Εταιρεία «Δρομέας»: Ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας στο εξωτερικό

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της εταιρείας «Δρομέας» στο εξωτερικό άφησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της,
Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενώ υπογράμμισε τις δυσκολίες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Περιμένουμε να δούμε αν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της η κυβέρνηση
«Είμαστε σε καλό δρόμο που μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε τη διαδικασία μεταφοράς έδρας της εταιρείας στο εξωτερικό. Θα περιμένουμε να δούμε αν θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας» είπε ο κ. Παπαπαναγιώτου και συνέχισε: «δεν αμφιβάλλω για τις καλοπροαίρετες θέσεις που έχει εκφράσει ο πρωθυπουργός. Το θέμα είναι αν το ευρύτερο περιβάλλον θα μπορέσει να εφαρμόσει τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες ώστε το κλίμα να γίνει ευνοϊκό».

Ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας τα επόμενα δύο χρόνια

Πρόσθεσε επίσης ότι «τα δύο επόμενα χρόνια για την εταιρεία θα είναι πολύ σημαντικά λόγω των παραγγελιών που έχει συσσωρεύσει και θα έχουμε την άνεση να κινήσουμε τη διαδικασία μεταφοράς της έδρας στο εξωτερικό όπου υπάρχουν μεταξύ άλλων, χαμηλότερα επιτόκια, λιγότερη γραφειοκρατία και λιγότερες ακατανόητες παρεμβάσεις της δημόσιας διοίκησης».

Κληθείς να διευκρινίσει αν έχει καταλήξει στη χώρα όπου θα μεταφερθεί η έδρα της εταιρείας, είπε ότι οι δύο επιλογές που εξετάζονται είναι Λουξεμβούργο και Βέλγιο. Σημειώνεται ότι στις Βρυξέλλες η εταιρεία λειτουργεί ήδη θυγατρική εδώ και πολλά χρόνια.
Τι ταλανίζει την επιχειρηματικότητα στην χώρα

Στην Ελλάδα όπως είπε ο κ. Παπαπαναγιώτου υπάρχουν μια σειρά από κακώς κείμενα που ταλανίζουν την επιχειρηματικότητα με πιο επώδυνα τα υψηλά επιτόκια δανεισμού, τη γραφειοκρατία και τις ελλιπείς παροχές στις βιομηχανικές ζώνες.

Ο επικεφαλής της «Δρομέας» αναφέρθηκε στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα επισημαίνοντας ότι αδυνατεί να εξασφαλίσει ανταγωνιστικά επιτόκια στις ελληνικές επιχειρήσεις ενώ καυτηρίασε και τα κριτήρια με τα οποία δίνονται οι χρηματοδοτήσεις στις επιχειρήσεις τα οποία δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές δυνατότητες των εταιρειών όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Η υπόθεση με το επιδοτούμενο πρόγραμμα εξωστρέφειας
Στο ίδιο σημείο στάθηκε στην αντιμετώπιση που έτυχε η "ΔΡΟΜΕΑΣ" από τη Δημόσια Διοίκηση όσον αφορά ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα εξωστρέφειας για το οποίο η εταιρεία έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την υλοποίησή του. Όπως είπε ο κ. Παπαπαναγιώτου, η αρμόδια κρατική υπηρεσία, ενώ είχε ήδη καταβληθεί το ήμισυ του προγράμματος, απέρριψε την αίτηση.
Όπως είπε ο κ. Παπαπαναγιώτου, η εταιρεία έχει εισέλθει σε έναν δυναμικό κύκλο ανάπτυξης και ελπίζει βάσιμα σε περαιτέρω μεγέθυνσή της. Μάλιστα με όχημα το υπερσύγχρονο και πλήρως καθετοποιημένο εργοστάσιο της στις Σέρρες μπορεί να ελπίζει βάσιμα στην ανάληψη νέων έργων στις διεθνείς αγορές.

Σύμβαση 15 εκατ. ευρώ

Κορυφαίο παράδειγμα αποτελεί η σύμβαση διάρκειας 4 χρόνων με τον γερμανικό στρατό που υπέγραψε πρόσφατα, για την παραγωγή 60.000 ηλεκτρικά ρυθμιζόμενων γραφείων προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ. Η νέα αυτή σύμβαση είναι επιπρόσθετη των 5 εκατ. ευρώ, σύμβαση διάρκειας 4 μηνών για την παραγωγή ειδικών ερμαρίων, που υπεγράφη στις αρχές Νοεμβρίου 2019.

Ο κ. Παπαπαναγιώτου αισιοδοξεί ότι τα επόμενα χρόνια οι πωλήσεις της εταιρείας θα αυξηθούν περαιτέρω με δεδομένο το υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργου που ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ. Για φέτος αναμένει τζίρο στα 18 εκατ. ευρώ ενώ αισθητά βελτιωμένη εκτιμά πως θα είναι και η κερδοφορία. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template