KLEEMANN-Μια Ελληνική πολυεθνική στη κορυφή του κόσμου με την αξία της

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το νέο εργοστάσιο της ελληνικής επιχείρησης Kleemann στη Σαγκάη, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής ανελκυστήρα στην
παγκόσμια αγορά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως τo παράδειγμα της Kleemann αποτυπώνει πώς η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων μπορεί να λειτουργεί αρμονικά σ’ ένα διεθνές περιβάλλον. «Η Ελληνική σημαία θα κυματίζει ψηλά σηματοδοτώντας τι μπορούν να κάνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν ένα ευρύτερο όραμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός δηλώνοντας πως είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα μας να υπάρχουν τέτοια παραδείγματα επιχειρήσεων.

«Αποδείξατε ότι σε αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να επιβιώσουν και να κυριαρχήσουν. Μας κάνετε υπερήφανους»,
τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τις κινεζικές αρχές για τη συνεργασία με την ελληνική εταιρεία.

Τόνισε δε ότι στόχος του είναι η Ελλάδα, που τώρα πια αντιμετωπίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, να καταστεί μια χώρα ελκυστική στις ξένες επενδύσεις και όλες οι δομές να λειτουργούν αρμονικά προκειμένου να υποδέχονται και να προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα μας: «Θέλω οι πρώτες κουβέντες των ελληνικών αρχών σε εκείνους που έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα να είναι ‘πώς μπορώ να σας βοηθήσω;’», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος άφησε το δικό του μήνυμα στον τοίχο των ευχών γράφοντας: «Καλή Επιτυχία» και συνεχάρη τα αδέλφια Κουκούντζου που, όπως σημείωσε, γρήγορα αντιλήφθηκαν τις δυνατότητες της Κινεζικής αγοράς.

Η KLEEMANN είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής ανελκυστήρων στην παγκόσμια αγορά. Έχοντας αναπτύξει σημαντική εμπειρία στον κλάδο από το 1983, συνεχίζει να επενδύει στην τεχνογνωσία και να εφαρμόζει στρατηγικές οι οποίες συνεισφέρουν στην ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας πάντα ποιότητα, αξιοπιστία και ασφάλεια για τα προϊόντα της.

Σήμερα η KLEEMANN είναι διεθνώς αναγνωρίσιμη και εξακολουθεί να διευρύνει το μερίδιο αγοράς της παγκοσμίως, έχοντας κερδίσει την εκτίμηση της αγοράς, χάρη στην κουλτούρα, την αξιοπιστία, τον καινοτόμο σχεδιασμό και την ευέλικτη εξυπηρέτηση.




Prime Minister GR
✔@PrimeministerGR




Στο νέο εργοστάσιο ελληνικής επιχείρησης στη Σαγκάη, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής ανελκυστήρα στην παγκόσμια αγορά. Η Ελληνική σημαία που κυματίζει σηματοδοτεί όσα μπορούν να κάνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν ένα ευρύτερο όραμα. https://primeminister.gr/2019/11/03/22464 …


509
1:15 μ.μ. - 3 Νοε 2019
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
156 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Η KLEEMANN ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1983 στην Ελλάδα, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο μεταφοράς τεχνογνωσίας από τη γερμανική εταιρία KLEEMANN HUBTECHNIK GmbH.



Οι πρώτες παραγωγικές μονάδες ολοκληρώθηκαν το 1985, στη ΒΙΠΕ Κιλκίς, καλύπτοντας μία επιφάνεια 3.000 τ.μ.



Η παραγωγική δραστηριότητα ξεκίνησε το 1986 με την παραγωγή ολοκληρωμένων υδραυλικών sets. Η εισαγωγή της ολοκληρωμένης λύσης υδραυλικού ανελκυστήρα στην Ελλάδα, ήταν μία υπερβατική επιλογή η οποία αποδείχθηκε επιτυχής κατά τα επόμενα χρόνια, σταδιακά καθιστώντας την KLEEMANN ηγέτη της ελληνικής αγοράς.



