Νέος νόμος: Αφαίρεση τριών έως δέκα βαθμών, αντί υποβιβασμού, για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Τον υποβιβασμό σε αφαίρεση βαθμών ετοιμάζεται να μετατρέψει η κυβέρνηση, με την τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή, με
εισηγητή πιθανότατα τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η τροπολογία θα κατατεθεί το απόγευμα της Τρίτης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και οι ποινές που προβλέπονται, θα περιλαμβάνουν αφαίρεση από τριών έως δέκα βαθμών και πρόστιμο, το ύψος του οποίου θα ποικίλλει, ανάλογα με την περίσταση.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο η Ξάνθη όσο και ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό, αλλά με αφαίρεση βαθμών, εφόσον βεβαίως η εισήγηση της ΕΕΑ γίνει αποδεκτή από τα αρμόδια όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Ήδη, ωστόσο, από την πλευρά του ΠΑΟΚ υπάρχουν αντιδράσεις ακόμα και για το σενάριο της αφαίρεσης βαθμών (έξι, κατά πάσα πιθανότητα), καθώς, σε μια τέτοια περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα καταστεί αυτομάτω ςτο απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Η συγκεκριμένη τροπολογία έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, που ανέφερε σχετικά το πρωί της Τρίτης για το συγκεκριμένο θέμα και το πόρισμα της ΕΕΑ: «Θα περιμένετε μέσα στη μέρα κατάθεση σχετικής διάταξης, η οποία θα προβλέπει ότι θα υποβάλλονται τέτοιου είδους εξοντωτικές ποινές, όπως ο υποβιβασμός σε θέματα όπως αυτά που γνωμοδότησε η ΕΕΑ».

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΑ εισηγήθηκε τη Δευτέρα τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, για τον μεν «Δικέφαλο του Βορρά» εξαιτίας πολυιδιοκτησίας και της ακριτικής ομάδας για το μετοχολόγιό της. Σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής, συμφώνησαν ομόφωνα ότι έχουν γίνει οι παραβάσεις, αλλά υπήρξε διαφορετικό αποτέλεσμα στην ψηφοφορία αναφορικά με τις ποινες.

Συγκεκριμένα, για την εισήγηση αποβολής (ή υποβιβασμού, με άλλα λόγια), οι ψήφοι ήταν τέσσερις υπέρ και μία κατά, ενώ για τον ΠΑΟΚ ήταν τρεις υπέρ και δύο κατά.

Σε ερώτηση για το αν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε «φυσικά ναι», ενώ για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ανέφερε: «Θα περιμένετε την κατάθεση της σχετικής διάταξης, ούτως ώστε να μην επιβάλλονται τέτοιες ποινές. Μέχρι το απόγευμα θα το έχετε δει».
Υπενθυμίζεται ακόμη ότι, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης. Υπενθυμίζεται ότι, μόλις χθες, Δευτέρα, με δήλωσή του, ο κ. Ζαγοράκης ζητούσε να δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ, αλλιώς «απειλούσε» να ανεξαρτητοποιηθεί.

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την κυβερνητική παρέμβαση

Για «τραγικούς πολιτικούς χειρισμούς» που «οδηγούν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο χάος» κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, ζητώντας την παραίτησή του.

Όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει νομοθεσίας ορίζεται ότι «τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), τακτικά και αναπληρωματικά, διορίζονται με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων».

«Ο κ. Αυγενάκης, προκειμένου να αποφύγει τη βάσανο της δημόσιας συζήτησης επί των επιλογών του και προκειμένου να έχει απόλυτο έλεγχο και χωρίς πιθανότητα εκπλήξεων, επέλεξε να μην εφαρμόσει το ισχύον νομικό πλαίσιο που διασφάλιζε τη διαφάνεια και δεν έθεσε την αλλαγή της σύνθεσής της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής», τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Έτσι, ο κ. Αυγενάκης δολίως παραπλάνησε τη Βουλή δηλώνοντας ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει τη θητεία της, ενώ αμέσως μετά προχώρησε σε αντικαταστάσεις των μελών της».

«Η ενέργεια αυτή από μόνη της γεννά αναπάντητα ερωτήματα και σκιές. Οι χειρισμοί του κ. Αυγενάκη, λοιπόν, είναι αυτοί που οδήγησαν στο απόλυτο αδιέξοδο που βρισκόμαστε σήμερα. Οφείλει να εξηγήσει λοιπόν ποια η σκοπιμότητα της παράκαμψης του νόμου, ποια η σκοπιμότητα των αντικαταστάσεων των μελών της ΕΕΑ χωρίς την έγκριση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία σήμερα, που παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου δεν μπορεί να διορθώσει τη ζημιά που έχει ήδη γίνει. Το καλύτερο θα ήταν ο κ. Αυγενάκης να παραιτηθεί και η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το χάος που έχει επιφέρει στον αθλητισμό και για τις συνθήκες διχασμού στις οποίες οδηγεί την ελληνική κοινωνία».


ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση απέτυχε στην διαχείριση του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

Με ένα λιτό σχόλιο του Τομέα Αθλητισμού του κόμματος, το Κίνημα Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση ως αποκλειστική υπεύθυνη για την κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ανακοίνωση του Τομέα Αθλητισμού Κινήματος Αλλαγής αναφέρει: «Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.
Αυτό που παρακολουθούμε είναι ένα μπάχαλο με τη σφραγίδα της. Χρειάζονται βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές»
.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template