖΑ) Κ. Μητσοτάκης (είχε ήδη δηλώσει ότι δεν θα παραστεί) και ακόμα 2 βουλευτές της ΝΔ.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μία γενναία και ειλικρινή δήλωση θα κατήγγειλε ανάμεσα στ΄άλλα ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν αντιστάθηκε στις σειρήνες του πελατειακού κράτους.

Όπως ανέφερε είναι τρεις οι λόγοι που τον κάνουν να πιστεύει πως ο κύριος Παυλόπουλος δεν είναι κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Δεν αντιστάθηκε στις “σειρήνες” του πελατειακού κράτους, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στη ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα».

Ενας συγκλονιστικός Μητσοτάκης. 4 χρόνια μετά ο ίδιος είναι πρωθυπουργός προς μεγάλη απογοήτευση του Παυλόπουλου ο οποίος τηλεφωνούσε στους δημοσκόπους και τους ζητούσε να μην εμφανίζουν την διαφορά νίκης της ΝΔ από τον Σύριζα!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μας έχει συνηθίσει στις κωλοτούμπες.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι εκτιμά ότι ο Πρωθυπουργός θα είναι για μία ακόμη φορά συνεπής με τις αξίες και τα πιστεύω του.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Τιμώ τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο ως καθηγητή και ως δάσκαλο. Πρόκειται για εξαίρετο νομικό με βαθιά επιστημονική κατάρτιση.

Δεν έχω πειστεί, όμως, μέσα από την πολιτική του διαδρομή, ότι είναι ο πιο κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τρεις λόγους: Δεν αντιστάθηκε στις “σειρήνες” του πελατειακού κράτους, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στη ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα.

Πίστευα πάντα ότι στη δεδομένη χρονική συγκυρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν καλύτερο να μην είναι πολιτικό πρόσωπο. Φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να επιλέξει μια σπουδαία Ελληνίδα ή έναν σπουδαίο Έλληνα από την κοινωνία των πολιτών για να σηματοδοτήσει πράγματι την ελπίδα ότι κάτι καινούργιο γεννιέται στην Πατρίδα μας.

Είναι δεδομένο ότι ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα τον συγχαρώ, ελπίζοντας να διαψεύσει τις όποιες αμφιβολίες μου. Εύχομαι πραγματικά να είναι ένας πολύ καλός Πρόεδρος.

Δεν θα προσέλθω στην ψηφοφορία γιατί σε προσωπικό επίπεδο δεν θέλω να τον καταψηφίσω».
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template