ΕΚΠΤΩΤΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ Τους σκοτώνουν αργά αργά…

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020

Τους σκοτώνουν αργά αργά. Ο Χιου Γκραντ το είπε δημόσια. Δεν είναι όμως μόνο τα media. Eίναι και το παλάτι που δεν μπορεί να χωνέψει το θράσος
και τη ζημιά που έκανε στο θεσμό ο γιος που απέκτησε η Νταιάνα με τον ταγματάρχη James Hewitt του Βρετανικού Ιππικού.

Aπό την Ιόλη Πιερίδη


Ηδη έχει αρχίσει η ηθική τους εξόντωση, πριν φθάσουμε στη φυσική. Οι 3 τους μοιάζουν να μην έχουν κανένα φίλο.

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα ήθελαν να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι, όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη, και αυτό ίσως γίνει νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν, αφού ο Πρίγκιπας Κάρολος, ο πατέρας του Χάρι, προτίθεται να διακόψει τη χρηματοδότηση που τους παρέχει ετησίως. Το πώς θα το καταφέρουν αυτό, δηλαδή να αναπληρώσουν τα χρήματα που τους πρόσφερε ο Κάρολος, παραμένει μεγάλο ερώτημα και αντικείμενο συζητήσεων στο παλάτι και όχι μόνο, ενώ το ζευγάρι δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τα σχέδιά του.


Προς το παρόν, ένα είναι σαφές: Από τη στιγμή που αποφάσισε να απεμπολήσει τα βασιλικά του καθήκοντα και να απαρνηθεί τις οικονομικές απολαβές της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, θα πρέπει το ζεύγος να βρει πραγματικές δουλειές. Ποιες θα είναι αυτές; 
Και πόσα θα πρέπει να βγάζουν προκειμένου να διαβιούν με τον τρόπο που είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα; Ετήσιο κόστος: Σχεδόν 3 εκατ. δολάρια


Είναι δύσκολο να καταλήξουμε στο ακριβές ποσό που έπαιρναν ο Χάρι και η Μέγκαν από τους μηχανισμούς του βρετανικού παλατιού κάθε χρόνο. Ο εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας δεν έχει απαντήσει με σαφήνεια για τα οικονομικά του ζευγαριού, αλλά είναι γνωστό πως το 95% των εσόδων τους προερχόταν από τον Πρίγκιπα Κάρολο και το Δουκάτο της Κορνουάλης.
Ένα ταμείο που αποτελείται από 131.000 στρέμματα ακίνητης περιουσίας και εμπορικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 450 εκατ. δολ. μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από αυτό το ταμείο, λοιπόν, δόθηκαν συνδυαστικά 6,5 εκατ. δολ. στον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ (στον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον) και στον Πρίγκιπα Χάρι και τη Μαρκλ στο οικονομικό έτος που τελείωσε τον Μάρτιο του 2019.

Η χρηματοδότηση των πριγκίπων και των οικογενειών τους δεν άλλαξε πολύ από το 2018 στο 2019, αν και όλα τα οικονομικά στοιχεία ανακοινώθηκαν πριν από τη γέννηση του παιδιού των Σάσεξ, του Άρτσι. Ας υποθέσουμε πως το εν λόγω ποσό μοιράστηκε ανάμεσα στις δύο οικογένειες (αν και είναι πιθανό οι Ουίλιαμ και Κέιτ, με τρία παιδιά, να έλαβαν ένα μεγαλύτερο μέρος του ποσού).Αν και οι Σάσεξ δεν ανακοίνωσαν ότι σταμάτησαν να λαμβάνουν αυτό το ποσό, κυκλοφόρησαν οι φήμες πως ο Κάρολος απειλεί να κλείσει την κάνουλα της χρηματοδότησης. Οι Σάσεξ, όμως, ανακοίνωσαν πως δεν θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τη βασιλική επιχορήγηση (Sovereign Grant), η οποία βέβαια καλύπτει το 5% του εισοδήματός τους για βασιλικά καθήκοντα όπως διεθνή ταξίδια, επισκέψεις σε επίσημες εκδηλώσεις και τη διατήρηση-ανακαίνιση της κατοικίας τους.

Αυτή η επιχορήγηση προέρχεται από το 25% των εσόδων του Βασιλικού Στέμματος, ενός ταμείου που περιλαμβάνει επενδύσεις και ακίνητα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά δεν ανήκει ούτε στη βασιλική οικογένεια ούτε στη βρετανική κυβέρνηση – ανήκει στον θεσμό της βρετανικής μοναρχίας. Το 2018 και το 2019, οι Σάσεξ χρησιμοποίησαν χρήματα από το ταμείο του Στέμματος για να ταξιδέψουν στον κόσμο, από τα Φίτζι έως τη Νότια Αφρική, για βασιλικές υποχρεώσεις.


Αν και δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστά τα κόστη αυτών των ταξιδιών, υπολογίζονται περίπου στα 105.000 δολάρια. (Αν και μπορεί τα ταξιδιωτικά κόστη να μειωθούν, αφού το ζευγάρι αποποιήθηκε τη βασιλική επιχορήγηση, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θέλουν να μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ Καναδά και Ηνωμένου Βασιλείου – κάτι που θα δημιουργήσει νέα έξοδα.)

