Πρωτοσέλιδο στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Τουρκίας το ρεπορτάζ του pronews.gr: «Αν όχι πόλεμος τώρα, πότε;»!

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019

Τουρκική αμηχανία για το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ δημοσίευμα του pronews.gr αναφορικά με την συμφωνία ανακήρυξης ΑΟΖ
Τουρκίας και Λιβύης επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στο οποίο ρεπορτάζ τίθεται ταυτόχρονα και το ερώτημα προς την ελληνική πολιτική ηγεσία «Αν όχι πόλεμος τώρα, πότε;».

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Τουρκίας, η Yeni Safak, η οποία αποτελεί το σημαντικότερο, προσκείμενο στον πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν, εκδοτικό συγκρότημα με τον διευθυντή της Ιμπραχίμ Καραγκιούλ να είναι στενός σύμβουλος και φίλος του Τούρκου προέδρου, έκανε πρωτοσέλιδο το κύριο θέμα του pronews.gr, για το οποίο μάλιστα αναφέρει ότι είναι «από τα κορυφαία ελληνικά ειδησεογραφικά Μέσα»

Το πρωτοσέλιδο άρθρο της Yeni Safak για το pronews.gr δανείζεται τον ελληνικό τίτλο: «Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης έχει εξοργίσει τους Έλληνες: Αν όχι πόλεμος τώρα, πότε»;

Μεταξύ άλλων η Yeni Safak αναφέρει: «Ο Τύπος της γείτονος αναφέρει ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών παραλύει την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή: Εάν δεν γίνει πόλεμος τώρα, πότε θα γίνει; Αναφέρουν οι επικεφαλίδες».

Χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει και φωτογραφία του άρθρου του pronews.gr το οποίο προκάλεσε αίσθηση και αμηχανία στην γειτονική χώρα.
Στο άρθρο που αναδημοσιεύει η Γενί Σαφά το pronews.gr σημειώνει:
«Στα χέρια του ΥΠΕΞ βρίσκεται το μνημόνιο Τουρκίας–Λιβύης με το οποίο η Άγκυρα αρπάζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα και αυτό αποτελεί αιτία πολέμου, εάν όχι τώρα, πότε;
Δεν τίθεται καν θέμα υφαρπαγής της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ διότι έχουν αφαιρέσει και θέσει υπό τουρκική κατοχή, ολόκληρη την ελληνική υφαλοκρηπίδα ανατολικά της Ρόδου, Καρπάθου και Κρήτης ενώ έχουν «καταπιεί» εδαφικά ολόκληρο το σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Αν αυτό δεν είναι αιτία πολέμου και άμεσης καταβύθισης οποιουδήποτε τουρκικού αεροναυτικού μέσου πλησιάσει στην περιοχή προκειμένου να επιβεβαιωθεί de facto η ελληνική κυριαρχία, τότε μιλάμε ήδη για εθνικό ακρωτηριασμό στον οποίο δεν έχει αντιδράσει η Αθήνα.


Εκτός από το σημείο που είχε δώσει η Ελλάδα στίγματα για την ελληνική υφαλοκρηπίδα το Νοέμβριο του 2008 επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη στο ΥΠΕΞ, οι Τούρκοι προχωρούν και έξω από τις ακτές της Καρπάθου και της Κρήτης»


Aκολουθούν τα print screen από το τουρκικό δημοσίευμα.

Ακολουθεί το τουρκικό κείμενο:


Türkiye-Libya anlaşması Yunan'ı çıldırttı: Savaş şimdi değilse ne zaman?

Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakat sonrası Yunanistan basını, Atina yönetimini topa tuttu. İki ülke arasındaki anlaşmanın, Yunanistan'ın bölgedeki gücünü felç ettiğini öne süren komşu basını: "Eğer savaş şimdi olmayacaksa ne zaman olacak?" başlıkları attı.

Türkiye ile Libya arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" anlaşmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Yunanistan'ın önde gelen haber sitelerinden 'pronews', manşete taşıdığı habere "Türkiye ve Libya'nın resmi anlaşmaları, Yunan kıta sahanlığını yok sayıyor. Eğer savaş şimdi olmayacaksa ne zaman olacak?" başlığını attı.
Haberde Türkiye ve Libya arasında varılan anlaşmanın, Yunanistan açısından bölgedeki gücün felç edilmesi anlamını taşıdığı belirtiliyor.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template