ΕΙΚΟΝΕΣ -Israeli air force

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που καλεί από το 1948 γυναίκες για να υπηρετήσουν υποχρεωτικά στον στρατό. Αρχικά, οι γυναίκες
αξιωματικοί και οπλίτες εντάσσονταν σε διοικητικές υπηρεσίες.

Ο ρόλος τους ήταν καθαρά υποστηρικτικός και δεν τους επιτρεπόταν η συμμετοχή σε μάχιμες μονάδες. Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου που έστειλε σε μάχιμες θέσεις τις γυναίκες

Το 1995 το ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ δικαίωσε την Αλίς Μίλλερ, η οποία επιθυμούσε διακαώς να γίνει πιλότος της πολεμικής αεροπορίας.


Η απόφαση άνοιξε τον δρόμο για να ενταχθούν οι γυναίκες σε μάχιμες θέσεις του ισραηλινού στρατού. Το 2000 τροποποιήθηκε ο σχετικός νόμος και επετράπη στις γυναίκες να κατατάσσονται σε όποια μονάδα του στρατού επιθυμούν. Η ίδρυση του τάγματος Καρακάλ Αμέσως ιδρύθηκε το τάγμα Καρακάλ, το οποίο πήρε το όνομα του από μια γάτα της ερήμου και το προσωπικό του αποτελούνταν κυρίως από γυναίκες. Το τάγμα Καρακάλ αριθμεί σήμερα περίπου 2.000 στελέχη και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Αίγυπτο.

Αποστολή του είναι η αντιμετώπιση του θύλακα του Ισλαμικού Κράτους στο όρος Σινά. Παράλληλα καλούνται να αντιμετωπίσουν το λαθρεμπόριο και την παράνομη μετανάστευση. Επιχειρήσεις του τάγματος


Η πρώτη σελίδα στην ιστορία του τάγματος γράφτηκε σε μια συμπλοκή το 2012 στο Σινά σε ισραηλινό έδαφος. Στις 21 Σεπτεμβρίου μια ομάδα τρομοκρατών πέρασε τα σύνορα και γυναίκες της μονάδας έσπευσαν να τους αντιμετωπίσουν. Ένα μέλος της ομάδας άρχισε να τρέχει προς τους στρατιώτες. Μια γυναίκα τον πυροβόλησε, τραυματίζοντας τον θανάσιμα. Ο άντρας αυτός ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, τα οποία κατάφερε να ενεργοποιήσει λίγο πριν ξεψυχήσει. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας στρατιώτης του τάγματος. Το 2014 το Καρακάλ ενεπλάκη σε νέα συμπλοκή με μαχητές που παραβίασαν τα ισραηλινά σύνορα. Στη συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες εκ των οποίων και η επικεφαλής αξιωματικός Μπεν Γαχούντα. Η ισραηλινή ανθυπολοχαγός δέχτηκε τότε σφοδρά πυρά, τα οποία ανταπέδωσε.

Αν και τραυματισμένη εξουδετέρωσε αρκετούς εχθρούς και κατάφερε να καλέσει ενισχύσεις. Η Γαχούντα θεωρείται ηρωίδα στο Ισραήλ και γι΄ αυτό αμέσως μετά την αποκατάσταση της υγείας της παρασημοφορήθηκε με το μετάλλιο Valor, την υψηλότερη διάκριση στον ισραηλινό στρατό. Πηγή εικόνας: Wikipedia Ξεχωριστή είναι και η ιστορία της Αναστασίας Μπαγκάντοβ, ρωσικής καταγωγής, η οποία το 2011 έσωσε τη ζωή ενός συντρόφου της, στη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης στο Σινά.

Η επίθεση έγινε σε λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες. Η Μπαγκάντοβ υπηρετούσε ως γιατρός σε βάση της πολεμικής αεροπορίας. Το λεωφορείο δέχτηκε πυρά. Η Μπαγκλάντοβ είδε τους συναδέλφους της να πέφτουν σοβαρά τραυματισμένοι. Αρχικά βοήθησε τον διπλανό της, ο οποίος είχε χτυπηθεί σοβαρά στον ώμο. Τραυματισμένη και η ίδια η Μπαγκλάντοβ κατάφερε να φτάσει και να σταθεροποιήσει έναν συνάδελφό της που είχε τραυματιστεί στα πόδια. Στη συνέχεια τον έβγαλε από το λεωφορείο και τον έβαλε σε ένα τεθωρακισμένο όχημα που είχε έρθει για ενίσχυση. Η Μπαγκάντοβ παρασημοφορήθηκε σε ειδική τελετή στο αρχηγείο της αεροπορίας. Το τάγμα Καρακάλ αποτελεί ταμπού για τους Τζιχαντιστές, όχι για τη μαχητικότητά του, αλλά και γιατί οι Τζιχαντιστές πιστεύουν ότι αν σκοτωθούν από γυναίκα δεν θα πάνε στον παράδεισο.




Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template