Βάσει όσων γνωρίζουμε, εκτιμούμε πως οι συνολικοί πόροι των Σάσεξ από το Δουκάτο της Κορνουάλης και το ταμείο του Στέμματος αγγίζουν τα 3 εκατ. δολ. – χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνονται τα κόστη ασφαλείας. Σε αυτά, ακόμη, δεν περιλαμβάνονται τα κόστη για το σπίτι τους και την ανακαίνισή του: Πέρυσι, η βασιλική επιχορήγηση κάλυψε ανακαίνιση της εξοχικής κατοικίας, κόστους 3,12 εκατ. δολ., όπου μένει το ζευγάρι.Η ανακαίνιση βέβαια ξεκίνησε προτού το ζευγάρι μετακομίσει σε αυτό και καλύφθηκε από τη Βασίλισσα, στην οποία ανήκει η κατοικία, με τους Σάσεξ να πληρώνουν τα έπιλα και τη διακόσμηση. Αν και το σπίτι ανήκει, όπως είπαμε, στη Βασίλισσα Ελισάβετ, το ζευγάρι έχει αποφασίσει να μένει σε αυτό κάθε φορά που θα επισκέπτονται τη Βρετανία. 

Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν υπολογίζει τα κόστη ασφαλείας, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες καλύπτονται από τη Μητροπολιτική Αστυνομία, και τα οποία θα συνεχίσει να αναλαμβάνει η βασιλική οικογένεια.Λαμβάνοντας υπόψη, λοιπόν, όλα αυτά τα έξοδα αλλά και το αβέβαιο μέλλον της χρηματοδότησης, ανακύπτει το ερώτημα πώς ακριβώς το ζευγάρι θα κερδίσει εκατομμύρια δολάρια για τον τρόπο ζωής του. Ευκαιρίες καριέρας Έχουν κάποια χρήματα για να ζήσουν: Χάρη στην καριέρα της στην τηλεοπτική σειρά Suits, η Μαρκλ σύμφωνα με το Forbes έχει μια περιουσία περίπου 2,2 εκατ. δολ

Ο Πρίγκιπας Χάρι, από την πλευρά του, έχει αποταμιεύσεις αφού αυτός και ο αδελφός του κληρονόμησαν ένα μεγάλο μέρος από την περιουσία της Πριγκίπισσας Νταϊάνας, ύψους 31,5 εκατ. δολ., όταν εκείνη πέθανε το 1997.Αν και επισήμως δεν έχει ειπωθεί κάτι για τα μελλοντικά τους σχέδια, είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν καριέρες στους τομείς της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας. Η Μαρκλ είχε πει, όταν έμπαινε στη βασιλική οικογένεια, πως η υποκριτική ήταν παρελθόν για αυτήν. Τώρα, όμως, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία για να το ξανασκεφτεί.
Όπως εκτιμά το Forbes, απαιτούσε 85.000 δολ. για κάθε επεισόδιο της σειράς Suits – μια αμοιβή που μάλλον θα ανεβεί δεδομένου του τίτλου της σε περίπτωση επιστροφής στο τηλεοπτικό σανίδι.
Εξίσου πιθανό είναι το ζευγάρι να στηριχθεί σε αμοιβές από παρουσιάσεις και ομιλίες σε οργανισμούς και πανεπιστήμια, όπως ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία, Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον. Ένα παρόμοιο ενδεχόμενο είναι και η κυκλοφορία βιβλίου, τακτική που έχουν ενστερνιστεί με επταψήφιες απολαβές και άλλες διασημότητες.Το 2017, ο Μπαράκ Ομπάμα και η Μισέλ Ομπάμα υπέγραψαν ένα συμβόλαιο 65 εκατ. δολ. με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House για ένα βιβλίο, ενώ η Χίλαρι Κλίντον συμβόλαιο 14 εκατ. δολ. για το βιβλίο Hard Choices το 2014. 

Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες πως το ζευγάρι θα μπορούσε να ξεκινήσει διαφημίσεις μέσω podcast, μια τάση που γνωρίζει αυξητικούς ρυθμούς. 

Σύμφωνα με την PricewaterhouseCoopers, πέρυσι η διαφημιστική δαπάνη σε podcast έφτασε τα 680 εκατ. δολ., και μπορεί φέτος να αγγίξει το 1 δισ. δολ. Αν και όλα είναι ρευστά για το μέλλον του ζευγαριού και τις οικονομικές του απολαβές, ένα είναι σίγουρο: Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν φαίνεται να ξεμένουν από χρήματα σύντομα.

Διορία 72 ωρών έχει δώσει η βασίλισσα Ελισάβετ για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της βασιλικής οικογένειας και του Πρίγκιπα Χάρι, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.Το σοκ από την ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν ότι προτίθενται να αποποιηθούν τα καθήκοντά τους είναι τέτοιο στη Βρετανία, που επισκίασε την ιστορική ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο, το οποίο έδωσε το πράσινο φως για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, έπειτα από διαμάχες και διχασμούς τρεισήμισι ετών.

Περισσότερο από το Brexit, είναι το Megxit που δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα και δελτία ειδήσεων των βρετανικών ΜΜΕ, μετά την ανακοίνωση που αιφνιδίασε όλον τον κόσμο, ακόμα και τη βασίλισσα Ελισάβετ, ηλικίας 93 ετών.

Αλλά τι είναι στη πραγματικότητα αυτό που οδήγησε το ζευγάρι να αποποιηθεί τα καθήκοντά του; Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από τον κόσμο που αλλάζει βίαια και γυρίζει τη πλάτη σε θρησκείες και θεσμούς.

Η σκέψη μάλιστα ότι η Μέγκαν θα μπορούσε να έχει την τύχη της μητέρας του Χάρυ ήταν αυτή που υπήρξε καταλυτική στην απόφαση του ζευγαριού που θέλησε να αποδράσει από μια ζωή αφιερωμένη στο υποκριτικό πρωτόκολλο του Μπάκιγχαμ.


πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template