Η KLEFER ιδρύθηκε το 1999 ως κοινοπραξία της KLEEMANN και της TECNOLAMA-FERMATOR και παράγει αυτόματες, ημιαυτόματες και αναδιπλούμενες πόρτες.

Την ίδια χρονιά, η KLEEMANN εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.




Η KLEEMANN Asansor ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 2001, έχοντας εδραιώσει μία ισχυρή παρουσία ήδη από το 1988. Ως η πρώτη εταιρία του Ομίλου η οποία ιδρύθηκε εκτός Ελλάδος, η KLEEMANN Asansor συνέχισε να αναπτύσσεται σταθερά κατέχοντας σήμερα ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Τουρκία. Το 2001, σε μία έκταση 1.500 τ.μ., ξεκίνησε η παραγωγή πινάκων, ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και κομβιοδόχων στο εργοστάσιο Ηλεκτρονικών και Αυτοματισμού στη ΒΙΠΕ Κιλκίς.

Το 2002, η KLEEMANN ξεκίνησε την παραγωγική δραστηριότητα της μονάδας κατασκευής Θαλάμων και ανελκυστήρων χωρίς μηχανοστάσιο στη ΒΙΠΕ Κιλκίς. Το εργοστάσιο καλύπτει επιφάνεια 10.300 τ.μ.

Το 2004, κατασκευάστηκε το κέντρο Logistics στην Αθήνα με σκοπό τη βελτίωση της διαδικασίας παραδόσεων και των χρόνων απόκρισης στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν επιφάνεια 3.600 τ.μ.



Ενισχύοντας την ανάπτυξη των πωλήσεων στη Σερβία, οι οποίες χρονολογούνταν από το 1992, ιδρύεται η KLEEMANN Liftovi στο Βελιγράδι το 2005. Το 2012, ξεκίνησε η τοπική παραγωγική δραστηριότητα της εταιρίας.



Η KLEEMANN ήδη εξήγαγε στη Ρουμανία από το 1996, όταν το 2006 ίδρυσε την KLEEMANN LiftRo
. Σύμφωνα με τις τοπικές ανάγκες της αγοράς, η KLEEMANN LiftRo ειδικεύεται σε μεγάλα έργα και λύσεις ανακαίνισης συνδυάζοντας ολοκληρωμένα συστήματα ανελκυστήρα με καινοτόμο design.



Ο πύργος δοκιμών της KLEEMANN στη ΒΙΠΕ Κιλκίς ολοκληρώθηκε το 2010 ώστε να υποστηρίξει την παγκόσμια επέκταση του Ομίλου σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο πύργος παρέχει δυνατότητα ελέγχου υψητάχυτων ανελκυστήρων για ταχύτητες έως 5μ/δευτ. Με 18 ορόφους και 4 φρεάτια δοκιμών, το ύψους του φτάνει τα 61 μέτρα.
KLEEMANN China ιδρύθηκε στο Κουνσάν το 2011, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της εταιρίας και με σκοπό να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της στην περιοχή της Κίνας, της Άπω Ανατολής και του Ειρηνικού. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τοπική παραγωγή, η KLEEMANN εξάπλωσε το κατασκευαστικό της αποτύπωμα επενδύοντας σε μία εξειδικευμένη παραγωγική μονάδα στο Κουνσάν, μέσω της οποίας η εταιρία παρέχει στις τοπικές αγορές ολοκληρωμένα συστήματα ανελκυστήρα.

Η KLEEMANN εξάγει στην αγορά του Ην. Βασιλείου για περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ το 2011 προχώρησε στην ίδρυση της KLEEMANN Lifts UK με σκοπό την υποστήριξη του ταχέως αναπτυσσόμενου πελατολογίου της. Η KLEEMANN Lifts UK ορίζεται από τη φιλοσοφία της στενής συνεργασίας με αρχιτέκτονες και μηχανικούς για την ολοκλήρωση έργων κύρους με γνώμονα την καινοτομία. Εκτός από ολοκληρωμένα συστήματα ανελκυστήρα και ανταποκρινόμενη στην αναπτυσσόμενη ανάγκη για άμεση εξυπηρέτηση, η εταιρία διατηρεί αποθήκη ανταλλακτικών και υποσυστημάτων για νέες εγκαταστάσεις και ανακαινίσεις.

