Τελεσίγραφο Χ.Χάφταρ προς Ρ.Τ.Ερντογάν: «Μην στείλεις στρατιώτες στην Λιβύη - Θα τους εξολοθρεύσουμε»

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ο Χ.Χάφταρ απάντησε με τελεσίγραφο στον Ρ.Τ.Ερντογάν στις απειλές του για αποστολή τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη
δηλώνοντας ότι οι δυνάμεις αυτές θα θεωρηθούν εχθρικές και θα εξοντωθούν.

Έδωσε μάλιστα μια διορία 72 ωρών στις φιλοτουρκικές παραστρατιωτικές δυνάμεις της Μισράτα για να εγκαταλείψουν την Τρίπολη και τη Σύρτη ενώ τις τελευταίες ημέρες μαχητικά αεροσκάφη του LNA πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε στρατιωτικές τοποθεσίες στη δυτική πόλη της Μισράτα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) Mustafa al-Majai.

Μετά την άφιξη του πρώτου κύματος Τούρκων «στρατιωτικών συμβούλων» στην Τρίπολη, η Άγκυρα εντός δύο εβδομάδων στέλνει τον κύριο όγκο των στρατευμάτων της στη Λιβύη.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στην Άγκυρα, θα αποσταλούν 2 ή 3 σκάφη υποβρύχιων καταστροφών με άνδρες της SAT καθώς επίσης και 100 Τούρκοι πεζοναύτες.
Επίσης η Άγκυρα ετοιμάζει αποστολή ανδρών που υπηρετούν σε ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες, όπως η Sadat για να μην έχει άμεση και επίσημη εμπλοκή, μια πρακτική την οποία χρησιμοποιούν και οι Ρώσοι με τους μισθοφόρους της ρωσικής Wagner.


Σύμφωνα με το Arab News, μετά την επικύρωση της συμφωνίας στρατιωτικής βοήθειας με την Τουρκία εκ μέρους της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, ο Εθνικός Στρατός του Χαφτάρ προειδοποίησε ότι θα χτυπήσει τυχόν δυνάμεις της Τουρκίας που θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στη Λιβύη.

Μιλώντας στο Αλ Αράμπιγιά εκ μέρους του Εθνικού Στρατού ο Χαλίντ Αλ Μαχχούμπ, δήλωσε ότι είναι απίθανο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη «επειδή αυτό παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Είπε ότι οποιαδήποτε τουρκικά στρατεύματα που βρεθούν να επιχειρούν στο έδαφος της Λιβύης θα θεωρούνται «εχθρικές» δυνάμεις και νόμιμοι στόχοι.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση του επικεφαλής της GNA, Φαγιέζ Αλ Σαρ, να ενεργοποιήσει τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία «αποσκοπούσε μόνο στο να ενισχύσει το ηθικό της πολιτοφυλακής».
Το GNA, το οποίο συναντήθηκε παρουσία στρατιωτικών αξιωματούχων, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους της συμφωνίας ή την βοήθεια που θα μπορούσε να παράσχει η Άγκυρα στις φιλικές προς την GNA δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Τουρκία έχει ήδη προμηθεύσει στρατιωτικό εξοπλισμό σε δυνάμεις πιστές στο GNA, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχη και drones.

Στη Ρώμη ο Χαφτάρ

Εντωμεταξύ τις ερχόμενες βδομάδες ο Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ αναμένεται να βρεθεί στη Ρώμη για συνομιλίες, σύμφωνα με τον Ιταλό Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο.
Ο Ιταλός υπουργός πρόσθεσε με την άφιξή του από τη Λιβύη την Τετάρτη ότι η λύση στη Λιβύη δεν θα είναι στρατιωτική.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων nova, ο Ντι Μάιο επισκέφθηκε τη διοίκηση του αυτοαποκαλούμενου Εθνικού Στρατού της Λιβύης, υπό την ηγεσία του στρατηγού Χαλιφά Χαφτάρ.

Προηγουμένως, ο Ντι Μάιο είχε ταξιδέψει στην Τρίπολη για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template