ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ Kόκκινο πανί για τους Τούρκους ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Κόκκινο πανί για τους Τούρκους ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στεφανής επισκέφθηκε το επιτηρητικό φυλάκιο της Ρω και της

Στρογγύλης, την πυραυλάκατο ΡΟΥΣΣΕΝ και το στρατόπεδο της Διοίκησης Άμυνας του Καστελορίζου, όπου και διανυκτέρευσε.

Η αποστολή του Ελληνα υπουργού στη πρώτη γραμμή δεν ενθουσίασε τους Τούρκους πιλότους οι οποίοι προχώρησαν σε μπαράζ προκλήσεων παραμονές Χριστουγέννων καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ στις 18.06 δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά σε ύψος 31.000 πόδια.
Νωρίτερα χτες και συγκεκριμένα στις 15.34 ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση στη νήσο Ρω στα 30.000 πόδια, ακολούθησε μια υπερπτήση στη Ρω – στις 16.16 – από ζεύγος τουρκικών F-16 στα 15.000 πόδια, και εν συνεχεία τρεις υπερπτήσεις σε Ρω, Μεγίστη, Στρογγύλη στις 16.23, 16.23 και 16. 25 στα 14.500 πόδια.

Ήταν η 7η υπέρπτηση παραμονές των Χριστουγέννων χτες, ενώ συνολικά ο αριθμός των προκλητικών υπερπτήσεων – που αποτελεί έμπρακτη αμφισβήτηση της εδαφικής κυριαρχίας – έφτασε τις 101.


Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην εβδομάδα η Άγκυρα είχε «σημαδέψει» και πάλι τις Οινούσσες και την Παναγιά, αλλά και το Καστελόριζο όταν τουρκικά F-16 είχαν πετάξει πάνω από τα παραπάνω νησιά 12 φορές μέσα σε 24 λεπτά.

Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι είχαν προχωρήσει σε ανάλογες προκλήσεις και πέρυσι, την περίοδο των εορτών με δύο υπερπτήσεις ανήμερα των Χριστουγέννων και 10 στις 20 Δεκεμβρίου του 2018.

Φέτος όμως ήταν πρόδηλο ότι ήθελαν να ξεπεράσουν κάθε όριο, παίζοντας με τη «φωτιά» στο Αιγαίο. Σε όλες τις περιπτώσεις βέβαια έπαιρναν δυναμικές απαντήσεις από τα μαχητικά αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που αναχαίτιζαν τα τουρκικά.

      


Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού στην Περιοχή Ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ



Την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019, ανήμερα της ημέρας των Χριστουγέννων, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, συνοδευόμενος από τον Υποδιοικητή της της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»), Υποστράτηγο Γεώργιο Βελιδάκη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ.

Τον Αρχηγό υποδέχθηκε στο στρατηγείο του Σχηματισμού ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Εμμανουήλ Θεοδώρου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, μετέβη στο Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΣΚΑΝΔΑΡΙΟΥ» ενώ στη συνέχεια μετέβη
στην νήσο Κάλυμνο όπου μεταξύ των Φυλακίων επισκέφθηκε και τα ΕΦ «ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» και «ΦΑΡΟΣ ΚΑΛΟΛΥΜΝΟΥ».


Ο Αρχηγός διαπίστωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα των φυλακίων, καθώς και το υψηλό ηθικό του προσωπικού . Πραγματοποίησε ομιλίες προς το προσωπικό των φυλακίων που επισκέφτηκε. Παρακολούθησε τα εορταστικά
τραγούδια των Σχηματισμών και τους συνεχάρη για το σημαντικό έργο που επιτελούν ενώ τέλος αντάλλαξε ευχές, ενόψει της σημερινής ημέρας των Χριστουγέννων.




Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template