Στο έλεος των απατεώνων-Σε χρεώνουν με μηνύματα χωρίς να ανοίξεις καν το κινητό σου

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Τι και αν έχεις πχ COSMOTE η άλλον πάροχο. Είσαι στο έλεος των απατεώνων του διαδικτύου. Κανένας δεν μπορεί να τους σταματήσει.Θα
αφαιρεθεί το υπόλοιπο των χρημάτων που εχεις. Το μόνο σίγουρο. Αυτό έπαθε και ο γράφων σήμερα το πρωί.Ιστοσελίδες καθημερινά δημοσιεύουν παράπονα καταναλωτών αλλά οπως θα διαβασετε πιο κατω οι εταιρείες είανι...ΝΟΜΙΜΕΣ!! 

Δηλαδή όπως αναφέρει σε δημοσείευμα του και το flashnews.gr:Χρεώθηκαν χωρίς να το γνωρίζουν από μηνύματα που έλαβαν στο κινητό τους, χωρίς καν να τα ανοίξουν και να τα διαβάσουν.

Σύμφωνα με τη σοβαρή καταγγελία που έκανε στο Flashnews.gr αναγνώστης που έχει καρτοκινητό, δέχτηκε τρια μηνύματα από άγνωστους πενταψήφιους αριθμούς και συγκεκριμένα τους 19015 και 54970. Ο ίδιος ούτε καν άνοιξε να τα διαβάσει. Όπως όμως διαπίστωσε έκπληκτος, ενώ είχε βάλει καινούρια κάρτα με μονάδες στο τηλέφωνο, πριν καν προλάβει καλά, καλά να τη χρησιμοποιήσει, χρεώθηκε στην κάρτα του με 6,24 ευρώ, συγκεκριμένα 2,08 ευρώ το κάθε μήνυμα που του εστάλη.

Ο ίδιος πήρε τηλέφωνο στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας και ζήτησε να μάθει τι ακριβώς συνέβαινε και πώς μπορούσε να προστατεύσει τον αριθμό του από αυτά τα νούμερα. Στον πάροχο του είπαν ότι η εταιρεία που αποστέλλει τα 5ψηφια μηνύματα είναι "νόμιμη" (;;;) και το μόνο που μπορούσε να κάνει ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας είναι μπλοκάρει την αποστολή αυτών των μηνυμάτων προς τον αριθμό του. Επίσης, του έδωσαν τον τηλεφωνικό αριθμό 2117800019 για να επικοινωνήσει με την εν λόγω εταιρεία.

Όπως μας είπε ο αναγνώστης, έχει πάρει πολλές φορές, ακούει μαγνητοφωνημένο μήνυμα κοπέλας με προφορά κυπριακής διαλέκτου, στο οποίο προτρέπει όποιον θέλει να διαγραφεί από τις υπηρεσίες να πατήσει το πλήκτρο 1 και όποιον θέλει να επικοινωνήσει με εκπρόσωπο να πατήσει το πλήκτρο 2. Όσες φορές κι αν πήρε τηλέφωνο, πατώντας το 2 για να μιλήσει με εκπρόσωπο της εταιρείας δεν τα κατάφερε ποτέ.


Δεν είναι ο μόνος

Σύμφωνα με τον άνθρωπο που μας κατήγγειλε το περιστατικό, το ίδιο ακριβώς έχει συμβεί και στον γαμπρό του στα Χανιά ο οποίος μάλιστα δεν έχει smartphone, αλλά ένα απλό, συμβατικό κινητό τηλέφωνο στο οποίο έχει στείλει η ίδια η εταιρεία σωρηδόν μηνύματα, με αποτέλεσμα να χρεωθεί ο λογαρισμός σύνδεσης που έχει με 36 ευρώ!

Το φαινόμενο φυσικά δεν είναι τοπικό. Ψάξαμε στο διαδίκτυο τον αριθμό και είδαμε αρκετά θύματα που προειδοποίουν για τον συγκεκριμένο αριθμό
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template