Αυτή η διαδικασία θα ακολουθηθεί για ΠΑΟΚ και Ξάνθη μετά την τροπολογία

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Η εισήγηση της ΕΕΑ για την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθη έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους του ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία
συνεχίζεται και μετά την τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα από το κοινοβούλιο και η οποία τροποποιεί τις ποινές με τις οποίες κινδυνεύουν οι δύο ΠΑΕ (ο κίνδυνος του υποβιβασμού θεωρητικά εξαλείφθηκε και πλέον υπάρχει αυτός της αφαίρεσης βαθμών).

Οι αντιδράσεις είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστούν ακόμη κι όταν τελεσιδικήσει η απόφαση στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, καθώς πλέον η καυτή πατάτα περνά πλέον στα δικά τους χέρια. Ας δούμε όμως συνοπτικά αυτά που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.

Ακόμη και μετά την ψήφιση της τροπολογίας, δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά το διαδικαστικό της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, το πρώτο βήμα που αναμένουν όλοι με τεράστιο ενδιαφέρον είναι η καθαρογραμμένη εισήγηση (πόρισμα) της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία συνοδευόμενη από το σκεπτικό της θα αποσταλεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η τελευταία θα τα διαβιβάσει στον αθλητικό δικαστή της Super League 1, που με τη σειρά του θα καλέσει τις δύο ΠΑΕ σε απολογία. Λογικά η κλήση θα αφορά την συνεδρίαση της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου.

Εκεί ο αθλητικός δικαστής θα μπει στην ουσία της υπόθεσης κι αφού εξετάσει τα στοιχεία της Επιτροπής κι ακούσει τους ισχυρισμούς των δύο ομάδων θα βγάλει την απόφαση του (αν όχι αυθημερόν το αργότερα μέχρι τη Δευτέρα 10/2). 

Αν ο δικαστής πειστεί ότι οι δύο ΠΑΕ είναι ένοχες για τα ελεγχόμενα αδικήματα και τις τιμωρήσει, τότε αυτές έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στην Επιτροπή Εφέσεων (που υπάγεται στην ΕΠΟ) κι αν η τιμωρία τους παραμείνει τότε θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία να προσφύγουν στο CAS (το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο).
Υπάρχει όμως και η περίπτωση οι δύο ομάδες να αθωωθούν από τον αθλητικό δικαστή και σ' αυτό το ενδεχόμενο δικαίωμα προσφυγής (που θα εκδικασθείο πάλι στην Επιτροπή Εφέσεων) έχει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ή ομάδες οι οποίες έχουν έννομο συμφέρον.

Λογικά όλα όσα περιγράφουμε παραπάνω θα έχουν ολοκληρωθεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε και θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα (όσονα φορά το κομμάτι που εμπλέκεται η ελληνική αθλητική δικαιοσύνη).

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template