Δείτε τις πιο πλούσιες δυναστείες στον πλανήτη – Περιουσίες που αυξάνουν κατά $70.000 ανά λεπτό!

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ξεχάστε το περίφημο 1% - Οι παρακάτω οικογένειες ελέγχουν αμύθητο πλούτο για γενιές - ποιες είναι από πού προέρχονται;
Τα νούμερα προκαλούν ζαλάδα. Η περιουσία της πιο πλούσιας δυναστείας του πλανήτη, των αμερικανών Waltons αυξάνεται κατά $70.000 το λεπτό ή $100 εκατ. τη μέρα. Η συνολική τους περουσία αυξήθηκε σε ένα χρόνο κατά 39 δισεκ, φτάνοντας τα $191 δισ.
Αντίστοιχη πρόοδο είχαν και άλλες δυναστείες:


Οι 25 πιο πλούσιες οικογένειες του πλανήτη ελέγχουν περίπου 1,4 τρισεκατομμύρια πλούτου, μια βελτίωση… 24% σε σχέση με τον προηγούμενο έτος.

Ποιες είναι οι δέκα πιο πλούσιες;
1. Οικογένεια Γουόλτον/Walmart: $190,5 δισ.




Με έδρα το ταπεινό Μπέντονβιλ του Αρκανσο ο αμερικανικός κολοσσός της λιανικής είχε έσοδα $514 δισεκατομμύρια σε περισσότερα από 11 χιλιάδες καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Η οικογένεια ελέγχει τις μισές μετοχές της Walmart. Μόνο από μερίσματα το περασμένο έτος είχαν κέρδη ύψους $3 δισ.
2. Οικογένεια Μαρς/Mars: $126,5 δισ.





Από τις σοκολάτες Mars, M&M και Milky Way ως τα προϊόντα περιποιήσης κατοικιδίων, η εταιρεία τροφοδοτεί την δεύτερη μεγαλύτερη οικογενειακή περιουσία του πλανήτη.
3. Δυναστεία Κοτς/Koch Industries: $124,5 δισ.

Παρά τις ενδοοικογενειακές συγκρούσεις των αδελφών Κοτς η οικογενειακή περιουσία αυξάνεται – όπως και η επιρροή τους στην Γουάσινγκτον


4, Αλ Σαούντ/Σαουδική Αραβία: $100 δισ.
Εδώ η εκτίμηση της περιουσίας είναι χαμηλότερη από την πραγματικότητα καθώς η διερυμένη οικογένεια των Αλ Σαουντ, της βασιλικής δυναστείας της Σαουδικής Αραβίας περιλαμβάνει χιλιάδες μέλη (περίπου 15.000) με περιουσίες εκατομμυρίων. Μόνο ο πρίγκηπας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν ελέγχει προσωπικά περιουσία μεγαλύτερη του ενός δισ.


5. Αδελφοί Βερτεμέρ/Chanel: $57,6 δισ.
Ο παππούς τους ίδρυσε την Coco Chanel το 1920 και η εταιρία παράγει ακόμη έσοδα 11 δισεκατομμυρίων το χρόνο. Τα αδέλφια έχουν άλογα κούρσας και αμπέλια.

6. Απόγονοι Ερμέ/Hermes: $53,1 δισ.
Οι απόγονοι του Τιερί Ερμέ έκαναν τη δεκαετία του 1970 το μεγάλο άνοιγμα με διεθνές δίκτυο καταστημάτων. Η νέα χιλιετία έφερε νέα ροή εσόδων από την Ασία κάνοντας τη δυναστεία που έχει έδρα το Παρίσι τη δεύτερη πλουσιότερη στην Ευρώπη

7. Βαν Ντάμ, Ντε Σπελμπεργκ, Ντε Μεβιους/Anheuser – Busch Inbev: $52,9 δισ.
Τρεις οικογένειες από το Βέλγιο με ρίζες στον 14ο αιώνα, επεκτάθηκαν το 2004 απορροφώντας τη Βραζιλιάνικη AmBev. H Stella Artois το πιο γνωστό τους προϊόν, πρωτολανσαρίστηκε το 1926 ως «Χριστουγεννιάτικη μπύρα». Έκτοτε γεμίζει τις τσέπες τους.
8. Μπέρινγκερ, Φον Μπάουμμπαχ/Boehringer Ingelheim: $51,9 δισ.
130 χρόνια μετά την ίδρυση της Γερμανικής φαρμακευτικής από τον Αλμπερτ Μπέρινγκερ, η δυναστεία – που περιλεμβάνει και το επώνυμο φον Μπαουμπαχ ελέγχει ακόμα την εταιρία.
9. Οικογένεια Αμπανί/Reliance Industries
Η πιο πλούσια δυναστεία της Ασίας είναι από την Ινδία και από τις πλέον πρόσφατες: Ο πατριάρχης Αμπανί ίδρυσε την εταιρία του το 1957 και πέθανε το 2002 χωρίς να αφήσει διαθήκη. Η χήρα του κατάφερε να φέρει σε συννενόηση τους δυο γιους. Ο Μουκές, που ελέγχει το μεγαλύτερο διυλιστήριο του πλανήτη μένει σε ένα ιδιόκτητο σπίτι 27 ορόφων στη Μουμπάϊ

10 Καρτζιλ, ΜακΜίλαν/Cargill: $42,9

Τα μέλη της οικογένειας ελέγχουν την μεγαλύτερη εταιρία των ΗΠΑ που δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Η εταιρία που διακινεί εμπορεύματα ξεκίνησε στην Ιοβα το 1865 με ένα σιλό. Τα μέλη της οικογένειας διατηρούν τον έλεγχο αυτού του γίγαντα των τροφίμων, της γεωργίας και της βιομηχανίας.


Υπολογισμοί: Bloomberg
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template