Η KLEEMANN Russia ιδρύθηκε στη Μόσχα το 2012, ακολουθώντας 10 χρόνια παρουσίας της KLEEMANN στη Ρωσία. Σήμερα η εταιρία λειτουργεί σε εγκαταστάσεις, ακριβώς έξω από το κέντρο της Μόσχας. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν κέντρο συναρμολόγησης, το οποίο εξασφαλίζει την παράδοση προϊόντων σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία και τις ανάγκες της τοπικής αγοράς.



Η KLEEMANN έχει ενεργή τοπική παρουσία στην Αυστραλία, ως KLEEMANN Australia, από το 2015, πραγματοποιώντας εξαγωγές στη χώρα ήδη από το 2000. Η KLEEMANN Australia ειδικεύεται σε ανελκυστήρες για κατοικίες και εμπορικές χρήσεις, καλύπτοντας τη ζήτηση για εξατομικευμένες λύσεις στις περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, Κουίνσλαντ, Νότιας Αυστραλίας και Επικράτειας της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας.

Η KLEEMANN ξεκίνησε να εξάγει στη Γερμανία το 2000, ενώ το 2010 απέκτησε τοπική εμπορική παρουσία με σκοπό να εξυπηρετήσει την αναπτυσσόμενη γερμανική αγορά. Το 2015, η επιτυχία του εγχειρήματος οδήγησε στην ίδρυση της KLEEMANN Aufzuge στο Krefeld.

Η KLEEMANN ξεκίνησε να εξάγει στην Κροατία το 2007 και ίδρυσε την KLEEMANN Dizala τον Απρίλιο του 2015.
Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της αγοράς, η KLEEMANN Dizala ειδικεύεται σε λύσεις ανελκυστήρα για δημόσια κτίρια, ξενοδοχεία και ανελκυστήρες πλοίων, παρέχοντας καινοτόμο μηχανικό σχεδιασμό και design.

Η KLEEMANN εξάγει στη Γαλλία από το 1995 ενώ από το 2014 διέθετε τοπική παρουσία με έδρα στο Παρίσι. Η KLEEMANN Ascenseurs ιδρύθηκε το 2017, με σκοπό να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες προς τους τοπικούς πελάτες και να ενισχύσει την θέση της στην τοπική αγορά.

Η ιστορία της ανατρέχει στη διορατικότητα του ιδρυτή της Νίκου Κουκούντζου, που ήδη από τη δεκαετία του ’80 διέγνωσε τη στροφή της αγοράς από τους μηχανικούς στους υδραυλικούς ανελκυστήρες και επένδυσε στην καινοτομία φέρνοντας στην Ελλάδα την τεχνογνωσία της γερμανικής εταιρείας Kleemann Hubtechnik. Οι πρώτες παραγωγικές μονάδες στη ΒΙΠΕ Κιλκίς ολοκληρώθηκαν το 1985 και οι αρχικές εγκαταστάσεις κάλυπταν μία έκταση 3.000 τ.μ. Τριάντα πέντε χρόνια μετά, τα κτίρια και η έκταση γης της εταιρείας στο Κιλκίς καλύπτουν επιφάνεια 100.000 τ.μ. και 180.000 τ.μ. αντίστοιχα, ενώ τα κτίρια και η έκταση σε επίπεδο ομίλου αγγίζουν τα 140.000 τ.μ. και 255.000 τ.μ. αντίστοιχα.

