Ο μυστηριώδης δισεκατομμυριούχος που ξόδεψε 262 εκατ. δολάρια για ένα ακίνητο στο Λονδίνο

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Και όμως, για τον αγοραστή, Cheung Chung Kiu, δεν είναι η ακριβότερη αγορά που έχει κάνει. Ο Κινέζος πρόεδρος της C C Land Holdings Ltd.
αγόρασε ένα οικόπεδο στο Χονγκ Κονγκ έναντι 656 εκατ. δολαρίων το 2015, ποσό ρεκόρ για εκείνη την περίοδο. 
Η C C Η Land έχει ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές αγορές εμβληματικών ακινήτων στο Λονδίνο, μετά από δεκαετίες αγορών στην Κίνα. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο Λονδίνο από το 2017, επενδύοντας περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια λίρες (2,6 δισ. δολάρια) στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Ο όμιλος, γνωστός και ως ο ιδιοκτήτης του Cheesegrater, του ουρανοξύστη με το ιδιαίτερο σχήμα, έχει ακόμη στην κατοχή του ένα τετράγωνο με γραφεία στο Κεντρικό Λονδίνο, το μισό του Nine Elms Square, ενώ κατέχει μερίδιο και στο Whiteleys, ένα πρώην εμπορικό κέντρο κοντά στο Hyde Park.

Εκτός από όλες αυτές τις επενδύσεις, πολύ λίγα είναι γνωστά για τον ίδιο τον Cheung, έξω από τους κύκλους με τους κροίσους της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ, όπου σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, είναι μέλος μίας ομάδας πόκερ -της Big Two Club– στην οποία συμμετέχουν οι μεγιστάνες της αγοράς ακινήτων Joseph Lau της Chinese Estates Holdings Ltd., Hui Ka Yan της China Evergrande Group και Henry Cheng της New World Development Co. Λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπου που απέκτησε και ξοδεύει την περιουσία του είναι δύσκολο να βρεθούν -όπως ακριβώς επιθυμεί ο ίδιος.

«Η εταιρεία πραγματοποιεί πολλές επενδύσεις στην Κίνα ενώ έχω επενδύσει και προσωπικά», δήλωσε ο Cheung στους δημοσιογράφους όταν παρακολούθησε την Πολιτική Συμβουλευτική Διάσκεψη της Κίνας το 2018. «Αλλά δεν θα το γνωρίζετε».

«Ενώ η C C Land πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των γνωστών επιχειρηματικών κινήσεων του Cheung, αποτελεί ένα μόνο τμήμα ενός μεγαλύτερου ιστού. Ο ίδιος έχει συμμετοχές σε τουλάχιστον 15 εταιρείες και επί του παρόντος είναι μέλος σε τρία ΔΣ, μεταξύ των οποίων και της C C Land. Με βάση αυτές τις αποκαλύψεις, η περιουσία του έχει αξία τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires.
Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τον αινιγματικό δισεκατομμυριούχο, ο οποίος πρόσφατα εμφανίστηκε ως χορηγός της σκηνής τέχνης στο Λονδίνο. Η C C Land ήταν σπόνσορας της έκθεσης του Pierre Bonnard στην Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης Tate πέρυσι και χορηγός του προγράμματος Γλυπτική στην Πόλη. Είναι γνωστό ότι ο επιχειρηματίας είναι προσγειωμένος και λιτός, ενώ εμφανίστηκε με αθλητική φόρμα όταν πήγε να ελέγξει το κτίριο Cheesegrater πριν το αγοράσει το 2017, σύμφωνα με ανθρώπους που ήταν παρόντες.

Στα εταιρικά αρχεία δεν αποκαλύπτεται το εκπαιδευτικό υπόβαθρο του Cheung ή η προηγούμενη σταδιοδρομία του. Μετακόμισε στο Χονγκ Κονγκ από τη νοτιοδυτική κινεζική πόλη Chongqing μετά το γυμνάσιο το 1980, σύμφωνα με κινέζικα δημοσιεύματα. Δύο χρόνια αργότερα, άρχισε την εμπορία ηλεκτρονικών ειδών, ίδρυσε τη Chongqing Industrial το 1985 και εισήλθε στην αγορά ακινήτων τη δεκαετία του 1990.Εκπρόσωπος τηςC C Landαρνήθηκε να σχολιάσει την καθαρή αξία της περιουσίας του Cheung και τις σπουδές που έχει κάνει.

Ο Cheung έχει το παρατσούκλι Chongqing’s Li Ka-shing που του έχει δώσει ο τοπικός τύπος, υποδηλώνοντας ότι είναι δισεκατομμυριούχος, ότι δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων και ότι γεννήθηκε στο Chongqing.

Επίσης, τα media της Κίνας έχουν ασκήσει κριτική στην εταιρεία για «απόσυρση των επενδύσεων από την χώρα», πουλώντας υψηλής αξίας περιουσιακά στοιχεία.


Ο Cheung συνηθίζει να συνεργάζεται με τους δισεκατομμυριούχους φίλους του. Για παράδειγμα η Evergrande εξαγόρασε μία εταιρεία ακινήτων στο Chongqing, στην οποία η C C Land και η Chinese Estates είχαν μερίδια αξίας 7 δισ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ, το 2015. Η σύζυγος του Lau και η C C Land είχαν επενδύσει στα ομόλογα της Evergrande.

Ο Cheung αγόρασε το αρχοντικό που βρίσκεται στον αριθμό 2-8a της Rutland Gate, το οποίο έχει θέα στο Hyde Park, μέσω του γραφείου διαχείρισης της οικογενειακής του περιουσίας, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του επιχειρηματία με email του στο πρακτορείο Bloomberg. Το ακίνητο μπορεί να παραμείνει ένα ενιαίο σπίτι ή να μετατραπεί σε διαμερίσματα πολυτελείας.

(Πατήστε εδώ για να δείτε εσωτερικές φωτογραφίες του ακινήτου)

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό της έπαυλης:


























Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template