Η χρονιά που οι μεγιστάνες της Ινδίας αντιμετώπισαν… μέχρι και θάνατο

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Για πολλούς Ινδούς μεγιστάνες το 2019 τέλειωσε με πολύ δυσμενείς όρους λόγω του πρόσφατου σχεδίου νόμου περί χρεοκοπίας της χώρας, με τους μεγιστάνες να τρέχουν και να μην
φτάνουν για να καθαρίσουν τα χρέη από τα βιβλία τους.

Χάθηκαν απίστευτα ποσά και περιουσιακά στοιχεία ενώ πολλοί κατέληξαν στη φυλακή και άλλοι αυτοκτόνησαν.
Το πιο σημαντικό είναι ότι πολλοί δανειστές άρχισαν το 2019 να κατάσχουν περιουσίες από παραβατικές επιχειρήσεις ή να τις οδηγούν σε πτώχευση, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Οι τράπεζες της Ινδίας διέγραψαν ένα ιστορικό υψηλό ποσό δανείων ύψους 39 δισ. δολάρια μέσα σε διάστημα 18 μηνών, σε μια προσπάθεια να διορθώσουν τους ισολογισμούς τους, «παλεύοντας» να επιστρέψουν στα κέρδη έπειτα από τεράστια χρέη σε δάνεια τα οποία έπρεπε να σηκώσο
υν.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μια σκιώδης τραπεζική κρίση οδήγησε σε συμπίεση της ρευστότητας, αποδυναμώνοντας εντελώς επιχειρήσεις οι οποίες βασίζονταν σε ρευστότητα.
«Έχει κλείσει ο κύκλος για τους μεγιστάνες που βασίζονταν στην ανάπτυξη μέσω δανεισμού» είπε ο οικονομικός αναλυτής της Brescon & Allied Partners, Nirmal Gangwal. «Πολλές εταιρείες κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα. Πρόκειται για πρωτοφανής πτώση».
Μερικοί από τους μεγαλύτερους και δημοφιλέστερους επιχειρηματίες της χώρας που είδαν τις περιουσίες τους να καταρρέουν:




Υπόθεση Malvinder & Shivinder Singh




Δύο αδέρφια τα οποία είχαν στην κατοχή τους τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία της Ινδία και τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα νοσοκομείων συνελήφθησαν τον Οκτώβριο για απάτες αναφορικά με χρήματα που είχαν δανειστεί ύψους 337 εκατ. δολαρίων, ενώ οι αρχές της χώρας βρήκαν ότι το 2018 τα αδέρφια είχαν υπεξαιρέσει 56 εκατ. δολάρια από την αλυσίδα νοσοκομείων. Συνολικά πρόκειται για κατάρρευση αξίας 2 δισ. δολαρίων


Υπόθεση V.G. Siddhartha



Πριν αυτοκτονήσει πηδώντας από γέφυρα τον Ιούλιο, ο ιδρυτής της μεγαλύτερης αλυσίδας καφέ «Cafe Coffee Day» έγραψε ένα γράμμα στο οποίο αναφερόταν στις πιέσεις που δεχόταν από τους δανειστές του και από την εφορία. 


Ο Siddhartha τα τελευταία δύο χρόνια δέσμευε όλο και περισσότερες μετοχές της εταιρείας με σκοπό την αναχρηματοδότηση δανείων όλο και στενότερων περιόδων με τεράστια επιτόκια. «Ήθελα να πω ότι έδωσα τα πάντα» , έγραψε στην επιστολή. «Πολέμησα για πολύ καιρό αλλά σήμερα τα παράτησα».


Υπόθεση Naresh Goyal




Έχτισε τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ινδίας σε αξία, αλλά παραιτήθηκε από Πρόεδρος της Jet Airways τον Μάρτιο, υποχωρώντας στην πίεση των τραπεζών που πήραν την εταιρεία. 

Ο ανταγωνισμός και τα λίγα έσοδα έσπρωξαν την εταιρεία σε μεγάλες απώλειες. Η αεροπορική εταιρεία σταμάτησε να πετάει τον Απρίλιο και πτώχευσε δύο μήνες αργότερα, καθώς οι δανειστές απέτυχαν να βρουν αγοραστή. Τον Ιούλιο, ένα Δικαστήριο της Ινδίας απαγόρευσε στον Naresh Goyal να πετάξει στο εξωτερικό, αφού η κυβέρνηση ανέφερε ότι ερευνάται για απάτη 2,6 δισ. δολάρια με την Jet Airways. 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template