Εξειδικευμένη στα ειδικά έργα η Kleemann κατασκευάζει συστήματα ανελκυστήρων, κυλιόμενες σκάλες και διαδρόμους για εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, νοσοκομεία ή κατοικίες. Οι ανελκυστήρες της βρίσκονται σε ορισμένα από τα σημαντικότερα κτίρια στον κόσμο. Μεταξύ αυτών το θέατρο του Κρεμλίνου (State Kremlin Palace), στο οποίο ανέλαβε και ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός θαλάμου 28 τ.μ. σε διάστημα μόλις επτά εβδομάδων, το Μουσείο Mary Rose στο Πόρτσμουθ στη Μεγάλη Βρετανία, το Μουσείο Kumu στο Ταλίν της Εσθονίας, ο πύργος Obel στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας.

Η υψηλή τεχνογνωσία και η αξιοπιστία της την καθιστούν προμηθευτή μεγάλων έργων του κατασκευαστικού κλάδου. Η Kleemann διεκπεραιώνει παγκόσμιας εμβέλειας έργα, καθώς οι πελάτες της ανά τον κόσμο αναγνωρίζουν τόσο την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, όσο και την ικανότητά της να εκτελέσει σωστά και έγκαιρα οποιοδήποτε έργο, ανεξαρτήτως του βαθμού δυσκολίας. Χάρη στην ταχύτητα και ευελιξία που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της, η Kleemann επιτυγχάνει εξαιρετικά γρήγορους χρόνους παράδοσης, ακόμα και σε έργα υψηλών και ιδιαίτερων απαιτήσεων. Η δυνατότητα παραμετροποίησης ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις κάθε πελάτη και έργου αποτελεί σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα που της επιτρέπει να αναλαμβάνει την κατασκευή ανελκυστήρων σε αεροδρόμια, πλοία αλλά και σε πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στη Νορβηγία. Στον μακρύ κατάλογο των έργων, που η ελληνική πολυεθνική έχει ολοκληρώσει, φιγουράρουν το διεθνές αεροδρόμιο της Ρίγας, το διεθνές αεροδρόμιο Keflavik στην Ισλανδία, το Elite Stadium στην Ιρλανδία, το γήπεδο ποδοσφαίρου AMEX στο Μπράιτον, η μεγαλύτερη μονάδα αφαλάτωσης νερού στον κόσμο στη Σαουδική Αραβία, οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής στο Beni Suef στην Αίγυπτο, το πανοραμικό FlexyLift στον καθεδρικό ναό Norwich στη Μεγάλη Βρετανία, το εμπορικό κέντρο Green Gold στο Ζάγκρεμπ, το εκθεσιακό κέντρο της Ferrari και Maserati στο Σίδνεϊ, το κατάστημα της Porsche στη Χιλή και πλήθος άλλων που την κατατάσσουν στους ισχυρότερους κατασκευαστές στον κόσμο στον τομέα της.

Εκτός από την προϊοντική υπεροχή, στα σημαντικά επιτεύγματα της εταιρείας είναι και η υψηλή ανθρωποκεντρική εταιρική κουλτούρα. Η Kleemann δημιουργεί προσωπικές σχέσεις με τους πελάτες της, επενδύοντας σε σχέσεις εμπιστοσύνης και υποστήριξης. Το After Sales Service της εταιρείας παρέχει 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη για άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε θέματος, σε οποιοδήποτε σημείο της γης. Η εταιρεία επενδύει στους ανθρώπους της δημιουργώντας ευκαιρίες διαρκούς εκπαίδευσης και προγράμματα υποστήριξης για όλους τους εργαζόμενους (breakthrough coaching), που σήμερα φθάνουν τους 1.400, από τους οποίους οι 1.000 απασχολούνται στην Ελλάδα. Λίγα μόλις χρόνια μετά την έναρξη της οικονομικής ύφεσης στη χώρα, ο όμιλος έχει δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και σήμερα η Kleemann απασχολεί περισσότερους εργαζόμενους από ποτέ, ενώ στοχεύει στη δημιουργία ακόμη περισσότερων ευκαιριών απασχόλησης στο μέλλον.

>Mε στοιχεία από ειδικό αφιέρωμα της Καθημερινής 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template