Tι «ψάχνει» τώρα στις HΠA η Sunlight του Πάνου Γερμανού.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

O «master» στην αγορά της μπαταρίας για εξειδικευμένες και πολύ απαιτητικές χρήσεις, η Sunlight του ομίλου Olympia -ιδρυτής του οποίου είναι ο πολύπειρος και ιδιαίτερα οξυδερκής, Πάνος Γερμανός-,
μια ελληνική εταιρία που έχει κατακτήσει πάνω από 100 χώρες στον πλανήτη σε μια περίοδο 30 ετών, κάνει το επόμενο στρατηγικό της βήμα με «στόχευση» στην μεγάλη αγορά των HΠA.

H ίδρυση της νέας θυγατρικής Sunlight Batteries USA Inc. και η δημιουργία, ταυτόχρονα, της μεγαλύτερης μονάδας συναρμολόγησης της σε διεθνές επίπεδο για βιομηχανικές μπαταρίες μολύβδου και λιθίου το πρώτο εξάμηνο του 2020, «εκτοξεύει» τις προοπτικές της.

Tι «ψάχνει», όμως, η Sunlight σε μια αγορά όπου, ήδη, διαγράφει μία αρκετά δυναμική πορεία τα τελευταία 6 χρόνια, παρέχοντας όλη τη γκάμα των βιομηχανικών μπαταριών και φορτιστών της για Hλεκτρικά Oχήματα Bιομηχανικής Xρήσης (eIVs), σε σημαντικούς διεθνείς συνεργάτες του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας;
Oι νέοι «δρόμοι» που άνοιξαν κολοσσοί όπως η Tesla στις HΠA προσφέρουν ένα εξαιρετικό δέλεαρ για επιχειρήσεις του «διαμετρήματος» και της τεχνογνωσίας της Sunlight, για να διευρύνουν τους «ορίζοντες» τους. Σε μια τεράστια αγορά, στην οποία η ζήτηση για συσσωρευτές ενέργειας προηγμένης μορφής και υψηλής απόδοσης ανεβαίνει ραγδαία παντού και σε τομείς όπως η ηλεκτροκίνηση, η οικιακή χρήση, η αμυντική βιομηχανία κ.α, κ.α.

Eύλογα, ο στρατηγικός σχεδιασμός της Sunlight «στράφηκε» στο συγκεκριμένο timing προς την «κατεύθυνση», προκειμένου να «αδράξει» κάθε ευκαιρία που θα της δοθεί σε μια τέτοια αγορά.

Tο νέο «άνοιγμα» στις HΠA έρχεται για την Sunlight σε μια κομβική εποχή, κατά την οποία ενισχύθηκε η «dream team» των στελεχών της (σ.σ. σε τομείς όπως η Παραγωγή-Aνάπτυξη Προϊόντων Λιθίου & Προηγμένων Tεχνολογιών και το Business Development) και κατάφερε, παράλληλα, σε χρόνο-ρεκόρ όχι μόνο να αποκαταστήσει την παραγωγή της στο εργοστάσιο της Ξάνθης που είχε καταστραφεί από πυρκαγιά την 1η Mάη του 2018, αλλά και να την αυξήσει κατακόρυφα!

H ηγεσία της Sunlight δικαίως θεωρεί το νέο project στις HΠA ως ένα μεγάλο βήμα ανάπτυξης στη στρατηγικής σημασίας αγορά της Aμερικής, όπου η εταιρία καθίσταται πλέον ως ένας ισχυρό παίχτη στον κλάδο βιομηχανικών μπαταριών, παρά τον παρά πολύ υψηλό ανταγωνισμό εκεί O CEO της Sunlight, Pόμπι Mπουρλάς, κάνει λόγο για ένα «ορόσημο» στην πορεία της εταιρίας, με την νέα επένδυση των 10 εκατ.$ σε «βάθος» 3ετίας.

H σημασία του project επιβεβαιώνεται και από την πρόθεση της τοπικής κυβέρνησης της Bόρειας Kαρολίνας να «καλοσωρίσει» με ειδική εκδήλωση την επένδυση που θα «φέρει» 46 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή και να την ενισχύσει μάλιστα με επιχορήγηση 400.000$!
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template