Νέες συλλήψεις για την ποσότητα ναρκωτικών «μαμούθ» - 1.300 κιλά κοκαΐνης έκρυβαν Αλβανοί σε ενοικιαζόμενα δωμάτια

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Νεώτερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας με το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που βρέθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Σε ενοικιαζόμενα δωμάτια κοντά στην πόλη του Αστακού είχαν αποθηκεύσει τα μέλη συμμορίας 1.300 κιλά κοκαΐνης.
Αλβανοί και Μαροκινοί είναι οι οκτώ συλληφθέντες που βρίσκονται στα χέρια των Αρχών, μετά την εξιχνίαση μεγάλης υπόθεσης ναρκωτικών, κατά την οποία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας ένας τόνος και 181 κιλά κοκαΐνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι συλλήψεις υπόπτων για το θέμα, οι οποίοι, όπως και η κατασχεθείσα κοκαΐνη, έχουν μεταφερθεί στο Αγρίνιο.
Οι εισαγωγές στην Ελλάδα έγιναν οδικώς από την Αλβανία, αλλά και με σκάφος στον Αστακό.Τα μέλη της οργάνωσης έφερναν τα ναρκωτικά από τον Άγιο Βικέντιο στην Καραϊβική και τα προωθούσαν σε Ευρώπη και Βορειοδυτική Αφρική εκτός από την Ελλάδα.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης, που αποτελεί σημαντικό πλήγμα στη δράση των λατινοαμερικανικών καρτέλ, ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Η εν λόγω σπείρα μετέφερε ναρκωτικά στη χώρα μας τους τελευταίους έξι μήνες ενώ οι Αρχές, ενώ είναι η πρώτη φορά που Αστυνομικοί συναντούν περίπτωση εισαγωγής ναρκωτικών από τον Άγιο Βικέντιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τους οκτώ συλληφθέντες οι Αρχές αναζητούν έναν Έλληνα, 42 ετών, που διαμένει στον Νέο Κόσμο. Έχουν γίνει έρευνες στην περιοχή του Νέου Κόσμου αλλά και σε σπίτι στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων.

Αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες, οι άντρες της Δίωξης πραγματοποίησαν έφοδο σε οικία στον Αστακό, όπου το κύκλωμα αποθήκευε τις ποσότητες για την μετέπειτα διακίνησή τους στου τελικούς προορισμούς όπου εντόπισαν σε ταξιδιωτικούς σάκους και σε δέματα ποσότητα κοκαΐνης ενός τόνου και 181 κιλών, κατάφεραν να συλλάβουν 8 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και κατασχέθηκαν περίστροφο, πιστόλια και αυτόματα όπλα καλάσνικοφ.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης, οι Αρχές διεξάγουν έρευνες σε Ισπανία και Αλβανία, εκτός από τη χώρα μας.

Τα ναρκωτικά εντόπισε και κατάσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών της Αθήνας σε συνεργασία με την ΕΚΑΜ και

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το απόγευμα στον αρμόδιο εισαγγελέα στην Αθήνα, ενώ θα γίνει αναλυτική ενημέρωση από τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη και τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρο Χρονόπουλο. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template